Prečo stále nosíte psi navoľno medzi blokmi?

Príspevok v téme: Prečo stále nosíte psi navoľno medzi blokmi?
Vankarik

...Vysvetlí mi to niekto? Psov na ulici je čoraz viac... A niektorí ľudia nosia tích svojich v pohode pustených... Ešte lepšie je, ked je pes obrovský, alebo je to bojové plemeno. Prečo to robíte? Dôvod? Ja mám tiež psa (venčím na vodítku), ale naozaj sa mám báť stále čo tak asi tí vaši - čo sú volne pustení - urobia? Mám už pár nepekných zážitkov...
A čo potom tí, ktorí majú deti? ved ja by som sa už bála chodiť po ulici s dieťaťom, ked vidím tých pustených obrovských psov....
Z úcty k iným ludom sa prosím zobudte a psi si chodte vybehat na výbežisko, lúku a podobne... nie medzi blokmi !
PS: pripravoval sa nejaký zákon v r. 2017 od poslancov most-hid o upraveni volneho pohybu psov.. neviete ako to dopadlo?

Daniela32

Viktorka Keby ti pes zakusol dieta ako mne vlciak minulý rok bez dovodu tak by si zmenila nazor. Pes je len zviera správa sa pudovo neda sa predpovedat ako zareaguje. Nerobte to psov nieco uzasne

ViktorkaVix

Ako suhlasim, ze sa najde aj par sialencov, ktori maju problemovych psov, ale taki ludia maju psa na voditku a s nahubkom. A vacsina tychto psov bola tyranych a podobne, preto taketo asocialne spravanie. V ostatnych pripadoch nevidim nic zvlastne na tom mat pusteneho psa, pokial dany pes pocuva a respektuje panove prikazy. Zaroven si nemyslim, ze majitel psa, ktory je problemovy, by si dovolil pustit ho z voditka, keby hrozilo nejake riziko. To uz by musel byt totalny sialenec bez mozgu a stale by to nebola chyba psa, ale cloveka. Mne skor pride zvlastne ako sa niekto moze bat psov, alebo vseobecne zvierat. A tiez mam podobne skusenosti, ze idem si vonku so psami, popritom do obchodu a zrazu ide so mnou cela zakladna skola :D. Deti sa z toho tesia, pokial nemaju psychopatickych priposratych rodicov, ktori v nich buduju averziu a neopodstatneny strach zo psov,

anipsisko

Uplne suhlasim chov psov by sa mal regulovat a kto chce psa nech ho ma kastrovaneho, cipovaneho s nahubkom a na voditku. Majitelia psov na Slovensku su strasne nezodpovedny v tomto psy maju pustene na sidliskach bez voditka male ci velke vsetko jedno vykecavaju niekde daleko od svojho psa ani si ho nevsimaju a ja sa ani necudujem ze sa nieco stane. Nechaju svojich psov nech po kazdom skacu ako keby to bolo kazdemu mile. Nerozumiem tej tupote. Zeny ktore by mali odpravadzat rano do skoly svoje deti vencia psy a nahradzaju su nimi rodiny . Tolko co sa venuje do utulkov a do zvierat to v zivote v historii neexistovalo. Ked nam fungovali medziludske vztahy ludia si vobec v takom mnozstve nekupovali zver.

eam

Tak toto by aj mna zaujimalo hlavne z toho hladiska, ze majitelia vypustia psa, akoze nevidia ze sa vyvencil, tak to samozrejme nespracu po nom. A tie kopy co po takom velkom psovi ostane, no hnus.

Trapkovia XD

Nie raz som počula ako rodič vraví dieťatu že "Nechytaj ho,môže ťa uhryznúť" a potom to tak aj vizerá...dieťa vidí psa a už sa schováva za rodiča lebo si myslí že ho zožere

Vankarik

Ahoj. Trapkovia a spol, myslím že vám unikla pointa. V princípe ide viac o majiteľov ako o psov.
Pravdou je že sloboda človeka končí tam kde začína sloboda toho druhého.
A keďže majitelia sú zodpovední za svojho psa, išlo mi príspevkom práve o to, aj ked to bol skôr výkrik do prázdna, keďže jeden príspevok asi nič nevyrieši... že preboha ! Ako som už písala vyššie, prečo ja, čo bývam na sídlisku mám byť stále obťažovaná psami, a podotýkam aj veľkými, bojovými a potencionálne nebezpečnými psami... Prečo ako ja si mám študovať postoj a tón hlasu ako sa mám správať ku psovi ktorý sa na mna rozbehne?
Ved problém je snád na strane nezodpovedného majitela ktorý si toho psa nedrží na vodítku ! Blízko v bloku býva pes čo neustále obťažuje ľudí, aj iných psov, je púštaný na voľno, sem tam počujem ako ,,skočil,, do iného psa a ten kňučí na ulici, a mne sa stalo to isté.
Ako si niekto môže do malého bytu zaobstarať dvoch bullteriérov a venčiť ich medzi blokmi na voľno. Alebo obrovského psa plemena, ktorého chov je v niektorých štátoch pre nebezpečnosť zakázaný (minimálne ak už mám takého psa tak si ho sakra držím na vodítku aby sa ostatní ľudia nemuseli báť!).
Takýchto prípadov poznám osobne X, a z počutia XY.
Čiže sa budem opakovať, elementárna slušnosť je nosiť si psa na vodítku....
A ešte také poznámky, čo tu niektorí diskutujúci dali, že deti sa majú krotiť??? Takže hypotetická situácia, idem s malým dieťaťom po chodníku.. oproti ide nejaký pitbul, alebo doga... Navoľno... Akože fakt chcete ľuďom spôsobiť infarkt? že čo ak sa dieťa rozkričí, lebo sa zľakne a psovi sa to znepáči náhodou?
Na príklad v Dánsku by takéto situácie nemohli vzniknúť, lebo ľudia tam v tomto majú úplne iný prístup.
Zaráža ma aj legislatíva v tejto oblasti, no dúfam, že sa to čoskoro zmení.

simiona

pavolkoxy, budem sa snažiť robiť čo najviac, aby zo mňa bola stará dievka! :P Veď to musí byť super život, žiť si podľa seba. Aha, sorry, ty si to nikdy nezažil, keďže si taký negatívny. Nuž, letná každom, ako pristupuje k tomu, čo mu život dal, čo ako utrpenie alebo výzvu, či berie všetko ako tragédiu alebo sa teší aj z maličkostí. Keby som ťa stretla, tak sa na teba úprimne usmejem!

A okrem toho som aj čarodejnica a lesná vila!
Farba mojej aury je ružová.

Dobre, tou farbou si nie som v súčasnosti istá, vie niekto, ako sa to da zistiť, vďaka?