Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Posmrtný život, duchovná problematika

Príspevok v téme: Posmrtný život, duchovná problematika
FoundSoul

Zdravím všetkých diskutujúcich ľudí.

Zaujímal by ma váš názor na posmrtný život. Ako k tejto veci pristupujete? Skutočne veríte, že po smrti duša stále ostáva nesmrteľná? Myslíte si, že mŕtvi sú tu stále s nami?

Ako pristupujete k anjelom a iným duchovným bytostiam? Veríte v nich? Máte aj osobné zážitky?

Ďakujem za akýkoľvek názor.

Angelika3

Viera je pekná, v tom je jej účel, ale je to len taká barlička, aby sme nejako chodili a pretĺkali sa týmto životom, lebo veď raz......Je to taká náplasť na ranu. Ale rana bolí stále. Treba vyliečiť tú ranu, pocity prázdnoty.
Mimochodom Aliss rozumiem ti :-)

Preteba

Drahá Aliss, nemusíš mi vykať:) a bibiu mám takú istú ako Ty. Ak máš. Povedz mi konkrétne, čo z toho, čo som napísala je v rozpore s božím slovom?

Omen

Preteba, poviem ti kúsok krutej PRAVDY, aj o tebe :

@ Sú ľudia, ktorí žijú medzi nami a nikto ich nemá rád. Prečo? Lebo hádžu SVOJU špinu na niekoho iného, domnievajúc sa, že týmto sa zvýši ich vlastný kredit - hodnota, dôvera,... Opak je pravdou.

@ Všetko zlo, ktoré konajú, je odrazom ICH negatívnych myšlienok a pocitov. Svoje uspokojenie dosahujú až vtedy, keď iných zhadzujú, ponižujú, spochybňujú, keď sa aj iní trápia, keď v nich vyvolajú zlosť, hnev, strach!, úzkosť,... Keď ich dostanú tam, kde sú oni sami. "Ve dvou se to přece lépe táhne!"

@ Nepochopili a nechápu, že nenávistnými praktikami a snahou potopiť iných, si svoju kariéru alebo osobné šťastie nevybudujú.Takáto kariéra stojí totiž na stračej nôžke, na vode! Ubližovať ľuďom je tá najľahšia, ale zároveň aj najprimitívnejšia cesta!

@ Svoju energiu vynakladajú na to, aby hľadali a nachádzali v spokojných, vzdelaných, šťastných a úspešných ľuďoch niečo podozrivé či negatívne, len aby vytvorili okolo toho senzáciu. Ak to tam nenájdu, potom si to vymyslia, s úmyslom očierniť ich, pošpiniť, dostať na dno v domnení, že takto im ľudia začnú veriť, začnú si ich vážiť, stúpne im sebavedomie, postavenie,...

@ Ak na ich nekalé (nečisté) praktiky niekto upozorní, potom sa stavajú sa do pozície chudáčika. "Ja nič, ja muzikant" - ja som nič také nespravila, ja za nič nemôžem, ja nie som zodpovedná,...

@ Nežijú, len prežívajú, nemajú sny, ciele, neprežívajú radosť, lásku, len sa priživujú. Na energii iných. Sú to vlastne poľutovaniahodní chudáci! Chudáci vnášajúci do života všetkých nepokoj, nedôveru, negatívnu energiu.

@ Ak je ich duša prešpikovaná nenávisťou, závisťou, žiarlivosťou, zlobou, krivdou, fanatizmom, nespokojnosťou s vlastným životom, deficitom lásky a sebalásky, sú v osídli nejakej sekty (nie náboženstvá!!!), psychicky narušení, bez morálky a vzdelania, nevedia a nechápu, potom nie je čudo, že si kopú "vlastný hrob". Na presadenie svojich záujmov sa neštítia násilia!, ba ani iných žiadnych prostriedkov.

@ Takým ľuďom sa NEDÁ pomôcť, hoci vysielajú signály, že tú pomoc potrebujú! Pomôcť sa dá až vtedy, keď si SAMI uvedomia, že problém majú ONI sami a nie tí druhí, že o pomoc musia oni sami požiadať, že si najskôr oni sami musia dať svoj život do poriadku a až potom môžu pomáhať iným.
Týmto vlastne dávajú najavo, že život, aký žijú druhí, by najradšej žili aj oni, naivne sa domnievajúc, že svojím konaním to dosiahnu alebo zničia tomu druhému. Et cetera, etc....

Aliss

Preteba, ste sekta :) Nech to ako kolvek zaobalis....A presne viem, ktora sekta ma Pannu Mariu za "nic", odmietaju kostol a maju vlastnu bibliu, ktora je viac ako ich rozum. Hrozis tu ludom, ze musia verit tomu a tomu, jedine tak budu v spojeni s Bohom, ze ak si budu robit posmech, ci nebodaj verit na anjelov, tak sa zahravaju s neviem akymi silami. Pritom ja osobne by som sa viac bala (keby na to prislo) byt clenkou alebo poznat niekoho, kto je clenom nejakej sekty :) Ale ked si tak stastna, tak bud :) Anjelik* pekne slova, suhlasim. Kimmy, samozrejme, ze existuju aj ini farari. Ja som opisala len jeden extrem, s ktorym som sa stretla. Ale poznam aj vela uvedomelych a skvelych ludi v tychto radoch. Mam rada takych, s ktorymi sa da otvorene diskutovat bez toho, aby si jedna ci druha strana nasilne presadzovala svoje...ale to nie je len o fararoch, ale vsetkych ludoch :)

Preteba

Sonie, nie som ani jehovista, ani nič podobné. Som čisto kresťanka, nikomu nič nenútim, len hovorím to, čomu verím. Verím Bohu Stvoriteľovi, ktorý nám dal svoje slovo nato, aby sme neblúdili v náboženstvách, ale poznali Jeho a Jeho vôľu. Tým, ktorí Mu uveria a poslúchajú Jeho prikázania dá Svätého Ducha, ktorého zasľúbil pán Ježiš Kristus, aby im zjavoval pravdu a pripomínal všetko, čokoľvek povedal. Sám Pán povedal, choďte do celého sveta a zvestujte božie kráľovstvo, uzdravujte, vyháňajte démonov... Každý služobník Boží, by mal poznať Jeho vôľu.

Sonie

Preteba - Praví kresťania si veľmi uctievajú Pannu Máriu, aj pápež Ján Pavol si ju modlitbami, svätého ruženca uctieval. Nakoniec údajne v minulosti mu práve malý prívesok Panny Márie, ktorý mal okolo krku zachránil život pred atentátom. A čo korunka Božieho milosrdenstva?
Tak neviem akú vieru vyznávaš, pretože vieru každý človek prežíva svojim spôsobom, má ju vo svojom srdci a nepotrebuje o nej písať a trúbiť ju do sveta. Evanjelická cirkev si uctieva pannu Máriu ako matku Božiu, ale ty si ju v svojich príspevkoch nespomenula ani raz. Otravní sú akurát jehovisti, ktorí aj vonku sa snažia presvedčovať okoloidúcich, aby sa pri nich pristavili, že by si aj ty bola jedna z nich, ale sa prezentuješ tu na nete? Nič v zlom, nechcem ti mojim názorom ublížiť, len by ma zaujímalo tvoje pravé vyznanie ak už o tom máš potrebu písať.Napíšeš ho?

Preteba

Sonie, ak poznáš Božie slovo, mala by si vedieť, že Boh výslovne zakázal uctievať stvorenie, namiesto Stvoriteľa.

Sonie

Preteba , spomínaš len Boha , božie slovo......ako si uctievaš Pannu Máriu? Chodíš aj na púťe napr.do Šaštína na sviatok Sedembolestnej?

anjelik *

Ja ťa neobviňujem z ničoho, ja som si len dovolila napísať svoj názor na tvoje komentáre ku všetkému, čo sa odlišuje od toho, čo ty považuješ za to jediné a pravé. Lebo si sa tak nejak rozhodla, že je len jediná pravda a tou je očividne tá, čo vyznávaš ty a stúpenci tvojho učenia. Ako pre mňa je to skôr v rovine neuveriteľného a občas sa prikláňam k názoru, že to si snáď niekto už prdel robí, že nemôže vážne myslieť tie frázy o anjeloch a pokúšaní diablom, len preto, že si niekto dá nejaké to homeopatikum, či zavesí na krk miesto krížika kryštál a úprimne verí tomu, že ho to vylieči. Ty sama vo svojej zaslepenosti naozaj nevidíš, čo ti tu dokola píšu, že naozaj tvoje príspevky môžu byť chápané aj inak...že môžu v niektorých vyvolať strach..aj keď teda vyznievajú skôr zábavne, ako si dokola ideš svoje...ja nič, to Ježiš povedal a keď to povedal on, tak je to pravda a hotovo. Nič iné neni a nič iné nebude..ani iný život, ani aura, ani duchovia...to všetko iba diabol robí.
Inkarnácia, podľa mňa, je, dôvodom je, aby sa život, prezentovaný jednotlivými formami života vyvíjal. V drvivej väčšine to nie je otázka voľby, ale nutnosti...obyčajný fyzikálny zákon príťažlivosti a frekvencií, kde si uchytená do vyvíjajúceho sa tela a prd s tým narobíš. To láskavé je, že si nič nepamätáš, aby si nezošalela, že stále dokola žiješ to isté a nevyvíjaš sa..akoby si čítala dokola nie tú istú knihu, ale tú istú stranu. Život je životom a vždy životom bude, prejavujúc sa cítením a vnímaním, v smrti ale strácaš sebavnem..že ty si ty..a tak čakáš na to, že sa dvaja pomilujú, možno aj dnes, keďže je Valentín, a spustí sa proces delenia buniek a o 9 mesiacov si tu zase..a ja pevne verím, že keď si budeme písať znovu, aspoň jedna z nás už bude inde. :o))) Ale to už je o osude a je to už úplne iný príbeh.;o)