Posmrtný život, duchovná problematika

Príspevok v téme: Posmrtný život, duchovná problematika
FoundSoul

Zdravím všetkých diskutujúcich ľudí.

Zaujímal by ma váš názor na posmrtný život. Ako k tejto veci pristupujete? Skutočne veríte, že po smrti duša stále ostáva nesmrteľná? Myslíte si, že mŕtvi sú tu stále s nami?

Ako pristupujete k anjelom a iným duchovným bytostiam? Veríte v nich? Máte aj osobné zážitky?

Ďakujem za akýkoľvek názor.

anjelik *

Koľkokrát v modlitbe spomenieš, napr., slovo duša a máš vôbec predstavu, čo to je? Koľkokrát sa modlíš a vravíš dokola to isté? Ak ľuďom píšeš, píšeš vlastné slová, alebo píšeš iba to, čo si odpísala z biblie? A skutočne si tam všetkému porozumela? Každému jednému podobenstvu? Už mi rozumieš?:o)

Preteba

Anjelik*, Opakovanie a memorovanie, slová, za ktorými nie je zmysel...tak tomu som fakt neporozumela:) opakovanie čoho?

anjelik *

Preteba, ty si očividne strašne príjemné stvorenie, ktoré úprimne túži všetkých zachrániť a ponúknuť im to, čo pomáha tebe. Výklad a čítanie si písma a modlenie sa. Pre mňa to ale nie je, nikdy mi nešlo do hlavy, že toto ľuďom stačí, opakovanie a memorovanie, slová, za ktorými nie je vysvetlenie a zmysel. Ešte raz ďakujem za tvoju snahu ma zachrániť, ale ja už som si svoju cestu vybrala. Nick som zvolila, lebo to slovo znie tak príjemne a nežne, nijak to nesúviselo s tým, ako si anjelov predstavuješ ty.:o)

Marosko-n

Keby sme sa tu znova narodili tak by si náš Duch zachoval všetky skúsenosti a vedomosti. Skutočnosť je taká, že sa narodíme sprostí, tvrdohlaví ,zavistlivý, chamtivý atď. a ani reč nevieme. Takže reinkarnácia neni ani vo zvieratách.
Viete si predstaviť docenta s piatimi vysokými školami ak by sa prevtelil do orangutana alebo potkana . Potom by človek skončil v klietke ako zviera.
Takže ,žiadna nádej , už sa nenarodíme !!!
Ak môžte robte dobré, napravte čo sa dá, nezúfajte, a tešte za tešte kým máte čas.

Preteba

Anjelik*, Ty vlastne ani nevieš, odkiaľ si prišla, kto si a kam ideš. Život v nevedomosti, neistote, v neustálom hľadaní...kde si k tomu všetkému prišla? Boh stvoril človeka na svoj obraz, my sme sa nevyskytli z neživej hmoty. Boh stvoril aj anjelov, kde si vzala ten nik? Človek sa nemôže pretvoriť na nič, čo nie je. Tak ako existuje nebo, tak existuje aj peklo, či tomu chceš veriť, alebo nie. Boh Ťa nenechá v nevedomosti, pýtaj sa Ho, odpovie Ti. On Ti dá istotou a poznanie toho, kto si. To, čomu veríš sa nedá nijako overiť, ale Boh sa Ti dá poznať, keď budeš chcieť.

anjelik *

Omen, tak teda erudovanejšie. :o)

Sliepka a aj kohút. Sliepka ako ženský princíp, v prenesenom význame. spolu. V schopnosti deliť sa, tvoriť telo pre iné bytosti a starať sa o ne. V nutnosti a schopnosti obetovať sa pre druhých. Kohút ako mužský princíp, ja sám.Vyššia zodpovednosť, väčšia tvrdohlavosť.Vajce je dôsledok toho, že svet funguje v znamení troch. Dvaja vytvoria tretie. Je to najefektívnejší model fungovania.

Ak to aplikuješ na ľudstvo trebárs, sú telá nastavené tak, aby bolo ženské telo schopné vytvárať minireplikanty, detičky a tak sa zabezpečil vývin. Veľmi praktické. A aby to ľudí navyše aj bavilo, pridal sa im ako bonus orgazmus. Vďaka tomu, že máme deti, učíme sa súcitu a schopnosti starať sa o druhých.
Stačí ako odpoveď? :o)

anjelik *

Sovka, musí byť viera vždy o viere v niekoho? V čo verím? Že svet , viditeľný, vnímateľný, vznikol vďaka zákonitostiam v neživej hmote. Že svet je vždy o jednote živej a neživej hmoty, že aj naše telo je takou jednotou. Že to živé v ňom sme my a to mŕtve je telo. Že sa po smrti transformujeme do stavu nebytia, vo význame, neschopnosti vnímať, že my sme my. Že sa znovu narodíme, vďaka tomu, že si nás nejaká bytosť na základe podobnosti s nami pritiahne. Že zmyslom života je sa vyvíjať. Nie stagnovať, Že by sme nemali byť len programom, elektrinou, Že by sme svoj čas tu mali využiť na čo najlepšie poznanie tohoto sveta. Že sú milióny ďalších svetov, kde žijú nám podobné bytosti, na rovnakom stupni vývoja. Ale že sú aj svety vyspelejšie, technicky aj myslením, že práve z takéhoto sveta prišiel sem Ježiš, aby skutočne ľuďom pomohol, lebo ich mal z nejakého neznámeho dôvodu rád. Ale že jeho meno a príbeh bol zneužitý a cirkvou len prispôsobený. Že sú bytosti, ktoré sa dajú nazvať bohmi. Že kreťanský boh existuje, lebo žijú a existujú kresťania, ktorí v neho veria a vyznávajú ho. Že pre nás by bol každý bohom, kto by trebárs mal iné telo, iné schopnosti ako my. Že ľudia by nemali veriť v Boha, že všetko za nich vyrieši..lebo tak to nefunguje. Že je podľa mňa neuveriteľné, veriť, že je peklo. Je, ale nie ako trestné pásmo, ale existuje podsvetie, skadiaľ sme sa aj my vyškriabali, doslova prezabíjali a sme tu. A hej, môžme sa tam kľudne zase vrátiť, bojovať stáe o svoj život. Vidíš to v tých príšerných sci-fi filmoch..ktoré vzniknú, keď sa niekto v mimozmyslovom stave dotkne týchto spomienok v sebe...atď..atď. Uspokojila som aspoň čiastočne tvoju zvedavosť, v čo ja verím? Jednoduchšie povedané, verím v zdravý rozum, poznanie, chápanie, lásku ako stav chápania..ale nespájam si to so žiadnou bytosťou. A nemám potrebu sa k nikomu modliť, nikoho vzývať..som len hlboko a neskonale vďačná za šancu sa v tomto smere vzdelávať. :o)

Omen

Anjelik*, to vôbec nie je pekné od teba! : ( Mne odpovedáš otázkou a pod tým dávaš fundovanú odpoveď?! Aj ja chcem takú! : D

sovka111

anjelik, zo vsetkeho sa vykrutis, nemas v sebe kusok odvahy a uprimnosti. Myslim, ze ani sama neveris tomu, comu akoze veris.
Kazdy otvorene povie comu very, Ty len napadas vsetkych, ze nemaju poznanie, musia sa vzdelavat. Sama nemas istotu veci. Myslis si, ze boh nie je? Comu teda veris?