Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Posmrtný život, duchovná problematika

Príspevok v téme: Posmrtný život, duchovná problematika
FoundSoul

Zdravím všetkých diskutujúcich ľudí.

Zaujímal by ma váš názor na posmrtný život. Ako k tejto veci pristupujete? Skutočne veríte, že po smrti duša stále ostáva nesmrteľná? Myslíte si, že mŕtvi sú tu stále s nami?

Ako pristupujete k anjelom a iným duchovným bytostiam? Veríte v nich? Máte aj osobné zážitky?

Ďakujem za akýkoľvek názor.

Laskovsky

Myslim, ze Boh, pre niekoho Alah, Budha, Satan, Vyssia moc, Svetelny zdroj, Hviezdicka na nebi atd, musi riadne krutit hlavou nad tym, ked to tu cita...........

anjelik *

Viera sa odvíja od dôvery, že počuté informácie sa zakladajú na pravde a od toho, že keď sa o ne oprieš, zlepšia tvoj život. Nie,nebojím sa pekla, to nie, Jednoducho sa mi nechcei s tebou handrkovať, alebo teda konfrontovať. Zlo vzniká z nepochopenia, tuposti, nevedomosti a nie je dôvod vnášať ho na fórum, ktoré je dominantne zamerané na pomoc zdraviu. :o)

vestenie nie

"..my nemáme žiadne práva, žiadnu slobodu, pokiaľ sme bytosti smrteľné, vždy sa budeme rodiť a vždy znovu umierať..až raz, niekedy, v ďalekej budúcnosti, sa skutočne zrodíme..to je vývoj, k tomu smeruješ, či ty, či ja"

Z čoho čerpáš vieru, že to takto funguje? Uveď nejaký zdroj, učenie, autora. Alebo je to tvoje osobné presvedčenie, niečo, k čomu si došla sama premýšľaním nad životom?

Neodpovedala si ani na jednu z položených otázok, takže áno, ničím si svoju vieru nepodložila a vynára sa otázka, či vôbec poznáš odpovede na tie otázky. Musíš uznať, že suché konštatovanie - je to tak, taký je vývoj - že toto nestačí nielen mne osobne, ale predpokladám, že ani mnohým ďalším ľuďom, čo hľadajú pravdu. Neponúkla si žiaden logický argument a nie si zvedavá ani na tie moje. Prečo? Bojíš sa konfrontácie? Písala si tu niekomu o strachu - možno aj ty sama máš strach, že nakoniec ten Boh môže byť predsa len pravdou.

Domnievam sa, že väčšina tých, čo odmietajú Boha, tak robia preto, lebo majú strach z pekla a z toho, že tam môžu skončiť. Ale pritom peklo vôbec nie je základom viery v Boha, základom viery je láska. Boh je láska, miluje každého človeka a každého chce mať pri sebe v nebi. Boh nechce nikoho zatratiť! Keď Boh nechce nikoho v pekle a ani my nechceme do pekla, tak kde je problém? Veď za nás všetkých vylial svoju krv, aby sme mohli ísť do neba, čo mal viac urobiť? Netreba teda z našej strany veľa, len trochu dobrej vôle robiť to, čo sa jemu páči. Nič viac ...

snailovnik

myslim si ze ziaden posmrtny zivot nieje, vsetko okolo nas a my samotny je vec nahody ziaden zasah vyssej moci, zivot nema sam o sebe ziaden zmysel. ziadne nebo/peklo, ziadna karma, ziadna reinkarnacia ani posledny sud. je len tu a teraz. ked umrieme nebude nic, zanikneme a hotovo. ziadne vedomie. jednoducho finito. moj nazor je taky ze clovek si nabozenstva a karmy vytvoril s prosteho dovodu, a to je strach, vsetko to utrpenie v zivote pre nic? vedomie vlastnej neexistencie? a taktiez dat veciam zmysel. asi nieje velmi povzbudzujuce zit s vedomim ze vsetko co robim, o co sa snazim a kvoli comu sa trapim je koniec koncov v nicomu. raz to vsetko zanikne a cela snaha vyjde na vnivoc. ludom sa lahsie zije ked si predstavia vecnost v raji a stasti na konci zivota... teda takyto je moj nazor

anjelik *

Veštenie, nerada píšem siahodlhé príspevky..takže k tomu tvojmu príspevku..my nemáme žiadne práva, žiadnu slobodu, pokiaľ sme bytosti smrteľné, vždy sa budeme rodiť a vždy znovu umierať..až raz, niekedy, v ďalekej budúcnosti, sa skutočne zrodíme..to je vývoj, k tomu smeruješ, či ty, či ja. Ak sa ti nepáči, že sa musíš narodiť a hocikde a hocikomu, nuž, makaj, vzdelávaj sa, cháp..Potom si sám budeš vyberať, či už telo, či svet. To je zmyslom života, žiť a napredovať, v každom jednom živote. Že ti to rozum neberie? Že ti stačí, že ti boh dal právo veriť v neho alebo nie a to považuješ za slobodu? Ok, na viac momentálne nemáš a to nepíšem ako urážku, len konštatovanie. Keď raz ale všetko zlyhá, a ty zistíš, že je to zúfalo málo, mať len vieru a modlitby a spovede..potom vykročíš, k skutočnej slobode. Možno sa opäť stretneme, na nejakom podobnom fóre a moje slová ti budú znieť tak nejak povedome..Nateraz sú to pre teba len ničím nepodložené, neoverené kecy. :o)

vestenie nie

anjelik, áno, mám svoju vieru, ale tá mi nebráni získavať informácie o iných vierach a podrobovať ich analýze. Na tvoju otázku pravdaže existuje odpoveď, ale zatiaľ nebudem odpovedať, lebo by si ju neprijala. Pretože aj ty máš svoju vieru a pripúšťaš všetko okrem jedného jediného - okrem existencie kresťanského Boha.

Ak sa vrátim k teórii reinkarnácie, mám tam veľa otáznikov a rozporov.

V mojom príspevku je zhrnutá viera v Boha a myslím, že je dosť konkrétna, vysvetľuje ako to je a prečo to tak je. Preto sa nemôžem uspokojiť s vysvetlením existencie reinkarnácie ako o prirodzenosti vývoja. Je to nejasná a vlastne žiadna odpoveď. Mimochodom tu na zemi často naberajú veci neprirodzený vývoj. Ako teda možno definovať prirodzený vývoj v reinkarnácii? A ako hovorím, vývoj je proces a každý proces musí mať svoj začiatok. Existuje "prvý hýbateľ" pri reinkarnácii?

Okrem otázky: ako vznikol svet a ľudské telo sú tu ďalej otázky typu: je to "vyššie vedomie" dobré? odkiaľ sa vzalo zlo? ako vznikajú duše? vznikajú nové duše aj teraz alebo sa posledné storočia dookola prevteľuje stále ten istý definitívny počet duší? Je presne zadefinované dobro? Existujú pozitívne morálne hodnoty, ktoré sú absolútne? Alebo je všetko relatívne? Aký je zmysel sveta a existencie človeka? Existuje jedna pravda?

Ak však neexistuje jedna absolútna pravda (o čom si už písala že neexistuje), potom je celá teória o karme a prevteľovaní padá, je nelogická a nedáva zmysel. Môžem zdôvodniť neskôr.

Keď si uvedomíme, ako funguje svet a prírodné zákonitosti, tak musíme konštatovať, že tieto zákonitosti - aj tie, ktoré sa týkajú samotného človeka a jeho psychiky - odporujú koncepcii prevteľovania.

Hovoríš o viere v Boha, že obmedzuje slobodu. Ale ak vezmeme zákon prevteľovania, v podstate je to diktát, ktorý je človeku nanútený a či chce alebo nie, musí sa mu podriadiť a ani nevie, prečo. Človek je tak hračkou, lebo sa mu dejú veci a to vyššie vedomie sa nenamáha povedať mu, prečo. Trpíš v tomto živote? Musel si urobiť niečo zlé v tom minulom. Ale nedozvieš sa, či si niekoho v minulom živote podviedol alebo zabil. A či chceš alebo nie, musíš si to odtrpieť. Nemáš slobodu povedať: bol som zlý a chcem ostať zlý naveky, nechcem sa zmeniť. Prečo ma nútite reinkarnovať sa? Prečo nerešpektujete túto moju vôľu, kde je moja sloboda? Naproti tomu Boh ponecháva každému človeku slobodu prijať ho alebo ho odmietnuť.

matthiola

ďakujem, že ste mi svoje venovali myšlienky. Máte pravdu. Je to zbytočné nad tým teraz rozmýšľať a ubíjať sa tým.