Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Posmrtný život, duchovná problematika

Príspevok v téme: Posmrtný život, duchovná problematika
FoundSoul

Zdravím všetkých diskutujúcich ľudí.

Zaujímal by ma váš názor na posmrtný život. Ako k tejto veci pristupujete? Skutočne veríte, že po smrti duša stále ostáva nesmrteľná? Myslíte si, že mŕtvi sú tu stále s nami?

Ako pristupujete k anjelom a iným duchovným bytostiam? Veríte v nich? Máte aj osobné zážitky?

Ďakujem za akýkoľvek názor.

Anonym_93436

Hoši , nebudte křupani , kašlete na to .... trocha som tu hlášku upravil ale tak poslúžila dobre. Čo je v posmrtnom živote ?

Je mnoho verzií , najviac sa prikláňam k tej kresťanskej. Je o tom mnoho debát ale na koniec je to aj tak všetko jedno .. najdôležitejšie je aby sme žili dobre kým sme tu , budovali sa a pracovali na sebe. Na pochopení , na empatii a jednoducho na všetkom dobrom.

O tom tento život holt je ( Omen to je hrozný nezvyk , až ma mrazí , ak ti to nevadí budem naďalej používať Hold .... ) , učiť sa zo zlých situácii a užívať si tie dobré situácie.

Pekný deň prajem.

Preteba

Ja sa nebudem inkarnovať, ja mám len jeden život, ktorý mi dal Boh. Keď si myslíš, že niečo nechápem, tak mi vysvetli, rada sa naučím.

Omen

Preteba, o, sancta simplicitas!
Ty sa musíš ešte veľakrát inkarnovať, aby si aspoň z časti pochopila, čo ti tu ľudia píšu. Od teba sa to odráža ako hrach od steny! ; )

Preteba

Anjelik*, opakujem, pravda je len jedna. Keď pozeráš počasie, jeden povie, že zajtra bude 5 stupňov, druhý, že 3, tretí, že 8... Každý má svoju pravdu? Len hádajú. Pravdu zistíš, keď ju zažiješ osobne. Kde si vyčítala, že ja chcem niekoho spájať do stáda?? Koho do niečoho tlačím násilím?? Píšem ako všetci ostatní. Ak som Ti niečím poškodila, ospravedlňujem sa, ale ak nie, z čoho ma obviňuješ?

anjelik *

Dogma je tvoje tvrdenie, že je len jedna pravda. Že je len jeden boh, že má byť každý zachránený. Pred čím? Nemôžeš z ľudí, z bytostí, vytvoriť jednotné stádo..to je násilie. Akokoľvek jemne to budeš hovoriť, ako veľmi sa pri tom usmievať, je to násilie. Už len pre fakt, že existujú milióny bytostí, musí byť jasné, že presne toľko právd existuje. Každý má len tú svoju pravdu..a čím viac sa približuješ väčšinovej pravde, tým silnejšou sa táto tvoja pravda stáva. No a potom vznikne klan tých *tvojich*, čo veria, že všetko vedia, lebo veď im to boh povedal prostredníctvom svojho slova..To sa stane pravdou, o ktorej ty tvrdíš, že by ju mali ľudia poznať.Je to ale skutočná pravda? Alebo len pravda vysnená? Násilím dosiahnutá? Nezaškodí asi občas aj popremýšľať, čo presne sa skrýva za slovami.
Neviem teda, či aj ty pozerávaš seriál Lucifer..ale on sa ľudí pýta, po čom túžia..má tu schopnosť, pravdepodobne od svojho otca. No a ty si odpovedala..ukázala, akou si, asi o tom sama netušiaca, ale v hĺbke duše tak trochu násilná bytosť. Vnucujúca druhým svoj názor..ale ja si myslím, že takou asi byť nechceš. Ja totiž rada vidím na ľuďoch to dobré. :o)

Omen

To by si musela rozumieť slovu "dogma", ale ty nerozumieš ani tomu, čo sama píšeš, nieto ešte, čo píše ten druhý!!! ; )

Preteba

Anjelik*, neviem akú dogmu máš na mysli.
Ja a moji ? Nikto môj, povedala som veriaci, všetci, ktorí veríme, môžeš to byť aj Ty, ak veríš.
Boh je jeden, pravda je len jedna, božie Slovo je jedno. Po čom najviac túžim? Aby každý človek spoznal pravdu a bol zachránený.

anjelik *

Preteba, ty pojmu dogma, dávaš úplne nový rozmer. :o) Nemôžeš predsa tvrdiť, že ty a tvoji viete, že viete a druhí, len preto, že majú odlišný názor, nevedia.

Parafrázujúc svojho obľúbeného hrdinu, povedz mi, prosím, po čom najviac túžiš?