Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pes v dome

Príspevok v téme: Pes v dome
Starostlivy123

Ludia, ktori mate doma psa, mozete mi toto vysvetlit? Dcera chce strasne psa a dovolil som.jej na skusku si doniest francuzskeho buldocka, lebo takeho chce. No po tyzdni je plny dom chlpov. Pes vybehne na zahradu a oslinta vsetky sklenene dvere na terasu a labami ich zablati. Mam uz aj chlpy v aute, lebo chlpy su doma vsade a sadnem.napr. na gauc, chlpy sa prilepia a prenesu do auta. Nepomaha ani kazdodenne upratovanie. Mne to pride strasne nechutne a nehygienicke. Ako to beriete, ked mate doma psa a mate dom plny chlpov? Nevadi vam to?

petrzlen

Aliss jasne , skutok sa nestal,lebo nenapisali cely zivotopis psa , asi taky pripad ako otraveni Skripalovci , mne je jasne ze psickari - hlavne zeny zapru aj nos medzi ocami, to ze pes ma byt na voditku uz nik nedodrezuje , ze pes vecsi by mal mat kosk tiez uz prezitok a ked niekoho napadne zabije to je predsa spolocenska norma. Takuto moralku maju psickari, toto je vyzitka milovnikov psov , nedodrziavat ziadne pravidla , iba jedine , nas pes je panboh a hotovo ,

Aliss

Petrzlen, clanok som citala, nemusis ho tu kopirovat. Dokonca viem aj co je to staford, jedneho som mala...takze ani "vycuc" z googla mi tu davat nemusis. Ja sa pytam na ten konkretny clanok a pripad, ktory si tu dal za priklad. Z akeho zdroja pochadzaju tieto informacie?? Ten kto clanok napisal, nemal zjavne potrebu uviest ci pes nebol tyrany, ako bol vychovavany, ci trpel poruchou alebo zautocil skrz tyranie ci zlu vychovu zo strany majitelov. Bez tychto informacii tvoj clanok nepovazujem za hodnoverny. Taky ti napisem rano na wecku :D Ked uz tu chce niekto hadzat clanky, pls nech su aspon z hodnotneho zdroja.

simiona

Keita, veď to, moja reč.

Čo sa týka tých bojových plemien. Pri nás bývajú 3 takí, pitbully a všetky v bytoch.

1. Na každého agresívne breše a majiteľ má robiť, aby ho udržal na vodítku, dospelý pes.

2. Mladý pes, ktorý by sa stále chcel hrať s každým psom.

3. Zas dospelý pes, ktorý sa nechá hladkať od každého okoloidúceho.

Keita

Kolko krat sa stane takato tragedia, ze pes zabije cloveka a kolko krat sa stane, ze clovek zabije cloveka, ci ine zviera? Doslova utyra. Znasilni. Zavrazdi. Hm?

simiona

petržlen, súhlasím, že tá rodina toho psa asi nezvládla. A možno mal ten pes nádor na mozgu.

Keď si vyberám psa, vyberám si takého, o ktorom viem, že ho na 120 % zvládnem, udržím na vodítku a na prechádzke sa bude ísť tam, kam ja zavelim a nie pes.

Ale často vidím ľudí, že si vyberú psa, ktorého nezvládajú. A potom bežia za psom, ktorý ich za sebou ťahá a kričia stoj, zastav.

simiona

Nič pre citlivé povahy, veľmi tragické. Kysučanka K.M. v Oščadnici dostala belgického ovčiaka od sestry, ktorá odišla za prácou do Čiech. Keď sa ho rozhodla zbaviť, hľadala medzi známymi niekoho, kto úbohé zviera ubije na smrť lopatou. Keď sa jej to nepodarilo, jednoducho prestala nevinnému zvieraťu priviazanému na metrovej reťazi venovať aj základnú starostlivosť. Nedávala mu potravu ani vodu a pes, ktorý denne sledoval, ako sa jej majiteľka stará o sliepky a prasa na dvore, prežíval len vďaka dažďovej vode. Nezastavilo ju ani to, že mala kňučiace zviera neustále na očiach.

To neuniklo pozornosti suseda, podľa ktorého bola fenka spočiatku v poriadku. Počas občasných návštev však videl, ako sa jej stav rýchlo zhoršuje. 23. novembra už úbohé zviera bezvládne ležalo a nedokázalo sa kvôli následkom podvýživy ani pohnúť. Ako majiteľka psa vyhlásila, plánovala ho nechať zomrieť od hladu. Sused preto kontaktoval organizáciu Sloboda zvierat, ktorá zabezpečila prevoz zvieraťa na veterinárnu kliniku v Bratislave.

Ani odborníci mu už nedokázali pomôcť a sučka po 24 hodinách kvôli zlyhaniu pečene skonala.z

simiona

petržlen, ja poznám oveľa, oveľa oveľa viac prípadov, keď človek týra až k smrti utýra psa ako to, že pes zabije človeka. To by si mi vedel vysvetliť?

petrzlen

Americký stafordšírský teriér
AmericanStafforshireTerrier.jpg
Základní informace
Země původu Spojené státy americké Spojené státy americké
Tělesná charakteristika
Hmotnost psi: 28–40kg
feny: 26–32kg
Výška † psi: 46–48 cm
feny: 43–46cm
Barva Jakákoli barva, jedna či více barev. Přípustná je i skvrnitost, srst by však neměla být zcela bílá nebo bílá z více než 80%. Černo-tříslová či černo-játrová se nedoporučují.
Klasifikace a standard
Skupina FCI 3: Teriéři psi
Sekce FCI 3: Bull Typ Terrier
FCI standard
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah v kategorii na Commons
† výška uváděna v kohoutku
Americký stafordšírský teriér je psí plemeno, které má předky v anglických buldocích a teriérech. Jejich křížením vznikli jeho nejbližší příbuzní, americký pitbulteriér a anglický stafordšírský bulteriér. Stafordšírský bulteriér přicestoval do Ameriky z Anglie spolu s anglickými imigranty někdy v 19. století. Pro potřeby psích zápasů, které se staly velmi populární v Americe třicátých let, byl z menšího a lehčího anglického teriéra vyšlechtěn mohutnější a statnější americký teriér. Šlechtění se ubíralo dvěma směry a americký teriér nebyl zpočátku typově ustálen. Protože však bylo nutné ustavit standard plemene, došlo k oddělení obou šlechtitelských linií, a vznikla tak dvě samostatná plemena: americký stafordšírský teriér a americký pitbullteriér, který však ještě nebyl Mezinárodní kynologickou federací FCI jako plemeno uznán. Na rozdíl od svého předchůdce byl stafordšírský teriér šlechtěn pro výstavní účely a v roce 1936 byl schválen jako plemeno Americkým klubem chovatelů psů. V roce 1972 bylo plemeno zaregistrováno i FCI, již jako americký stafordšírský teriér. ----------------------------- byl stafordšírský teriér šlechtěn pro výstavní účely !

petrzlen

Aliss- Pes v severoněmeckém Hannoveru zabil svou majitelku a jejího syna. Oba byli nalezeni mrtví ve svém bytě. Podle Süddeutsche Zeitung v něm byl i kříženec staffordshirského teriéra, který podle policie zjevně oba lidi zabil. Hasiči pronikli do bytu v noci na středu. Úřady zalarmovala 25letá dcera zabité ženy, protože matka a bratr nezvedali telefon. Když se pak do bytu podívala přes okno, spatřila v něm bezvládné tělo. "Zatím jsme ještě nezjistili, jak se neštěstí mohlo odehrát," cituje vyšetřovatele agentura DPA. "Podle prvního zkoumání soudního lékaře zjevně zabil 52letou ženu a jejího 27letého syna pes," oznámila policie. Ludia chovaju vselico ani nevedia presne co maju za psa , Slovensko neni vynimka! kazdy psickar by mal absolvovat psychotesty, sposobilost chovat psa . Myslim si ze 70% psickarov by malo mat vyslovne zakazane chovat psa.