Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Posmrtný život, duchovná problematika

Príspevok v téme: Posmrtný život, duchovná problematika
FoundSoul

Zdravím všetkých diskutujúcich ľudí.

Zaujímal by ma váš názor na posmrtný život. Ako k tejto veci pristupujete? Skutočne veríte, že po smrti duša stále ostáva nesmrteľná? Myslíte si, že mŕtvi sú tu stále s nami?

Ako pristupujete k anjelom a iným duchovným bytostiam? Veríte v nich? Máte aj osobné zážitky?

Ďakujem za akýkoľvek názor.

Preteba

Yes, nie Boh nežiada od človeka, aby sa bil do pŕs, aby plnili príkazy ľudských výmyslov, aby recitovali bibliu...On nás len chce ochrániť pred pádom do hriechu. Bibliu čítame preto, aby sme poznali kto On je a ako koná. Nie je to o tých slovách, ale o tom, čo tým myslí. On je láska, ale láska nie je len cit, je za tým omnoho viac. Jeho prikázanie je miluj Boha celým srdcom, celou mysľou, celou silou a svojho blížneho, ako seba samého. O tom je celá biblia. Ale ako hovoríš, ľudia z toho urobili samý príkaz, zákaz, rituály... hovoria, ale nerobia. Nie som v žiadnej cirkvi, verím Bohu, ktorý ma učí žiť v láske, to ma v kostole nik nenaučil, žiaľ. Boh nikoho do ničoho netlačí, On nás tiahne za sebou. O Bohu vie málo ten, kto o Ňom počuje, alebo číta. Boha musíš zažiť reálne ak Ho chceš poznať.

Yes

Preteba, ziaden boh neziada od ludi, aby klacali na kolenach a bili sa do prs s textom moja vina. Neziada aby sme si otvorili bibliu a vedeli ju odrecitovat, "plnili" co tam je napisane. Zvycajne taky clovek vyjde na ulicu, ohovara, robi napriek, ak je v nejakej sekte, tak sa fanaticky sprava k tym, ktori veria niecomu inemu ako on...Boh nezakazuje komunikaciu s anjelmi, naopak mozeme svojho anjela prosit, rozpravat sa s nim, obratit sa k nemu. Boh nas nestrasi vetami "ak nebudes toto a toto robit, tak uvidis". Vsetko co som vymenoval, si vymysleli LUDIA. Vsetko zlo pochadza od ludi, vsetky zakony, prikazy, atd, pochadza od ludi, nie od Boha. Boh je nekonecna laska, ktora bude kazdeho sudit podla jeho svedomia, NIE podla toho, co ma precitane z biblie alebo podla toho, kolko toho o bohu napisal na anonymnom fore....Napis ako sa presne vola vasa cirkev ci ako to nazvat. A kde sa stretavate, ked neuznavate kostoly. Dik

biblia

Použila som slovo kniha, ktoré sa bežne používa, synonymom je aj biblický spis. Napríklad Pentateuch (gréc. 5 zvitkov, čiže 5-zväzková kniha) je spoločný názov pre prvých 5 kníh Starého zákona: Genezis, Exodus, Levitikus, Numeri a Deuteronómium. Iné pomenovanie je päť kníh Mojžišových. POZN: mám za sebou kurz biblickej hebrejčiny.

Výňatok z Katechizmu katolíckej cirkvi:

120 Apoštolská Tradícia umožnila Cirkvi rozoznať,(1117) ktoré spisy majú byť započítané do zoznamu posvätných kníh. Tento úplný zoznam sa volá „kánon“ Svätého písma. Obsahuje 46 spisov Starého zákona (45, ak sa Jeremiáš a Náreky počítajú spolu) a 27 spisov Nového zákona. Sú to:

Knihy Starého zákona: Genezis, Exodus, Levitikus, Numeri, Deuteronómium, Jozue, Sudcovia, Rút, Prvá a Druhá kniha Samuelova, Prvá a Druhá kniha kráľov, Prvá a Druhá kniha kroník, Ezdráš, Nehemiáš, Tobiáš, Judita, Ester, Jób, Žalmy, Príslovia, Kazateľ, Pieseň piesní, Múdrosť, Sirachovec, Izaiáš, Jeremiáš, Náreky, Baruch, Ezechiel, Daniel, Ozeáš, Joel, Amos, Abdiáš, Jonáš, Micheáš, Nahum, Habakuk, Sofoniáš, Aggeus, Zachariáš, Malachiáš, Prvá a Druhá kniha Machabejcov.

Knihy Nového zákona: Evanjeliá podľa Matúša, Marka, Lukáša a Jána, Skutky apoštolov; listy svätého Pavla: Rimanom, Prvý a Druhý list Korinťanom, List Galaťanom, Efezanom, Filipanom, Kolosanom, Prvý a Druhý list Solúnčanom, Prvý a Druhý list Timotejovi, List Títovi, Filemonovi; List Hebrejom, Jakubov list, Prvý a Druhý Petrov list, Prvý, Druhý a Tretí Jánov list, Júdov list; Zjavenie apoštola Jána (Apokalypsa).

Omen

Aké knihy tu spomínaš???
Pletieš tu pojmy s dojmami. A navyše neovládaš ani pravopis. Nechaj Bibliu na pokoji!!! a radšej sa venuj tomu, čo si na základnej škole zanedbala!

KNIHA je literárne dielo umelecké alebo naučné, vydané tlačou v samostatnom zväzku. Tou je Biblia. Tvoria ju dve časti (žiadne knihy!!!) Starý zákon a Nový zákon.

" N e š ľ a ch e t n ý človek beliálov, podliak je ten, kto chodí v prevrátenosti úst."
(Biblia, Starý zákon, Kniha Príslovia, 6. kapitola, Človek beliálov, verš 12, strana 644)

Kniha Príslovia a iné v Biblii = sú časti Biblie, majúce vo svojom názve slovo kniha. Nič viac, nič menej!!!
Pochopila???

Preteba

Yes, súhlasím s Tebou vo veci recitovaných modlitieb. Tí ale modlitby nie sú. Modlitba je rozhovor s Bohom, ide zo srdca, nie z knižky. Boh je čistá láska, ale čo si kto predstavuje pod pojmom láska....? Nežiada Boh pokánie? Ak vieš, čo to znamená. Presviedčala som Ťa o niečom?

pedag

Zamyslite sa nad hodnotami, aké vyznávate a potom bude všetko jasné. Ďalej to nemá zmysel komentovať... Ale chápem.

Yes

Zasnem ako moze byt niekto tak naivny v tomto storoci....Preteba, bibliu napisali ludia. Ludia, ktori pred xxxx milionmi rokov poculi co sa tradovalo, zapisali to a je z toho biblia. Nie je to nieco bozske, coby napisal sam boh. Princip rozpravok. Zachovali sa ustnym podanim z generacie na generaciu, kazdy rozpravku prerozpraval po svojom a vzniklo z toho to, co mozes dnes citat. Biblia je na tom istom zaklade. Nenapisal ju boh skrz niekoho, lebo boh by nikdy nepovedal - robte toto a toto, a len vtedy vas spasim. Boh si nekladie podmienky, nedozaduje sa protisluzieb, cumi na nase vnutro, nie na to, kolko raz precitame bibliu. Boh je cista laska, ktora s tvojimi recami, Preteba, nema nic spolocne. Boh nepozaduje aby sme horlivo vypisovali do anonymnych diskusii a presviedcali o svojej pravde. Boh neziada od nas pokanie, odrecitovanie modlidbiciek a ine rozne zakony, ktore si vymysleli ludia, nie boh...

Preteba

Anjelik*, viem, čo je duša. Prečo by som mala v modlitbe spomínať dušu? A prečo by som mala opakovať slová? Píšem, čo viem a píšem aj z biblie, na porovnanie. Učím sa jej rozumieť stále viac, Boh nám zjavuje postupne, čo dokážeme pochopiť.