Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Posmrtný život, duchovná problematika

Príspevok v téme: Posmrtný život, duchovná problematika
FoundSoul

Zdravím všetkých diskutujúcich ľudí.

Zaujímal by ma váš názor na posmrtný život. Ako k tejto veci pristupujete? Skutočne veríte, že po smrti duša stále ostáva nesmrteľná? Myslíte si, že mŕtvi sú tu stále s nami?

Ako pristupujete k anjelom a iným duchovným bytostiam? Veríte v nich? Máte aj osobné zážitky?

Ďakujem za akýkoľvek názor.

Preteba

Sonie, prečo? Lebo nám tak hovorí božie slovo. Keď som ho nepoznala, tiež som verila kadejakým praktikám, ktoré mi však v ničom nepomohli. Boh mi pomohol a verím, že Jeho Slovo je pravda, lebo som ju skúsila. Mám rodinu, pracujem. Žijem v prítomnosti, užívam si život v radosti a moje okolie to vie:) Nie som fantatička ako myslíš, nehovorím, kde sa nepýtajú. To sa nedá vysvetliť pár vetami, aby si ma pochopila. A práve preto, že majú ľudia dosť svetských problémov, mali by vedieť, že Boh poslal svojho Syna nato, aby ich vedeli riešiť.
A vojny vyvolávali ľudia, ktorí neverili Bohu. V samotnom písme sa píše, že v posledných časoch bude veľa bludných učení, ktoré zvádzajú ľudí, ktoré sú v rozpore s božím slovom. Však sami si to môžete prečítať, či je tak. Je mi veľmi ľúto ľudí, ktorí trpia, ja im nedokážem pomôcť, ale viem, že Boh áno, preto máme ľuďom o tom povedať. Ako budú vedieť, keď im nikto nepovie? Ja poviem, čo viem od Boha a je na každom, či príjme, alebo nie. Nič viac, nič menej. Krásny deň

Sonie

Preteba, stále ale nechápem prečo máš potrebu písať stále o Bohu. neviem či máš rodinu, deti, či si slobodná, čo robiš, ale zdá sa že si fanatička. Kvôli viere a náboženstve bývali vojny, sú aj zvrátené náboženstvá a sú aj sekty ako tu už písali. Ži svoj život v prítomnosti, a ozaj bav sa, športuj, užívaj si život, lebo môžeš z toho aj zblbnúť.Tvoje okolie ťa bude vnímať ako čudáčku. Ak komunikuješ takto na nete, iste aj v práci, medzi ľuďmi a tí majú dosť svetských problémov.

Preteba

Zuzazuza, nepochila si, že to nie je o mne, ale o Bohu? Že božie slovo hovorí samo za seba? Prečítaj si ho a potom mi povedz, že hovorím niečo iné. Boh nám ho dal, aby sme poznali pravdu, ktorá má moc nás očistiť a oslobodiť. Pán Ježiš Kristus povedal, ja som cesta, pravda i život. Keď poviem, že On je tá cesta, nehovorím o sebe. Nerozumiete tomu?

Medea7

No ja sa tiez neviem dopatrat preco mam taky zivot aky mam. Nikto mi na to neodpovedal. Ani Boh ani vesmir, akurat som z tej otazky uz vycerpana. A mozno sa mi aj smeju aj ma lutuju.

Preteba

Zuzazuza, kde som napísala, že ja mám pravdu? Píšem, že pravda je slovo od Boha.
Sonie, opakujem, nie som v žiadnej registrovanej cirkvi. Som obyčajný človek, ktorý verí Bohu a Jeho slovu, čo na tom nerozumiete?
Keď vám povie farár, čo máte robiť, robíte...
Keď povedal Boh, toto robte, Jemu neveríte? Pán Ježiš Kristus povedal, keď zostanete v mojom slove, v pravde ste moji učeníci.

Sonie

Preteba, ďakujem za odpoveď, ale predsa- prečo máš potrebu tu písať a diskutovať o svojej viere? Na Slovensku je registrovaných veľa cirkví, ťažko hádať v ktorej konkrétne si ty. Zdá sa mi to však ako vnucovanie svojich názorov. Nechcem sa ťa dotknúť, ale prežívaš to príliš silno a to môže ovplyvniť tvoju psychiku a reálny postoj k životu. Všetkého veľa škodí ak to človek začne pociťovať ako nevyhnutnú potrebu.

Zuzazuza

Zaujimava diskusia. Budem mat k tomu len jednu poznamku. Preteba rapoce naucene texty a dupe nohou, ze ma pravdu. Ostatni prejavuju sucit, snazia sa vysvetlovat, nie poucovat... Myslim, ze viac dodat netreba.