Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Posmrtný život, duchovná problematika

Príspevok v téme: Posmrtný život, duchovná problematika
FoundSoul

Zdravím všetkých diskutujúcich ľudí.

Zaujímal by ma váš názor na posmrtný život. Ako k tejto veci pristupujete? Skutočne veríte, že po smrti duša stále ostáva nesmrteľná? Myslíte si, že mŕtvi sú tu stále s nami?

Ako pristupujete k anjelom a iným duchovným bytostiam? Veríte v nich? Máte aj osobné zážitky?

Ďakujem za akýkoľvek názor.

anjelik *

Inkarnovanie je dané prirodzenosťou vývoja. Zrodzuješ sa len do takého sveta a do takého tela, na aké máš. Môže to byť, u veľmi vyspelých bytostí, aj otázka voľby, napr.. so zámerom napomôcť vývoju.

Omen

Sú štyri druhy ľudí :

1. Tí, čo nevedia, že nevedia : sú to hlupáci, chráň sa ich!
2. Tí, čo nevedia, ale vedia, že nevedia : sú to hlupáčikovia, pouč ich!
3. Tí, čo vedia a nevedia, že vedia : sú to spáči, prebuď ich!
4. Tí, čo vedia a vedia, že vedia : to sú múdri ľudia, za tými choď!

Julian Tuwim (to święta prawda )

Preteba

Ev. sv. Matúša 4:
8 Opät ho pojal diabol na vrch, veľmi vysoký, a ukázal mu všetky kráľovstvá sveta a ich slávu

9 a povedal mu: Toto všetko ti dám, ak padneš a pokloníš sa mi.

10 Vtedy mu povedal Ježiš: Odídi, satane, lebo je napísané: Pánovi, svojmu Bohu, sa budeš klaňať a JEMU SAMÉMU budeš svätoslúžiť!

Aliss

Vestenie, na tieto otazky mi napriklad dala odpoved kniha Projekt ludstvo. Akoze vyberam si, comu verim a comu nie, ale vela veci odtial mi zapadlo do toho, co uz viem/myslim si/verim tomu :) Preteba, myslim, ze "pravi krestania" nemaju problem s modlenim sa k Panne Marii a k jej uctievaniu. Ale sorrky, uz sa mi nechce na tuto temu komunikovat :)

Preteba

Aliss, panna Mária bola bohabojná žena, taká by mala byť každá žena. Ale nikde sa tam nepíše, modlite sa k Márii, uctievajte ju ako Boha. O tom som hovorila.

vestenie nie

Odznelo tu, že či chceme alebo nie, budeme sa musieť po smrti reinkarnovať, že naša duša si vybrala telo ešte pred narodením a že predchádzajúce životy si nepamätá. Dobre, predpokladajme, že je to tak. Ak tu existuje zákon a pravidlá reinkarnácie, ktosi ich musel stanoviť. Kto alebo čo ich stanovilo?

Aliss

Preteba, mame doma bibliu :) A kedze je to krestanska biblia, ctia si v nej Pannu Mariu. Takze nie, nie je to ta ista, aku mas ty.

anjelik *

Preteba, súcit nikdy nedovolí obviniť druhého. Pretože práve vdaka nemu sa dokážeš do toho druhého vcítiť a presne vieš, ako sa bude cítiť. Preto sa ti znovu a znovu každý snaží iba nepriamo naznačiť, v čom je tvoj problém..ale nikto ti to nepovie otvorene. V obave, ako by si to prijala a že by ti to mohlo ublížiť, ak by si to nesprávne pochopila. A to je viac menej isté, že by sa to stalo. Lebo to sa v biblii nepíše, ako chápať..tam sa len dočítaš, ako máš konať.