...Vysvetlí mi to niekto? Psov na ulici je čoraz viac... A niektorí ľudia nosia tích svojich v pohode pustených... Ešte lepšie je, ked je pes obrovský, alebo je to bojové plemeno. Prečo to robíte? Dôvod? Ja mám tiež psa (venčím na vodítku), ale naozaj sa mám báť stále čo tak asi tí vaši - čo sú volne pustení - urobia? Mám už pár nepekných zážitkov...
A čo potom tí, ktorí majú deti? ved ja by som sa už bála chodiť po ulici s dieťaťom, ked vidím tých pustených obrovských psov....
Z úcty k iným ludom sa prosím zobudte a psi si chodte vybehat na výbežisko, lúku a podobne... nie medzi blokmi !
PS: pripravoval sa nejaký zákon v r. 2017 od poslancov most-hid o upraveni volneho pohybu psov.. neviete ako to dopadlo?
Prečo stále nosíte psi navoľno medzi blokmi?
Prečo s nimi chodia navoľno? A prečo, prečo robia aj iné veci? No preto, lebo na nich nikto, fakt nikto nemá. Idioti sprostí.
Presne tak...vždy za to môže majiteľ.Pes sa správa tak ako je vychovaný.Pes napadne človeka....psa dajú utratiť miesto toho aby ho vychoval nejaký cvičiteľ a našiel sa mu nový domov...mal by mať za to problém človek a nie pes...lebo pes za to NEMÔŽE
A doplnim. Preco je za napadnutie psom zodpovedny majitel?? Lebo ako majitel vychova psa, taky ten pes je!!! Kto toto nechape, nech sa ide rozpravat s nejakym skusenym kynologom. Prosto treba prijat fakt, ze za psa je vzdy zodpovedny majitel. Pes nie je zodpovedny sam za seba. Na jednej strane degradujete zvierata za nieco menej cenne. Na strane druhej, ak zviera pokuse niekoho, ma si byt same vedome a zodpovedne za svoje skutky. Majitel zodpoveda za zviera!!!! Kto zviera nezvlada, nema ho mat. Ak si ho aj napriek tomu zadovazi a zviera niekoho pokuse, zodpovednost nesie majitel. Preboha, toto su logicke veci a cudujem sa, ze to niekto v tomto storoci este nechape...
Breke, co si ty dal svetu? Vymyslel si liek proti rakovine? Pravidelne prevadzas operacie srdca? Pracujes na nejakej studii, ktora prospeje nam vsetkym? Samozrejme, nie kazdy moze robit cinnost, ktora je vysoko specificka. Ale aj tak by ma zaujimalo, ako si ty prinosny pre spolocnost, ked sa povysujes nad zvierata? Su to zive bytosti, presne ako ty. A pokial rano vstanes, ides do roboty, v piatok sa opijes, urobis si decka, zrovna velky prinos z teba nie je. Potom aky je rozdiel medzi tebou a psom? Ked vies, ze niekde tyraju decko, cakas kym to vyriesi ktosi iny, alebo zasiahnes priamo ty? Kolko raz si volal policiu a socialku k takemu pripadu? Ja dvakrat....A ked som nasla stence, tiez som im pomohla. Kolko raz si bol ludom bez domova varit kapustnicu na Stedry den? Stavim sa, ze ani raz. Kto chce vykrikovat bludy o tom, ze zviera je nieco menej nez clovek, mal by mat za sebou realnu pomoc ludom. V opacnom pripade si pokrytec len a len ty. Co sa tyka temy samotnej, ak vidite, ze ma niekto psa na volno, slusne ho poproste, ze to sa nesmie. Bodka. Zavolajte policiu, ked vam to vadi alebo sa bojite. Ale vypisovat o tom na fore, ma asi taky zmysel ako prilievat vodu do ohna a cakat, ze bude horiet...
Lebo slovaci su blby narod... Niekde tyraju dieta kazdy nad tym mavne rukou ale ked niekde najdu stence kazdy si to foti place a riesi to...ludia nevedia medzi sebou vychadzat tak si kupuju psov ....katastrofa kam sme dospeli...psisko napadne dieta a ludia sa toho psa v diskusiach este zastavaju..... Uz som alergicky na toto pokrytectvo v spolocnosti...pes je len zviera rovnako ako mucha ci chrobak...
Mna by skor zaujimalo, preco sa niektori ludia tak boja psov? Myslim si, ze chyba je v tom, ze nevedia, ako sa spravat pri stretnuti s cudzim psom. Ja mam tiez psa, velkostou medzi strednym a mensim, povahou je flegmatik. Onucha sa s inymi psami, ale nic viac a ide si dalej.
Stalo sa nam uz viackrat, ze sa k nam rozbehol volne pusteny pes. Mojho som drzala na voditku. A boli medzi nimi aj taki psi, co sa s brechotom a agresivne rozbehli k mojmu psovi. Viem, ze moj pes nie je bitkar a mohlo by to pre neho zle skoncit. Stale to preto urobim tak, ze sa sebavedomo postavim do cesty rozbehnutemu psovi, otocim sa mu hrudou, nohy mierne od seba a prisne poviem Nie! (ale ziadny krik) Nerobim ziadne prudke pohyby, len uplne pomale a hlavne neustupim ani o 1 cm. A predstavte si, kazdy jeden, ci mensi, ci vacsi, sa radsej otocil a isiel si po svojom. A to som postavou utla, mam 160 cm a 45 kg. :D Keby vacsi pes chcel, raz-dva ma da dole. Vsetko je to o vyzarovani.
Ked zacnete kricat, machat rukami, robit prudke pohyby alebo utekat pred psom, pes vie, ze sa ho bojite a uziva si to. Pre psa je prirodzene, ze nahana to, co pred nim uteka alebo sa ho boji.
Mne psy navolno nevadia, praveze som si vsimla ti, ktori su pravidelne pustani navolno, su omnoho menej agresivni ako ti, co dostanu volno raz za rok alebo len ked sa utrhnu.
Ja nechapem tie vase problemy. Ine je, ked je ten pes agrasivny, ale ked je v pohode, nevidim problem, ked je pusteny, aj svojho niekedy pustim navolno, nech sa prebehne. Ked sme boli mali, sme sa medzi blokmi bezne ako deti hravali so psami, dokonca aj s korytnackami a morcatami. :D
Zase niekto hádže všetkých psov do jedného vreca??Klasika....
Ja si tiež nechávam pusteného psa všade kde sa dá...nemá rád väčšinu psov ale dávam si pozor...takže tak
Akože to keď je pes fakt zlý a pán ho nechá pusteného tomu tiež nechápem...ten by mal byť na vodítku
A deti by ste si mohli tiež trocha viac stráziť (:
Ale pokiaľ počúva nevidím dôvod prečo by nemoho byť pustení
... Problém je ten, že puštanie psov na volno upravuje samosprava danej mestskej časti. A vo vačšine psi možu byť na volno / aj u nas. Policiu som samozrejme volala, ked ma viac krat obťažoval bojovy pes - staford, z druheho konca ulice sa na mna rozbehol a to nie raz.
Odpoved policie ked som hned vtedy volala? Ci mam zranenie - a kedze som nemala, tak že mam isť na obvodne oddelenie...
Isla som a vysledok? Nijaky.
..... A prečo ma trapia také veci? Lebo nepochopim, čo maju v hlave ti ludia, ktori si zaobstaraju dogy, stafordy, pitbuly do bytu ...A potom idu von na ulicu, kde je stale vela ludi a inych psov a pustia ich. Taky pes v rukach je ako zbran. Taky pes je ine, ako čivava, alebo jorksir, ktory ked nahodou zautoci, tak sa da odkopnut.
...A ked takym ludom niečo poviete, tak ešte oni sa na vas vyvrieskaju, že čo si dovolujete im rozkazovať .... Jeden nonsens. JA mať male dieťa bojim sa chodiť po ulici, a len čakam, kedy bude zas nejaky pripad kedy pes zautočil na človeka s važnymi nasledkami.
..... A čo je na tom najhoršie? Na toto nie je riešenie, ludom nedohovorite, policajtov to nezaujima a novy zakon sa naustanovi, o takej primitivnej a banalnej veci, zakladnej povinnosti a to drzať si psa na voditku !!! Lebo ked bol navrh zakona o tomto tak niektori politici sa ohradili, že svojho jorksirika si nebudete moct pustit....... ale čo taka doga, a ostane velke psi chovane v dvoj izbovych bytoch, frustrovane, lebo ich majitelia si potrebuju povacsine niečo dokazovať......A odnesieme si to my normalni ludia..... Proste žijeme v Slovakistane...
Vankarik: keby tu bolo viac psickarov ako ty tak sa tu ludia citia bezpecenejsie a mozu chodit von s detmi aj inam ako na ohradene pieskoviska.
mrdimir: ako by sa ti pacilo keby si sa isiel prejst von a vonku by si pobehovali ludia so zbranani a obcas si sa niektoremu nepacil a by na teba par krat len tak pre istotu vystrelil aby si sa nanho nepozeral.
nenavidim psíčkarov, a potom im vadia keď púštame pyrotechniku na silvestra 1x do roka. Totalne jeb... ľudia toto :) A hlavne že svojich psov si ani na vodítko nedajú a o tom ako všetko zasierajú chodníky , trávy a nieje sa kde hrať s detmi tak o tom ani nehovorím fuck you :)