Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pes v dome

Príspevok v téme: Pes v dome
Starostlivy123

Ludia, ktori mate doma psa, mozete mi toto vysvetlit? Dcera chce strasne psa a dovolil som.jej na skusku si doniest francuzskeho buldocka, lebo takeho chce. No po tyzdni je plny dom chlpov. Pes vybehne na zahradu a oslinta vsetky sklenene dvere na terasu a labami ich zablati. Mam uz aj chlpy v aute, lebo chlpy su doma vsade a sadnem.napr. na gauc, chlpy sa prilepia a prenesu do auta. Nepomaha ani kazdodenne upratovanie. Mne to pride strasne nechutne a nehygienicke. Ako to beriete, ked mate doma psa a mate dom plny chlpov? Nevadi vam to?

Pomocnicka100

Keď už ste si toho psa zobrali mali by ste sa už oho starať, psie chlpy sa daju povysavat vysavacom, a ten pes vam da dost lasky. Nebudte hlupy a nsvyhadzujte ho

simiona

Aj mne sa páči ten výrok: "bohatí ľudia majú značky na oblečení. šťastní ľudia majú na oblečení psie chlpi"...

Ja mám psa s dlhšou srsťou, v byte. A nie, nevadí mi, že plzne, beriem to prirodzene. Okrem toho, vysávač roomba povysáva.

Ale veľmi ma zaujíma, keď to niekto vie porovnať. Pes, čo má krátku srsť, plzne menej alebo rovnako ako dlhosrsty pes? Vďaka.

Aliss

Prečo?? Prečo si ľudia zadovážia zviera a nechápu, že je to záväzok na minimálne 15 rokov? Že to sa nedá len tak zobrať psa na skúšku a potom sa ho zbaviť, ak "zrazu" niečo nevyhovuje. Prečo si nenaštudujú niečo o danom plemene aby vedeli, či púšťa chlpy, akú potrebuje starostlivosť, či je to plemeno aktívne a potrebuje denne prechádzky, či beh dokonca....Mám psa v dome, ďalšieho na dvore a aj mačku v dome. Že budú všetci traja púšťať chlpy, som vedela ešte kým sa narodili. Že v záhrade bude všetko sklčované, ak sa pes bude nudiť a bude chcieť vybiť energiu. Že musí mať denne pohyb, pravidelne ho bude treba vyčesávať atď atď...Prepáč, ale problém nie je v samotnom psovi, ale v tom, že zrejme doteraz neviete do čoho ste išli. Tie sklá líže preto, lebo chce ísť dnu, nie? Vieš, nestačí psa len vyhodiť na trávnik, treba sa s ním zahrať, pobehať s ním. Potom nebude mať dôvod niečo olizovať. Chlpy ste si mali rozmyslieť pred tým, než ste si ho zaobstarali. Bohužiaľ :)

petrzlen

Zmeni sa to podstatne, uz nebudete pani domaci , vas domov bude patrit psovi , on bude pan a vy jeho sluzobnictvo. Nechapem ludi ktori dovolia urobit zo svojho dietata, aby sa stal otrokom psa a neskor aj vy.

Jana Lukacova

Starostlivy123:

Ak na psíka pozeráte ako na objekt, ktorý iba slintá, plzne a zanecháva neporiadok potom nie ste pripravení sa o žiadneho starať...na otázku „nevadí Vám to?“ si skúste odpovedať protiotázkou „nevadilo Vám starať sa o Vašu dcéru, keď bola malá, slintala a zanechávala za sebou spúšť?“...pes je v prvom rade tiež živý, cítiaci tvor, skutočný člen rodiny, ktorý si rovnako vyžaduje každodennú pozornosť a starostlivosť. A prečo to (zodpovední) psíčkari robia? z rovnakého dôvodu, ako keď Vás objíme, pohladí alebo chytí za ruku malé dieťa. Stačí pohľad do psích očí, to, že si ľahne k Vašim nohám, položí na Vás labku, s radosťou Vás víta vo dverách a ste ochotní postúpiť každodenné povinnosti zas a zas. Ako píše Pesss šťastní ľudia majú na oblečení psie chlpy (alebo nejaký iný odtlačok ;)).

debilita

lebo by som chcela vedieť že čo urobí "otecko roka"
ked sa pes počas "skúškového obdobia" neosvedči?
vráti ho predajcovi so slovami "tu mate nazad psa a vratte mi peniaze?"

alebo skončí tak ako moja maltezáčka!!!!???? že si bude na tom psovi vybíjať nervy, ani žrať mu nedá a už ked fakt nebude mať nervy, zoberie ho na vodítko, naloží ho do auta a vyhodí ho niekde v lese?!
alebo uviaže o strom!!!??
ja som našla v oktobri maltezačku zúboženu takto nejaký H*AJZEL! vyhodil.. polročné šteňa !!! asi si ju tiež nejaký magor zobral "na skušku"

Pesss

doplním.. mne by ani nenapadlo, že niekto si KÚPI psa na skúšku. čakala som od toho, že psa si zobrali buď ako dočasku z útulku alebo požičali od kamarátky, ktorá šla na lyžovačku atď atď.. ak je to ale tak, že kúpili súhlasím s "debilita". pes nie je vec

debilita

na skúšku???!!!!
to ako keby ty si si urobil decko na skušku.. a potom ju vrátil tam odkial prišla..!
mal si jej kupiť plyšoveho! a nech si do vlastneho domu kupuje psa..!
PES NIE JE VEC!