Ja som mal podobný problém na strednej škole. Prvý ročník prešiel ako voda a všetko sa zdalo byť super. Od druhého ročníka mi začali niektorí spolužiaci robiť peklo zo života. Nebolo to až tak zlé no každý máme inú povahu. Jednoducho sa mi začali do tváre smiať a taktiež sa k ním pridala aj jedna či dve triedy. Neviem čo proti mne mali ale moje sebavedomie kleslo zo 100 na úplnú 0.
Už som len čakal, aby som zo školy vypadol a mal konečne pokoj. Nedokázal som sa pozrieť na ľudí okolo seba, pretože už som bol tak psychicky zničený, že som si myslel, že každý sa na mňa pozerá a vysmieva sa mi do tváre. Taktiež, keď som bol v miestnosti, kde je veľa ľudí mi tak rýchlo bilo srdce, že som bol dvakrát na kardiu či ho nemám choré. Všetko to bolo samozrejme spôsobené zo stresov.
Taktiež som opustil po krátkom čase aj priateľku, aby sa jej nikto nesmial, že chodí so mnou. Aj ja som chodieval poza školu len preto, aby som nemusel zase znášať ten posmech počas školského dňa. Mal som ale to šťastie, že na školu chodil aj spolužiak zo základnej, ktorí tiež rád chodieval poza školu, takže som väčšinou išiel s ním. Po škole som mal taktiež ešte možno rok tieto stavy ale jedného dňa som si povedal DOSŤ !!!!!
Uvedomil som si, že takto to jednoducho ďalej nejde. Že nejde život žiť v strachu, pretože to bude stále len horšie a horšie. Vždy, keď som sa chcel cítiť lepšie som si zakaždým povedal tieto dve vety.
"V strachu sa nedá žiť" a "Život je príliš krátky nato, aby som riešil každý deň nepodstatné veci".
Začal som svoj život meniť a dnes je zo mňa iný človek. Chcel som radikálne zmeny, takže som zmenil účes, typ obliekania, nechal som sa trošku zarásť a taktiež som zmenil postoj k životu. Dnes sa mi do očí môže smiať aj 5 ľudí naraz a so mnou by to ani nepohlo. Moje sebavedomie sa zase raz vrátilo z absolútnej 0 na 100.
A cez všetko som sa dostal vlastnou pomocou, pretože som nikdy nepovedal mame aké mám problémy a vždy keď som chcel ostať doma len preto, aby som nešiel do školy som si vymýšľal choroby a potom ma mala mama so sestrou za hypochondra a už to prišlo do takého stavu, že mi naozaj začalo vkuse niečo byť. Raz ma bolelo toto potom tamto a zase toto a chodil som vkuse ku doktorom, pretože som mal pocit, že mi niečo je.
Dnes sa píše rok 2018 a ako som spomínal je zo mňa iný človek. Z týchto depresií som sa dostal už tak rok dva do zadu a som šťastný, že som to zvládol a úplne sám.