Ludia, ktori mate doma psa, mozete mi toto vysvetlit? Dcera chce strasne psa a dovolil som.jej na skusku si doniest francuzskeho buldocka, lebo takeho chce. No po tyzdni je plny dom chlpov. Pes vybehne na zahradu a oslinta vsetky sklenene dvere na terasu a labami ich zablati. Mam uz aj chlpy v aute, lebo chlpy su doma vsade a sadnem.napr. na gauc, chlpy sa prilepia a prenesu do auta. Nepomaha ani kazdodenne upratovanie. Mne to pride strasne nechutne a nehygienicke. Ako to beriete, ked mate doma psa a mate dom plny chlpov? Nevadi vam to?
Pes v dome
petržlen, čo ty vlastne urobíš, keď na ulici stretneš psa, utečieš? Hav!
Presne ako si písala, veľa ľudí, keď číta článok, že "pes zaútočil/zabil svojho majiteľa", nikto z nich už nerieši, čo mohlo byť za tým.
Možno bol majiteľ neurotik alebo a sem-tam do psa kopol alebo bol opitý a len tak ho udrel.
Veď poznáme aj prípady, keď sa chlap na verejnosti tváril ako slušný manžel a doma bil manželku.
Aliss, ja som už na to prišla, petržlen je trol, ktorý nás chce vyprovokovať. V skutočnosti je to však človek, ktorý sa bojí aj šteňata maltezaka. Bu!
Petrzlen, s tebou som ja debatu skoncila :) Si prosto primitiv, dufam, ze sa nebudes rozmnozovat a ak hej, tak boh chran tvoje deti, nech z teba maju maximalne tak migrenu :) Ak nevies co znamena citat s porozumenim (pise sa s, nie z), tak sa vrat na zakladnu skolu. P.S.neznamena to, ze vies pozorne citat :)
Aliss - Nepredpokladam ze to tvoj sl-paci rozum dokaze spracovat, v sprave sa pise ze pripad sa vysetruje co bolo pricinov napadnutia a zabitia. Nie je normalne aby pes zabil cloveka, kiez to este dvoch z akehokolvek dovodu , aj blbec ako ty sa nahneva ale neni to dovod na zabitie, to ho je schopne iba primitivne zviera- tebe blizke kedze si sli-pka. Preto tu pises citat z porozumenim,Pytam sa comu tu chces rozumiet, kotkodakaniu? Psa nevychovas na svoj obraz, pes je len zviera ,naucis ho opakovat ale nepochopi to spravne , takze teba a psa nemozno naucit spravne chapat.
Anti, jasne, vsetci co mame blizko k utulkom (praca, dobrovolnictvo...), by sme ti dali za pravdu. Je az neskutocne kolko maciek sa narodi v mestach a kolko z nich prezije do dalsieho roka. Malinko. Umieraju v hroznych bolestiach. Pomahala som odchytavat macky na kastraciu, platili sme to zo svojich penazi...to len na margo toho, ako sa k tejto problematike stavaju starostovia a primatori. Takze hufne kastrovat sa da jedine, ak sa sam do toho dobrovolne pustis alebo aspon podporis Ceskoslovensky kastracny program. Psici na dedinach? Kastrovat? Co ste sa zblaznili? Za tymto su tiez len a len ludia. Nedaju si kastrovat svoju fenku, lebo ved 60 eur na kastraciu je vela, ale ze sa zvierata nekontrolovatelne mnozia alebo sa zabiju prave narodene mladata je ok. Ked budu ludia ochotni, vsetko pojde. Bohuzil, mnohi nie su, takze to vyzera ako vyzera. Zviera sa same nevykastruje...
malo by byt povinne kastrovanie psov a sterilizacia feniek ako ej povinne aj cipovanie... a bolo by po preplnenych utulkoch tulavych psoch... nech sa to uz nemnozi.. a basta ...
Petrzlen, nie, ty nie si vrchol potravinoveho retazca...nie, ty nie. Nevies ani citat s porozumenim (ked nevies co je citat s porozumenim, pouzi google). Ja nikde netvrdim, ze sa nieco take nestalo. Zapoj oci, mozog a potom sa posnat pochopit pisanemu textu. Znova si precitaj co pisem a trosku sa zamyli. Viem, ze ta to boli zrejme, ale prave ovce ako ty, by mali viac premyslat, nez sa strapnia odpisovanim. (ovecky odpustite, ze vas prirovnavam k ludom). NIKDE, NIKDE a zopakujem to, NIKDE netvrdim, ze nejaky pes nenapadol nejaku zenu. Pisem, ze za napadnutim je clovek, jeho vychova a pokial to nie je v clanku uvedene, je to len zavadzanie spolocnosti. Takto napisany clanok vyznieva tak, ze pes sa mal dobre, zil si krasny zivot a zrazu sa rozhodol, ze zabije svoju majitelku. Mozno jej pred tym vybielil aj ucet....Ovcam ako si ty, toto ako informacia staci. Netreba vam premyslat. Keby si vsak premyslal a mal zakladne vzdelanie o chove psov, vedel by si, ze to takto nie je. Ze pes zrazu neroztrha niekoho, lebo sa nudi....Rozumies, ci si budes trepat len to svoje? Plus politiku si nechaj ku pivku s kamosmi :) Zopakujem, netvrdim, ze sa taky cin nestal. Tvrdim, ze za tym nieco je a to sa v clanku nespomina, cize je clanok napisany jednostranne
Aliss, tvoje kuracie nazory a klamstva, zapries vsetko , budes tvrdit ze si to v novinach vymysleli lebo si cista kretenka, prisahas na svoje perie ze vravis cistu pravdu aj ked nemas ani potuchy co to pravda je. Ak chces vidiet ovce vcera skakali po namestiach, vykrikovali ze vladu by mali postrielat, ty sa im podobas lebo podla teba ked pes zabije cloveka na vine je ten clovek lebo tebe to vyhovuje.
Petrzlen, sorry ale si len ovca, co opakuje nieco, co povedal ktosi, bez toho, aby vedel vobec ci je to pravda. Pokial siris klamstva, necuduj sa, ze clovek, ktory sa nechce pridat k stadu, s tym nesuhlasi. Preto sa pytam na zdroj, ktory nevies uviest a preto sa pytam sa povahu psa, lebo toto pes s vyrovnanou povahou a spravnou vychovou neurobi. Za nevyrovnanou povahou moze byt porucha od narodenia, lenze o tom by majitelia vedeli, alebo sa zviera stalo nevyrovnane zlym spristupom. Kedze pre teba je clovek viac ako zviera, clovek je panom tvorstva, tak si predstav, ze clovek je aj zodpovedny za psa a jeho vychovu. Vacsinou ludia ako ty vykrikuju, ze clovek je nieco viac. Ale mysli na to, ze prave clovek moze za to, aky je jeho pes. Ak si vychovam psa zle a ten ma napadne, tak jedineho, koho mozem obvinovat, som ja, "pan tvorstva a vrchol potravinoveho retazca". Ked to nezvladam, nemam mat psa. Ale ovce, ktore nechapu suvislosti, len mechanicky opakuju nieco, co poculi/citali, bez toho aby mali nejake informacie, aby pohli rozumom, aby sa vzdelavali v danej problematike, aby trosku premyslali a videli problem z viacerych stran......