Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Posmrtný život, duchovná problematika

Príspevok v téme: Posmrtný život, duchovná problematika
FoundSoul

Zdravím všetkých diskutujúcich ľudí.

Zaujímal by ma váš názor na posmrtný život. Ako k tejto veci pristupujete? Skutočne veríte, že po smrti duša stále ostáva nesmrteľná? Myslíte si, že mŕtvi sú tu stále s nami?

Ako pristupujete k anjelom a iným duchovným bytostiam? Veríte v nich? Máte aj osobné zážitky?

Ďakujem za akýkoľvek názor.

Ventilak

Matthiola suhlasim s Alisss a dodam ze sama musis prist na to, co v tebe strach spusta. Nestaci si povedat ze ides oddnes inak mysliet a vsetko bude v poriadku. Musis prist na zdroj toho co ti sposobuje tento strach. Inak nemas ako s tym bojovat a vecne ta to dostihne.

Jabberwocky

Ako k tejto veci pristupujete ?:) Optimistic nihilism. Skvelé spracované, krátke, animované 6-minútové video, s ktorom je zhrnutá táto filozofia. Ak nevieš po anglicky, sú tam české aj slovenské titulky. Odporúčam:) www.youtube.com

anjelik *

matthiola, vždy sa nájde dôvod, prečo sa báť. Strach je súčasťou nášho života, nemožno sa ho zbaviť, ale dá sa proti nemu postaviť odvahu a pochopenie. uvedomenie si toho, že akú hodnotu náš život bude mať, ak ho celý vyplníme len a len strachom, o svoju lásku, napr. Či práve ten strach nakoniec tú lásku v nás úplne nezabije a nevytlačí a my naozaj, raz, ležiac na smrteľnej posteli, budeme zúfalo ľutovať a nariekať za všetkými tými premárnenými šancami a dňami, keď sme miestoi užívania si toho druhého, sami seba, ležali v kúte a skučali od strachu, že čo bude raz?
Raz ten koniec príde a ja ti prajem, aby si si mohla povedať: " Bol to dobrý život, našla som svoju lásku a žila som presne tak, ako som chcela, nie ako neovládajúce sa zviera, plné strachu a obáv, ale ako rozumná bytosť, prinášajúca sebe a tomu druhému do života radosť a šťastie. " :o)

Aliss

Matt, bavi ta zivot v strachu? :) Rada sa tyras a vytvaras si tieto hrozostrasne predstavy? Lebo ak nie, nerozumiem tomu, preco v tom dobrovolne zijes :) Snad nikto nad tebou nestoji a nekaze ti, ze mas mat tieto predstavy. A az sa raz naplnia, co si povies? Ze "huraaaa, mala som pravdu"? Je len na tebe, ci sa nechas tymto strachom dalej ovladat, alebo si uvedomis, ze je to cele hlupost. Mimo ineho, co "vysielas", to si aj pritahujes. O co prosis, to aj dostanes. Ak mas denne myslienky plne strachu, preco by sa ti malo v zivote dobre vodit? Dovol si byt stastna :)

matthiola

verim neverim..posledne obdobie sa bojim, ze tam nic nie je...a stale placem, lebo sa bojim, ze moj priatel zomrie skor ako ja, alebo ze sa mu nieco stane a zomrie..pritom nie sme az taki stari...ale strasne sa toho bojimm ze ten zivot preleti a ja uz s nim nebudem,,ze ten zivot je moc kratky...ze to nie je fer a tak dufam, ze po starobe a smrti je nieco kde sa ocitneme zdravi a stastni naveky....a uz zase revem :( o nikoho sa tak nebojim jak o neho..ani o seba..keby zomrel tak ja umriem zialom..ani jeho tu nechcem nechat nechcem ani aj odist skor od neho..ked som ho nepoznala tak som zvazovala ze ukoncim zivot..a teraz to mam asi za to...strach

anjelik *

" 1. Boh je najvyššia všemohúca bytosť, ktorá je stvoriteľom hmotného i nehmotného sveta, teda aj nás ľudí. Každý človek dostal od Boha dušu i telo, dostal pozemský život. Človek nie je Boh. Človek má len jednu dušu a jedno telo a po smrti sa na zem už viac nevracia. Navyše sa po smrti bude svojmu Stvoriteľovi zodpovedať zo svojho života. Celý pozemský život človeka je cesta k Bohu, do domu Otca a je zdokonaľovaním - čiže očisťovaním od hriechu a bojom proti hriechu."

Ty už svoje odpovede máš Tvoja viera aj tak nepripustí nič iné, tak na čo sa pýtaš?

Ak máš ale potrebu sa zamýšľať, tak hľadaj odpoveď na moju otázku..Kto alebo čo stvorilo Boha?

vestenie nie

"Inkarnovanie je dané prirodzenosťou vývoja. Zrodzuješ sa len do takého sveta a do takého tela, na aké máš. Môže to byť, u veľmi vyspelých bytostí, aj otázka voľby, napr.. so zámerom napomôcť vývoju."

Vývoj je proces - ten proces musel nejako začať. Kto alebo čo ten proces naštartovalo?
Zrodzuješ sa len do takého sveta a tela, na aké máš - kto alebo čo stanovil/o toto pravidlo?
Zrodzuješ sa to sveta a tela - ako vznikol svet a telo?