Ludia, ktori mate doma psa, mozete mi toto vysvetlit? Dcera chce strasne psa a dovolil som.jej na skusku si doniest francuzskeho buldocka, lebo takeho chce. No po tyzdni je plny dom chlpov. Pes vybehne na zahradu a oslinta vsetky sklenene dvere na terasu a labami ich zablati. Mam uz aj chlpy v aute, lebo chlpy su doma vsade a sadnem.napr. na gauc, chlpy sa prilepia a prenesu do auta. Nepomaha ani kazdodenne upratovanie. Mne to pride strasne nechutne a nehygienicke. Ako to beriete, ked mate doma psa a mate dom plny chlpov? Nevadi vam to?
Pes v dome
pes nepatri ani do bytu ani do domu.. zvierata si kupuju ludia co maju prazdy zivot nemaju zaluby a vacsinou ani vztah ani deti... tzv prazdne duse ... denne vidim 300takych trosiek co taha pes pred sebou na voditku a nieje to prijemny pohlad...zviera je sebestacne patri do prirody to len clovek sa na neho choro fixuje ziadne zviera nepotrebuje cloveka lebo je schopne prezit v prirode ....keby sa radsej naucili ludia zit medzi sebou skvalitnovat vztahy medzi sebou a nie mat zvierata pomaly radsej ako deti rodinu alebo si nahradzovat zvermi deti...
MB234, Jax, petržlen: nič nie je čiernobiele...
/domestifikácia psa začala prebiehať už pred tisícročiami (napr. už pred 30 000 rokmi pochovávali človeka so psom). Pes už nie je divý vlk a o mnohé svoje schopnosti prišiel, na druhej strane mnohé iné (životom s človekom) rozvinul...mnohé psy však by už dnes nedokázali prežiť vo voľnej prírode.../.
To, že niekto má psa samo o sebe automaticky neurčuje, aký človek je (ako sa správa)... sú ľudia zodpovední, nezodpovední, rešpektujúci iných, nerešpektujúci iných, sú ľudia, ktorí si vzali psíkov z útulkov, sú takí, ktorí si kúpia iba papierového, aj takí, ktorí majú z ich množenia biznis, bez ohľadu na ich utrpenie. „Mať psa“, „mať psa úprimne rád“ a „s rešpektom sa správať voči všetkým zvieratám/ľuďom“ sú odlišné stavy uvedomenia, v ktorých sa ľudia nachádzajú...
Pesss - tvrdí: "A ja som osobne presvedčená, že ten kto nemá rád psy/zvieratá, nemá rád ani ľudí ;-)"
V praxi to však vyzerá práve naopak: kto je pre psa schopný všetkého - ten vôbec nemá rád ľudí. Má rád iba seba a toho psa.
petrzlen - ty si napísal "osobne som presvedceny ze vecsina psikarov su egoisti a poriadne bezohladni neprisposobivi obcania!!!!!". takže neviem kto začal škatuľkovať :-) ... a nie, nechcem povedať, že kto má psa = dobrý, kto nemá psa = zlý. napísala som, že som presvedčená, že ten kto nemá rád psa/zvieratá, nemá rád ani ľudí. -> vidíš tam niekde spomenuté, že by som sa zmieňovala o vlastnení psa/zvieraťa?? ja teda nie. som presvedčená, že ak niekto nemá rád zvieratá (čo sa dá vycítiť už len z niektorých príspevkov tu), tak to dobrý človek nebude - to ale neplatí opačne. aj ten kto má rád, príp. aj vlastní zviera nemusí byť zákonite dobrým človekom....
Pesss. Chces povedat ze ten kto ma psa je dobry a kto nema psa je zly? musis to mat riadne pometene v hlave , triedit ludi podla sablony psa je na hlavu , su dobry ludia bez ohladu nato ci maju zvieratko alebo nemaju, ja sobne poznam ludi co denne chodia do prirody a miluju ju a nemaju radi psickarov pretoze nedodrzuju ziadne pravidla slusnosti a zakony maju na haku. dalsie propagandisticke klamlive heslo pes ok nema psa je zly, si farboslepi ci co?
Budem zly, ale:
Ten kto ma rad zvierata ich nebude drzat na retazi, alebo na samotke v byte.
Toto nie je laska k zvieratam, ale k sebe. JA chcem, JA mam a vobec sa nezamyslam nad tym, ze to zviera vytrhavam z jeho prirodzeneho prostredia a odsudzujem na dozivotie vo vazeni. A je uplne jedno, ci sa jedna o psa, kanarika alebo zlatu rybku.
Nehovoriac uz o "milovnikoch zvierat", ktori tie zvierata denne zeru...
A k panovi otcovi: ako ste sa nad tym prosim ta zamyslali? Fakt vobec nijak? Tak sa zamysli teraz a poriadne. A akekolvek rozhodnutie spravis, sprav ho cim skor a zaved pravidla cim skor. Lebo cim dlhsie to budes natahovat, tym viac ublizis psovi aj dcere.
A ja som osobne presvedčená, že ten kto nemá rád psy/zvieratá, nemá rád ani ľudí ;-)
Starostlivy123 . Hlavne dbajte o to aby vas pes neobtazoval okolie , susedov a ludi na uliciach , deti a nebol moc hlucny v noci .Ludia maju pravo na odpocinok , ciste ulice ciste detske ihriska , neznecistene restauracie zapach zo zvierat. , osobne som presvedceny ze vecsina psikarov su egoisti a poriadne bezohladni neprisposobivi obcania!!!!!
Táto téma je uvedená vo veľmi negatívnom znení. Možno nie je potrebné vidieť to až takto negatívne. Aj keď skutočnosť môže byť ešte horšia. Asi je potrebné ale dodať k tejto téme, že ľudia, ktorým bude budúci člen rodiny - pes - robiť spoločnosť, by mali o tom vedieť a bez nátlaku s tým súhlasiť... všetci. Aj tí, ktorých priame želanie to nie je.
My máme doma štyri mačky a psa. Mačky sú prevažne v byte, pes je väčšinou vonku, ale chodí aj dnu. Napriek tomu si dovolím povedať, že nemáme v byte väčší neporiadok ako hocikto, kto sa normálne stará o domácnosť. Vysávam raz do týždňa, v každej izbe sú valčeky na odstránenie chlpov a všetky zvieratá pravidelne vyčesávame. Bežne stačí raz za jeden - dva týždne, na jar, keď intenzívnejšie pĺznu, raz za dva - tri dni. Na vyčesávanie používame hrebene/kefy Furminátor, samozrejme, originálne (takéto www.aniplanet.sk), lebo fejky tak srsť nevyčešú. Furminátor máme 3 druhy: hrebeň pre psa, hrebeň pre krátkosrsté mačky a kefu pre dlhosrstú mačku. Nekazí sa to, ten najstarší máme už 10 rokov.
Samozrejme, pri kúpe psíka netreba myslieť len na radosti, ale aj na povinnosti. Netreba hádzať flintu do žita. Síce pribudlo trochu starostí, ale tvoje dieťa sa naučí, že v živote existujú aj povinnosti, čo mu určite neuškodí. Tiež je vedecky dokázané, že dieťa, ktoré vyrastá s nejakým zvieraťom, je zdravšie, komunikatívnejšie, sebavedomejšie a empatickejšie. Pes je ďalší člen rodiny, v dobrom aj zlom, s tým proste treba rátať, a IMHO klady rozhodne prevažujú zápory. Držím palce.