Mám pocit, že už som prípad ozaj pre psychiatra. Poslednú dobu (už taký mesiac) som stále smutná,nič ma nebaví, nevládzem robiť nič, nemám náladu a dokonca aj známky sa mi zhoršili v škole. Stále rozmýšľam a rozmýšľam a nedokážem byť šťastná. Najradšej by som bola sama, niekde vypadla do zahraničia a už sem nikdy neprišla. Chcem mať pokoj a nie žiť v strese. Mne totižto stres robí škola. Nie učenie, ale spolužiaci. V škole sa snažím usmievať sa, no v skutočnosti vo svojom vnútri zomieram.
Nebavia ma ani rozhovory spolužiakov, najradšej by som bola stále ticho. Niektorí mi prídu strašne falošní a preto sa radšej stránim od ľudí. Najradšej som sama.Ale na druhej strane nechcem byť taká tichá v triede...chápete ? S ktorou sa nikto nebude baviť a tak...Ale už teraz patrím medzi najtichšie osoby v triede a neviem prečo ale dosť ma to raní. Keď si po škole zhrňiem to, koľko som toho povedala, a či sa mi nestal nejaký trapas (proste ak nie som spokojná s tým dňom v škole) tak upadnem ešte do väčšej depky. Viete no, ja si to až príliš vážne beriek k srdcu. Neviem sa uvoľniť, vždy si poviem že, šak o nič nejde, ale nepomáha to. Pritom doma som normálna. A nepíšte mi tu prosím niečo typu: Zmier sa s tým, lebo to ma privádza ešte do väčšieho šialenstva. Ľudia, myslíte že mám depresiu a trochu príznaky i sociálnej fóbie ? A ja si vždy pred školou poviem, že uvoľni sa, veď o nič nejde a akonáhle prídem do školy, keď poviem niečo, popletiem to a pôsobim ako taký ťuťko.
A ešte je tu jedna vec. Mám spolužiaka, ktorému sa páčim, on je inak zhovorčivý a taký no ukecaný...a on si o mne musí myslieť, že som fakt divná, že skoro nič nerozprávam pritom ja sa iba bojím. Mám pocit menejcennosti a keď vidím, že sa mu páčim tak to nechápem. Viem, že nie som škaredá. Achjaj, toľko pocitov v jednej osobe... mám pocit, že mi z toho zachvíľu šibne. Ešte som dostala aj pár známok zlých známok v tomto čase :( a vždy sa učím na jednotky/ dvojky.
Povedzte mi čo msom za človeka, že nemám rada ľudí, nedôverujem im. Kaźdý sa po čase ukáže že je falošný.
Nebaví ma škola, nemám rada ľudí
Cliattsi nie je nič zlé na tom byť citlivejší , viem je to veľká nevýhoda keď na nás útočia ostatní ale máme výhodu v tom že sa vieme lepšie vcítiť do ostatných ľudí , sme viac empatickí. Všetko ma svoje + a -
Ta kamenná tvár , treba na nej ešte viacej zapracovať , nakoniec to pôjde aj bez vyvíjania energie a neboj , nik ju neprekukne.
Bude to hodne práce s vlastnou psychikou ale ak sa nevzdáš a budeš trpezlivo na sebe pracovať tak určite budeš taký aký chceš byť. :-)
Ja verim tomu ze ma 18. Nespochybnujem to. Nechcel som vyvolat taku diskusiu :).Len som chcel napisat, ze uz ja davnejsie som mal z neho taky dojem aj som mu to napisal. Takze ma prekvapil, ze chodi na SŠ.
A ked nieco aj radi, tak su na tom vidiet skusenosti, ze uz nieco zazil.
Ja som sa tiez naucil nieco na sposob "Kamennej tvare".
Ibaze ma to asi aj nejake riziko-si stale pod kontrolou. Rozumom -svojou myslou kontrolujes svoje emocie. Taktika, ktoru som aj ja pouzil. Na niekoho to zaberie, ale mozu to ludia aj prekuknut.
Co mne osobne na tejto taktike vadi je to, ze vyvijam ENERGIU NAVYSE aby som nedal najavo, ze mam strach a som hanblivy - to hovorim len z seba.
Chcel by som sa dostat do bodu, ked budem sam sebou a zbavim sa tychto technik. Neviem, ci sa to niekedy podari. Lebo som az moc citlivy. A taki ludia sa tazko uplatnuju v praci, ak nie su pod kontrolou a su to chlapi (u zien sa to toleruje).
Citim, ze som stratil svoju prirodzenost a vadi mi to.
cozeee - Preto sa to treba naučiť , tiež som sa učil zo začiatku a pomaly mi to išlo lepšie a lepšie až som dosiahol tzv. Kamenej tváre.
Keď sa to naučíš tak veľmi ti to pomôže v živote , ver mi.
BielyTesak4 - V niektorých prípadoch je ignorácia ešte horšia. V prípade že niekoho ignoruješ a vidia, že ti ich reči nevadia, tak to možno pomáha, ale keď ich ignoruješ, ale je na tebe vidieť, že ťa ich reči trápia, si smutný alebo nervózny, tak budú rýpať ešte viac. A nie každý môže ignorovať a tváriť sa bezcitne.
Trocha sme všetci odbočili od témy nie ? :-D Nie , nie som starší , ako hovorím mám 18. Jediné čo chcem je vyriešiť vaše problémy aby ste mohli byť šťastní a aby ste mohli zažiť to pekné v živote. Za to bojujem.
Moja prezývka odkazuje na vlka , ale to už je dlhší a osobnejší príbeh.
Nemyslím si že si budú k tebe viacej dovoľovať keď ich budeš ignorovať , budú vidieť že to s tebou nič nerobí .. tak som aspoň rýchlo zatrhol šikanu na strednej. Ignorácia je dokonalá , zároveň tým štveš daných ľudí že nad tebou nemajú moc. Viem vo vnútri to bolí ale je to asi najlepšia taktika s najmenšími stratami.
stratenaa - Písal, že má 18.
ty ovplyvnujes svoje myslienky... nie si snad zvieratko ktore koná pudovo..
ked sedís doma a nudis sa tak je jasne ze myslíš na somariny...
aj teraz miesto toho aby si sedela na riti na internete.. by si mala dvyhnuť riť a isť von, prejsť sa, na plavaren, s kamoskou nejakou.. alebo neviem.. kupiť si slovnik, študovať cudzie jazyky , - to sa ti v buducnosti zíde.. proste niečo robiť...
a nemyslieť hned na to že máš depresiu..
jednoducho dospievaš, hormony si s tebou robia čo chcú... a to je celé...! a nech ta nenapadne isť ku psychiatrovi, lebo z teba bude troska! nadroguje ta, priberies 30kilo minimálne.. a ani skolu nedokoncis, budes len lezat doma v posteli a spat...
lebo je to biznis...
..zájdi radšej za psychologičkou... možno máte v škole, my sme napr. mali...
Nemyslím si, že BielyTesak klame. Veď co by z toho mal ? Rozmýšľajte trochu...
Cliattsi posmešky nie, ale keď to takto pôjde ďalej, tak si ku mne začnú aj dovoľovať. Nie nikdy som nemala až takéto negatívne myšlienky ako teraz.
BielyTesak ty máš tuším 19, že ? Lebo mne tiež pripadáš oveľa starší :)
Cliattsi - Buď je to 18 ročný rozumný chalan (nezvyčajné) alebo je starší a klame nám o veku.