...Vysvetlí mi to niekto? Psov na ulici je čoraz viac... A niektorí ľudia nosia tích svojich v pohode pustených... Ešte lepšie je, ked je pes obrovský, alebo je to bojové plemeno. Prečo to robíte? Dôvod? Ja mám tiež psa (venčím na vodítku), ale naozaj sa mám báť stále čo tak asi tí vaši - čo sú volne pustení - urobia? Mám už pár nepekných zážitkov...
A čo potom tí, ktorí majú deti? ved ja by som sa už bála chodiť po ulici s dieťaťom, ked vidím tých pustených obrovských psov....
Z úcty k iným ludom sa prosím zobudte a psi si chodte vybehat na výbežisko, lúku a podobne... nie medzi blokmi !
PS: pripravoval sa nejaký zákon v r. 2017 od poslancov most-hid o upraveni volneho pohybu psov.. neviete ako to dopadlo?
Prečo stále nosíte psi navoľno medzi blokmi?
dinka ten pes a macka su povodom s prirody nemozu zato ze clovek si ich privlastnil....zviera k zivotu cloveka vobec nepotrebuje dokaze sa o seba postarat aj same .. ver tomu ze napriek tvrdym zakonom prirody by ten pes bol ovela radsej v prirode ako v byte cely zivot kde ho majitel vezme 3x za den na 5 minut vykonat potrebu pred bytovku...priroda je nelutostna zvierata sa medzi sebou zabijaju ale tak to je... to len clovek chce vsetko privlastnovat a davat zvieratam vlastnosti ktore chce vidiet..
Zvieratá patria na ranče, ale nie do panelákových bytov.
Canisterapia, slepecké psy, pracovné psy - to je všetko v poriadku.
Hádam nechceš porovnávať Simiona pracovné vycvičené psy s tými sídliskovými neborákmi.
Nevieš o čom hovoríš, Simiona. Zastávaš týranie zvierat.
1zena, no ty si odbornik len co je pravda. Ty o akych zvieratach pises? My tu diskutujeme o domestikovanych zvieratach, cize pes a macka...ty pises o divo zijucich. Ved vyhod vsetky macky a psov do "prirody kam patria" a uvidis co sa stane. Plus, tieto zvierata su vedla cloveka uz po starocia! Dejepis/prirodopis/dejiny, si na skole nemala? Nebadam v tejto teme, ze by niekto vyvysoval zvierata nad cloveka. Kazdy kto pise k veci a rozumne, vie ze pustat psa bez voditka medzi ludi, nie je spravne. Zato tu vidim vela ludi, co sa vyvysuju nielen nad zvieratami, ale aj sami nad sebou...
A okrem toho, nikto psa nad Boha alebo seba nepovyšuje. To môžem povedať aj na teba, že povyšuješ napr. svoj dom nad Boha len preto, že sa o neho staráš.
Musím sa Dinky zastať.
1zena, práveže ty si tá, ktorá nemá vedomosti o zvieratách. Ak by si čítala aj dejiny, zistila by si, že prastari vlci či psi sprevádzali ľudí od nepamäti. Aj kráľov pri poľovačke, aj pastierov pri pasení oviec. A je to tak aj teraz, aj tak bude.
A teraz si predstav, že existuje aj slepý človek, ktorý potrebuje slepeckého psa. Existujú deti, ktorým pomáha pes pri canisterapii. (Ale pochybujem, že taky obmedzenec ako ty vôbec vie, čo je canisterapia.)
Osobne som pomáhala na ranči, kde mali aj kone, ktoré používali na hipoterapiu. Boli tam kone, hydina, veľké ovčiarske psy, deti, dospelí a na tých veľkých pozemkoch si si všetko voľne behalo a nikto ničomu neublížil. Jednoducho sme všetci vedeli, ako sa máme chovať.
Raz som videla film, bola to fikcia. A tam všetci tí, ktorí nenávideli psov alebo na nich psy zaútočili, boli mimozemšťania alebo netvory maskovaní za ľudí.
Dinka zvierata treba nechat zit v prirode tam kde patria nenahrádzat si nimi rodinu priatelov a deti. Ale porovnavat psa a deti mi pride chore hlavne od zeny . Vacsina horlivnych chovatelov psov su ludia ktory nevedia vychadzat s ostatnými a maju potrebuj si to nahradzat zverstvom . To ako nasa spolocnost povysila psy pomaly nad Boha mi pride nehnevaj sa chore. Pes je kamarat s kazdym kto mu da kus masa .
Polícia nemôže v tejto veci nič urobiť pretože jej to neukladá zákon...čo na tom, že dochádza k narušovaniu medziľudských vzťahov... jasne v tejto veci dochádza k porušovaniu zákona, lenže to je v našej spoločnosti bežná vec. A kde niet žalobcu, tam nie je ani vinník a ani skutok.
V tejto veci je kompetentný miestny úrad (mestský alebo miestny úrad). Treba im vec oznámiť, pretože o nej nemusia vedieť. Oznámiť vec cestou podnetu, napríklad. Alebo priamo zažiadať o vybudovanie výbehu pre psov. Vo výbehu nech si potom púšťajú psy navoľno. Alebo nech vymyslia iné riešenie, na to tam sú a berú pravidelné veľké platy. Riešenie im môžeš navrhnúť aj ty, ak poznáš vhodné riešenie. Lenže môže sa stať aj to, že im nebudeš stáť ani za to, aby ti dali odpoveď. Alebo posunú vec na políciu, lenže polícia nemôže v tejto veci nič urobiť pretože jej to neukladá zákon... Ak však miestny úrad ignoruje sťažnosti ľudí na týchto tzv. psíčkarov, tak to je výsmech demokracii.
...súhlasím, zodpovednosť za psa nesie majiteľ...ľudia, ktorí nechávajú svojich psov venčiť v obytných zónach "na voľno" by si mali byť vedomí svojej širšej zodpovednosti, tj.nielen toho, ako reaguje ich pes, ale aj toho, ako môžu reagovať na neho cudzie psy alebo ľudia, s ktorými príde do stretu počas voľného pohybu...to, že pes nikomu neublíži vie iba majiteľ, a nie cudzí človek, osoba, ktorá môže mať strach zo psov, alebo malé dieťa alebo iný pes (na vodítku), ktorý môže svojho majiteľa chrániť pred "votrelcom" alebo jednoducho nemá záujem o hru...bohužiaľ, mnohým psíčkarom chýba rešpekt k druhým...
Tak sa to hovorí: "Vyše ch*ja nevyskočíš."