Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Posmrtný život, duchovná problematika

Príspevok v téme: Posmrtný život, duchovná problematika
FoundSoul

Zdravím všetkých diskutujúcich ľudí.

Zaujímal by ma váš názor na posmrtný život. Ako k tejto veci pristupujete? Skutočne veríte, že po smrti duša stále ostáva nesmrteľná? Myslíte si, že mŕtvi sú tu stále s nami?

Ako pristupujete k anjelom a iným duchovným bytostiam? Veríte v nich? Máte aj osobné zážitky?

Ďakujem za akýkoľvek názor.

Kimmy_CA

Preteba: Ďakujem Ti za odpovede na moje sokratické otázky.

Aliss 14.02.2018 20:02:04: Dobrý príspevok. Súhlasím. Aj keď myslím si, že musia existovať aj fárari (a farárky) kresťanských cirkví, ktorí v šírení svojej viery operujú aj s niečím iným ako dogmami strachu, a ktorí vedia medzi seba bez odsudzovania a pohŕdania prijať aj ľudí, čo sú napr. ateisti. Títo čo robia to ako ten farár ktorého si vo svojom príspevku opísala sú (obrazne povedané) potomkami stredovekej inkvizície, ktorej ale vývoj cez stáročia a legislatívny stav vecí dneska obmedzil možnosť terorizovať masy ľudí strachom o svoje životy za neppoddajnosť ich ("jedinému správnemu") cirkevnému názoru. Tak keďže už nemôžu ľudí páliť na hraniciach alebo potápať ženy v klietkach aby zistili, či sú vinné alebo nie (kniha "Kladivo na čarodejnice"), tak sa spoliehajú aspoň na to, že šírením strašidelných rečí zlomia trochu slabomyseľnejších ľudí ktorí potom budú zo strachu aby náhodou nehoreli na večné časy v ohni pekelnom pekne bez otázok poslúchať ako vojak svojho veliteľa, a zároveň vyvolajú v tých ich už poslušných ovečkách pocit akejsi nadradenosti a výnimočnosti, že oni sú tí "vyvolení". Osobne si veľmi vážim tých kresťanských farárov a farárky ktorí sú povznesení nad takúto malomyseľnosť a ktorí sa takto nechovajú ale snažia sa naopak skutočnou láskou prispieť k zlepšeniu vecí v spoločnosti aj u jednotlivcov (aj len napr. tým že sa s niekým len tak láskavo porozprávajú a poradia mu v problémoch, bez ohľadu na to, či je to človek veriaci alebo ateista).

Preteba

Aliss, nie je pravda, že nepokrstené dieťa pôjde do pekla, to je výmysel KC, pán Ježiš povedal,, nechajte dietky prísť ku mne". Chodenie do kostola nikomu nezaručí poznať Boha. To, že si myslíš, že Boh je láskavý je krásne, ale k Nemu sa dostaneš ( podľa Jeho slova) jedine cez Ježiša Krista. Aliss, Boh nám dal Slovo, aby sme Ho poznali, nie aby sme si o Ňom mysleli, čo chceme. Nikomu nehovorím, aby veril mne, verte Božiemu slovu. Píšem len to, čo je On povedal. Môžeš si to overiť. V pokoji, prečo sa hneváš?

Aliss

Preteba, ja z nicoho :) To som ti uz v jednej teme pisala. Avsak k mojmu prispevku o anjeloch si popisala tolko hrozostrasnych veci, ze ked si to precita niekto "menej zdatny", bude mat strach vobec nad nimi premyslat, ved co ak to nebude anjel ale belzebub! :D Je velka skoda, ze tvoja viera hlasa cosi take. Podporuje strachy, ktore ludi zvazuju. Rozpravala som sa o tom s jednym knazom (rozumej krestanskym, lebo ty krestanka katolicka 100% nie si), tiez mal reci o tom, ako pojdeme vsetci do pekla ak nebudeme chodit v nedelu do kostola, ako nas pokusa samotny diabol vzdy ked mame nemanzelsky sex, ako kazde nepokrstene dieta pojde do zatratenia...strach. prosto strach. A ja si tak naivne vo svojej makovicke myslim a navyse to aj citim, ze Boh je tak laskavy, ze by nas nikdy tymto nekrmil. Krmia nas tym len a len ludia, co si myslia, ze su sprostredkovatelom Boha.

Aliss

Preteba, to je sice krasne, ze sa nechces inkarnovat, ale poviem ti tajomstvo, budes sa :D Avsak to, ze tomu neveris v sucasnom zivote je absolutne v poriadku a presne tak to ma byt :) Lebo toto si tvoja dusa vybrala pred vtelenim. Presne taky zivot aky zijes, aj so vsetkymi haluzami, ktorym veris. Nuz, len by si dakedy v tej svojej fanatickosti mohla volit slova. Clovek, ktory sa da lahko zmanipulovat, sa da opantat "strachom", ktory siris :)

Omen

FoundSoul :

1. Po smrti ostáva duša stále nesmrteľná. Sú o tom aj dôkazy!
2. Niektorí mŕtvi tu z rôznych príčin ostávajú a niektorí odchádzajú do Svetla.
3. Každý máme pri sebe svojho strážneho anjela, len niektorí démona.