Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pes v dome

Príspevok v téme: Pes v dome
Starostlivy123

Ludia, ktori mate doma psa, mozete mi toto vysvetlit? Dcera chce strasne psa a dovolil som.jej na skusku si doniest francuzskeho buldocka, lebo takeho chce. No po tyzdni je plny dom chlpov. Pes vybehne na zahradu a oslinta vsetky sklenene dvere na terasu a labami ich zablati. Mam uz aj chlpy v aute, lebo chlpy su doma vsade a sadnem.napr. na gauc, chlpy sa prilepia a prenesu do auta. Nepomaha ani kazdodenne upratovanie. Mne to pride strasne nechutne a nehygienicke. Ako to beriete, ked mate doma psa a mate dom plny chlpov? Nevadi vam to?

Keita

Vy tvrdite, ze ti co maju radi zvierata, nenavidia ludi? Ja uz neviem co napisat na taketo pripecene nazory, odkial ste prileteli, z akej planety? Prave naopak, ti co nemaju empatiu k zvieratam su hnusni ziarlivi zavistlivi ludia presne ako vy tu, plujete jed, lebo neviete pochopit to citove spojenie medzi clovekom a zvieratom. Urcite sa takto spravate aj k svojej rodine a znamym, ktory vas pre taku hnusnu povahu neznesu a preto si sem chodite ventilovat komplexy. Na vracanie.

nekupujpsa

Ani ja nechapem mila keita kam tento svet speje ze ludia maju namiesto deti psa ze zachrania namiesto hladujuceho cloveka co potrebuje pomoc na ulici psa. Zo psov sa dnes robia bohovia maju pre ludi vacsiu hodnotu ako druhy clovek. Pes zakusne niekde male dieta a cela spolocnost sa zastava psa a ide zozrat zlobou to poranene dieta. V mediach same zachranne akcie psov a maciek ked zomrie clovek ako by sa nic nestalo. Ty mas ocividne tiez nejaky problem vychadzat s ludmi ked si tak fixovana na zvierata. Len si to vsimnite a porovnajte. V minulosti sa vobec psy tolko nechovali ako dnes a rodiny boli funkcne nemusela si zena kupovat 3 psy a obliekat ich do siat namiesto toho aby mala deti. Tazko sa to pocuva a toho koho sa to dotyka to uraza chapem ale je to tak. Ja dokazem v pohode zit bez zvierat lebo mam doma spokojnu rodinu a znamych ktorych mam rad nekompenzujem si lasku na zvieratach. A je to naozaj sebecke mat v byte psa cely jeho zivot a mysliet si ze je stastnejsi ako kebyy mal slobodu. Zviera je na zivot vonku stavane.

petrzlen

Simiona, Môžeš mu všetko povedať a nič neprezradí. to mozes povedat aj stromu ci autu a nic nepovedia. Pes bol spolocnikom cloveka preto lebo sa navzajom potrebovali , vyuzivali sa a pomahali si , dnes clovek berie psa ako hracku, kseft a casto aj zneuziva psa na nicenie medziludskych vztahov,

simiona

zviera je sebestacne patri do prirody to len clovek sa na neho choro fixuje ziadne zviera nepotrebuje cloveka lebo je schopne prezit v prirode ....

Chcem vidieť zviera ako ovca ako schopne samo prežije...

Alebo psíka Yorka...

simiona

Súhlasím s Jana lukačova a Keita.

Veď pes už odpradávna sprevádzal ľudí, aj sprevádza, ako strážny pes, poľovný, ovčiarsky, slepecky aj spoločenský pes. Môžeš mu všetko povedať a nič neprezradí.

Ten názor, že pes nepatrí ani do bytu, ani do domu, ale voľne do prírody, no, škoda komentovať, len by som nadávala. Ja zas nechápem, ako niekto môže bývať v dome (keď sú tam viacerí, že by sa striedali pri starostlivosti a venčení psa) a nechciet psa. Obávam sa, že vo voľnej divočine väčšinu plemien by roztrhali napr. vlci.

petrzlen

Keita,, tu nenavist tu rozsievas jedine ty. A co ten vypocet 100 x oplatia, taky sebecky vypocitavy, mas psa len koli tomu? co keby si mala radsej ludi, ti su aspon schopni lasky, tej skutocnej.

najmudrejsi

nekupujpsa----a ty vies ze pes je clovekom slachtene zviera ktore nema vlastne prirodzene prostredie ? pes nevydrzi dlho sam vo volnej prirode...ale stat sa to moze....aj ty si zviera ktore sa vola Clovek..preco nejdes zit ako kazde ostatne zvierata ? zbytocne zneprijemnujes ludom v okoli naladu su po tebe odpadky kade tade po meste/dedine a je toho viac...stacilo by mi vediet ako zijes a kde zijes a hned by som ti sem pleskol 100 dvovodov preco mas ist do Lesa lebo znecistujes a otravujes ludi,prostredie zivotne,..

najmudrejsi

najlepsie je si kupit psa steniatko....naucite ho vsetko co chcete...mam taky pocit ze si kupil dcere dospeleho psa ktory ma uz svoje zlozvyky...chlpy ano to je dost neprijemne ale pes neplzne stale tak moc ....ma urcite obdobia kedy toho je moc...treba ho vycesavat alebo okupat v teplej vode...

Keita

Nechcela som k tejto teme viac komentovat, ale to uz je sila, aki vedia byt ludia tupi. Posledny koment, nacisto vymlety a vytrety. Ludia maju zvierata, pretoze im davaju lasku, staraju sa o ne, maju ich radi. A tie zvierata im to 100 nasobne vedia oplatit. Nehovorim teraz o rybickach, pavukoch a podobne, ale hlavne o psoch. Clovek, ktory nema cit k zvieratam a nema rad zvierata, nema rad ani ludi a to je fakt. Z niekolkych prispevkov tu ako keby srsala zavist, ze si ludia dokazu vytvorit vztah k zvieratu. Nechapem kam tento svet speje.