Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pes v dome

Príspevok v téme: Pes v dome
Starostlivy123

Ludia, ktori mate doma psa, mozete mi toto vysvetlit? Dcera chce strasne psa a dovolil som.jej na skusku si doniest francuzskeho buldocka, lebo takeho chce. No po tyzdni je plny dom chlpov. Pes vybehne na zahradu a oslinta vsetky sklenene dvere na terasu a labami ich zablati. Mam uz aj chlpy v aute, lebo chlpy su doma vsade a sadnem.napr. na gauc, chlpy sa prilepia a prenesu do auta. Nepomaha ani kazdodenne upratovanie. Mne to pride strasne nechutne a nehygienicke. Ako to beriete, ked mate doma psa a mate dom plny chlpov? Nevadi vam to?

petrzlen

Pesss, pekne napisane , len ludia nevedia byt tolerantny hlavne v dnesnej dobe , zariad aby psickari boli tolerantni a ostatni budu tiez , niekde to zacalo , slusni ludia nezacali obtazovat psickarov ale naopak, nech sa pokusia nieco urobia aby to tak bolo ako opisujes.

Keita

Jediny hystericky nenavistny clovek si tu ty a tvoje druhe nicky. Ty patris na psychiatriu. Aby sa ktosi takto navazal do ludi a hovoril, aby skapali, len za to, ze vlastnia zviera, je chore. My nemozeme za to, ze mas zle skusenosti a chodis si sem vybijat komplexy.

Pesss

Jedna vec je tá, že človek si príliš podmaňuje prírodu/zvieratá,.. – chovanie papagájov v malých klietkach, chov králikov v malých klietkach,.. ZOO so zvieratami, ktoré sú zatvorené v malých klietkach,.. masové zabíjanie hospodárskych zvierat (o koľko viac mäsa sa vyprodukuje ako sa skutočne zje??),.. rozmnožovanie psov na biznis,.. správanie sa k domácim zvieratám úplne neprirodzene – hotel pre psy, parfém pre psy, župany pre psy,... to je holý a nepopierateľný fakt.

Na prvom mieste každého (psíčkara, chovateľa papagájov,.. človeka čo nemá žiadne zviera,..) by mala byť zodpovednosť voči prírode/zvieratám. O tom je láska k zvieratám, nie o tom, že mám doma hotovú ZOO a adekvátne podmienky nikde...

Pes je síce zviera, ale také, ktoré už našimi činmi nie je schopné prežiť v prírode (aspoň teda väčšina plemien). Je to zviera, ktoré JE závislé na pomoci človeka (skutočne by ma zaujímalo koľko psov keby sa vypustilo by prežilo bez pomoci ľudí), ale zároveň zviera, ktoré má stále nejaké inštinkty po svojich predkoch. Inštinkty, ktoré je nutné ovládať a rešpektovať. Vychovať psa znamená vedieť s ním komunikovať – a základ komunikácie spočíva v pochopení jeho prirodzených inštinktov. Ak toto ľudia nechápu potom vyrastie pes, ktorý je nezvládnuteľný, útočný a v konečnom dôsledku nešťastný pes, nešťastný majiteľ a aj nespokojní ľudia naokolo... Spraviť si z psa hračku je hlúposť ľudí. ALE ak toto človek všetko chápe a dokáže sa správať k psovi, tak ako treba, stáva sa z neho skutočne najlepší priateľ. „Pociťovala som tichý príval lásky – silný, stály a hlboký – nepretržite prúdiaci.. Neexistujú slová, ktorými by som ten pocit dokázala opísať niekomu, kto nikdy nemal zvieratko“. – Ja by som to ešte opravila na - .. niekomu, kto si nikdy nevytvoril pozitívny vzťah k zvieratku... A presne o tom to je. Kto to nezažil, nepochopí... Je to ako rozhovor medzi silno veriacim a neveriacim,.. medzi fajčiarom a nefajčiarom,.. medzi vášnivým športovcom a nešportovcom – skupinky ľudí, ktoré sa snáď nikdy nepochopia aj keby o tom diskutovali celé hodiny.

A áno, je mnoho ľudí, ktorí si psom niečo kompenzujú. Páry, ktoré nemôžu mať deti,.. starí ľudia, ktorým umrela polovička a trpia samotou, atď... (Ale je to na tom niečo zlé? Zaplniť prázdne miesto v srdci?) A rovnako je mnoho ľudí, ktorí sú so svojim životom spokojní, majú rodiny, nemusia nič zapĺňať... + si k tomu ako bonus užívajú aj puto medzi psom a človekom.

Ľuďom chýba základná tolerancia. Psíčkari by nemali obťažovať druhých – zbierať po svojom miláčikovi exkrementy, nevodiť psy tam kde to nie je vhodné, vodiť psa na vôdzke a nenechať ho oňuchávať ľudí a skákať po nich (toto fakt nemusí byť niekomu príjemné), etc. ALE rovnako by mali tolerovať aj „odporci psov“ psíčkarov – čo žiaľ (ako vidíme aj tu) je veľakrát sci-fi. Tak ako je hon napr. na fajčiarov, tak je hon aj na psíčkarov (hotový hon na čarodejnice toto).... T-O-L-E-R-A-N-C-I-A .....

Aja112

Ahoj. Poznam to chlpy vsade. Potom aj cestuju so mnou kade tade. Pomaly prejdu celu Europu za to ze nejaky chlp sa zachyti do oblecenia. Inak za to ze niekto povedal ze to plemeno je bojove tak to neviem kto povedal ale to je ako keby som povedala ze niekto je potkan a ostatni by tomu uverili. Problem s upratovanim nemam. Neporiadok neznasam. Zial je to tak ked ma clovek doma psa.

petrzlen

Kazdy majitel psa by mal povinne absolvovat psychotesty ! T o co tu predvadzaju psickari to uz hranici s histeriov . Nestaci im ako nicia medziludske vztahy susedske ai , okupuju detske ihriska , verejne priestranstva znecistuju a zhnusuju slusnym ludom zivot , hroza. Chodte sa dat vysetrit psickari.

1vka1

ja psom tiez neverim...su to proste fakt len zvierata nic viac... kamaratku pokusal pes len tak z nicoho nic rozbehol sa po nas po ulici a dohryzol jej clenok.... nijako ho neprovokovala ani si ho nevsimala.. esteze nemal besnotu ani ziadne pliagy podobne... chov psov by sa mal nejako regulovat len teraz chovatelom preplo lebo si za stenata pytaju palky v cifre jedneho platu a maju zo psov biznis.. zastavit cele toto sialnstvo a kult psa ktory nam vladne.... a hlavne aj tie bojove plemena tam by malo byt povinne kastrovanie a zakaz dalsieho mnozenia

simiona

Keita má pravdu.

A vy, antipsy.

Jasné, každý pes vás chce zožrať. Na nič iné nečaká, len striehne, kedy na vás skočí a zje vás.

Zaujímavé, že mne sa to ešte nestalo. Áno, vybehol už na mňa pes, ale dala som mu najavo postojom aj hlasom, že sa im nebojím sa ho a hneď sa otočil a už si na nevšímal.

Alebo minule, idem po ulici a zrazu bola pri mne svorka asi 5 túlavych psov. Pozerám dookola, žiadny človek nablízku. Čo robiť? Len som pokojne stala, oni ma onuchali a odišli ďalej. Ale vy by ste určite začali panikarit a jačat, čo by psy považovali za agresiu voči nim.

Keita

Ze ja skacem :D Hlavne, ze ty si dalsia nenavistna osoba, ktora ide tvrdit, ze ti co maju vztah k zvieratu by mali pokapat a ja skacem :D Ani sa necudujem, ze nas maju za zaostaly narod. Toto hadam ani nemoze normalny clovek napisat, taketo nazory.

antikeita

keita ty tu skaces ako nejaka blazniva stara baba v tejto teme.. to co bolo utokov psov na ludi to je proste holy fakt ved staci ze pes vas ide zozrat ked len prechadzate okolo domu rodinneho kde ho maju a vobec si ho nemusite vsimat.. pes vobec neni inteligentne zviera a je kamarat aj zo zlodejom ked mu da kus masa..psy ktore pouzivaju policajti a zachranari su vykastrovane keby neboli utekaju za najblizsou fenou.. uz prosim nerobte z nejakeho zvierata boha...