Milá zúfalá mama- vôbec nechápeš, čo sa s tvojou dcérou deje. Je na tim veľmi zle. NEMÁ V TEBE OPORU, NEMÔŽE SA NA TEBA SPOĽAHNÚŤ, ASI TI NEMÔŽE NA 100 % DÔVEROVAŤ A JEDINÉ ČO TY VIDÍŠ SÚ VÝSLEDKY V ŠKOLE.
"Len to neberieme tak, že depresia je vážny dôvod.
Hoci to neberiem tak, ako manžel, ktorý keď počul, že ten dôvod je depresia, tak mu bolo smiešno, že taká blbosť." - nie ste pre ňu dosť dobrí rodičia, lebo jič nechápete.
Mal som podobných rodičov a aj mám a NEZNÁŠAM TENTO POCIT ZÚFALSTVA, KEĎ MA NIKTO NECHÁPE.
Ja som tiež bol zosmieššovaný a tiež som počul: Vzchop sa!, Zabojuj!
Nechajte si ti radšej pre seba
Psychiater by vás mal poučiť, čo vašej dcére nemáte rozprávať:
Čo nehovoriť depresívnemu človeku s anhedóniou?
• Pozri sa, ako vyzeráš. Vstaň už konečne z tej postele a urob so sebou niečo.
• Keď sa tomu budeš poddávať, nikdy sa to nezlepší.
• Podľa mňa nemáš žiadnu depresiu, si len lenivý.
• Prečo nejdeš niekam na dovolenku?
• Veď máš všetko, čo by si ešte chcel?
• Vieš, ako je mne?
• Prečo mi to robíš?
• Keď sa budeš trochu usmievať, hneď ti bude lepšie.
• Musíš sa vzchopiť!
• Už zase depkuješ?
• Čo chceš takýmto správaním dosiahnuť?
Treba si uvedomiť, že depresia je ochorenie vôle. Chorý vám to nerobí naschvál, jeho samého tento stav trápi a vaše výčitky či pohŕdanie mu veľmi ubližujú. Naopak, vaša podpora mu pomôže vyliečiť sa.
www.zivot.sk
Ja osobne nemám rád, keď môj život bol závislý od ľudí, ktorí mi nerozumeli-rodičia. Boli úplne mimo. A vidím, že u vás je to podobne.
Radím vám obom- neberte to na ľahkú váhu, lebo to môže aj zle skončiť.
Keď budete toto robiť, dcéra nebude u vás šťastná, a je aj dosť citlivá. Môže to skončiť zle.
Nemusia ju veľmi šikanovať, môžu to byť aj posmešky na ňu, alebo to nemusí byť nič priamo na ňu, ale skúsenosťami- z minulých ročníkov sa tam jednoducho NECÍTI DOBRE (pravdepodobne). A ako som už spomenul,s vami sa o tom neda hohovoriť, lebo ju jechápete a ste úplne iné typy ľudí a vidíte to v úplne inom svetle.
Ja som to zažil v škole a viem čo to je.
"Ona nám ale neverí, pretože si myslí, že jediné, čo v živote vidíme sú škola a peniaze. Ale tak, keď sa nechce v budúcnosti bývať pod mostom, musíme na ňu zo školou tlačiť. Chceme jej len dobre."........Ste úple mimo. Tak ako moji rodičia. Dcéra hovorí to, čo vidí a vidí to dobre. Aj vy by ste určite mali ísť psychológovi, čo sa asi nestane.
Určite na ňu ale takto netlačte.