Prečo stále nosíte psi navoľno medzi blokmi?

Príspevok v téme: Prečo stále nosíte psi navoľno medzi blokmi?
Vankarik

...Vysvetlí mi to niekto? Psov na ulici je čoraz viac... A niektorí ľudia nosia tích svojich v pohode pustených... Ešte lepšie je, ked je pes obrovský, alebo je to bojové plemeno. Prečo to robíte? Dôvod? Ja mám tiež psa (venčím na vodítku), ale naozaj sa mám báť stále čo tak asi tí vaši - čo sú volne pustení - urobia? Mám už pár nepekných zážitkov...
A čo potom tí, ktorí majú deti? ved ja by som sa už bála chodiť po ulici s dieťaťom, ked vidím tých pustených obrovských psov....
Z úcty k iným ludom sa prosím zobudte a psi si chodte vybehat na výbežisko, lúku a podobne... nie medzi blokmi !
PS: pripravoval sa nejaký zákon v r. 2017 od poslancov most-hid o upraveni volneho pohybu psov.. neviete ako to dopadlo?

simiona

Mňa by zaujímalo, prečo tí, čo nenávidia psov, chodia okolo bytoviek po trávnikoch? Normálni ľudia bez psov predsa chodia po chodníkoch. To majú nejakú poruchu, počítať h...á?

GOING

rp
Fakt máš kus pravdy.
Ako niektorí rodičia so svojimi detmi čo chcú s nich urobiť cvičené opice (päť krúžkov), čo deti nechcú. a niektorí majú deti lebo a to patrí, potom to aj tak vypadá vrátane autizmu.
Rovnako pes kopíruje chovanie svojho pána/majiteľa.

Miska89

Eštek tomu dodám ze - áno každému psovi by bolo lepšie vonku, na dvore. Ale nie každý má tú možnosť a túlavých, bitých, hladých psov je veľa. Ked chce niekto pomôcť je pes vďačný aj za byt. Len sa psovi chobanému v byte treba venovať oveľa viac ako ja dvore kde o neho celý deň nezakopnete.

Miska89

ÁNO, pes nepatrí do bytu, ALE len niektoré rasy, zrastovo veľké, ktoré maju vo svojej povahe živel, sú stavané na život vonku, na stráženie. To že každý pes je byte týraný môže povedať len niekto kto ho nikdy nemal. Každá rasa je iná. Nepovedzte mi že psovi ktorý bol vyhodený na ulicu, narodený v cigánskej osade kopaný a bez jedla nieje lepšie v byte s pravidelnými dlhými aktívnymi prechádzkami. Niektoré psi sú týrané viac vo voliére na dvore ako v byte s možnosťou voľného pohybu a pravidelnými prechádzkami. Áno aj my by sme chceli dom, ale máme byt a v ňom jednu vďačnú pred dvomi rokmi bitú a vyhladovanú dušu ktorá je vďačna za lásku, za plnú misku, za svoj peliešok, pohladenie a domov.
Pes v byte ÁNO, ale s dostatočne dlhými prechádzkami a aktívne venovanému času hraním sa, cvičením povelom. Nie že prídem z vychádzky a tam moja pozornosť o psa končí..

rp

BezzMenaa
Ani sa ti nedivim, paradox je ze preve psickari tyraju zvierata ,ti co ich nechovaju im neublizuju,ale zli psickari by chceli zo svojho zverstva obvinit prave dobrich ludi ktori psom neublizuju.

GOING

Úplne súhlasím..
Mne ho jeden talian daroval lebo ho dostal ako šteňa-darček
ako haračku. Mne ho daroval ako 1 ročného.
Bol zanedbaný a vychudnutý..Strašné.Ten pes so zmenou maiteľa prežil normálne psychotraumu.

Na mňa si zvykal rok.

tararara

To co je teraz v bytovkach psov je neskutocne hovna su vsade musite si davat pozor cez travniky sa uz ani neda chodit korunou vsetkeho su majitelia ktorym sa pes vysti aj vo vytahu niekde... ked idem rano u nas v Ba do prace sami psickar. Fakt obdivujem ludi co si kupia psa do bytu ved musia mat vsade chlpy a smrad. Psickari su fakt ludia co s nikym nevedia vychadzat vsade sa hadaju aspon v 80% pripadov to tak fakt je . Zaroven mi je zvierat aj luto lebo zviera neni prisposobene zit cely zivot v jednom byt/klietke/ akvariu a pod. TO len clovek si mysli aku mu robi sluzbu ze ho cely zivot vazni v obmedzenom priestore.Chov zvierat pri cloveku sa nemal nikdy dovolit lebo je to fakt tyranie. SI predstavte ako by ste sa citili vy niekde cely zivot v byte von vas vezmu na 5 minut vystat pred barak

GOING

Ja si myslím že je riziko mať psa na voľno.
Aj vycvičený pes môže napr. pri chorobe
zmeniť svoje správanie a zaútočiť.
Stalo sa to mojej známej keď bola takmto psom pohrizená
a pes bol vycvičený a poslušný.

Mám sibirkeho vlka európskeho typu z Ruska kríženého z nemeckým vlčiakom. SAV Má 6 rokov a je hravý ako šteňa, hrá sa s cudzími ľudmi a uvedomujem si vždy takéto riziko. Všetky choroby sa navonok neprejavia a pes nepovie napr. že ho bolí zub a vtedy môže reagovať úplne inak.

Napríklad môj pes útočí na niektorich chorých ľudí a choré zvieratá. Zdravú mačku si ani nevšimne ale ak je evidentne chorá, predátor chce čistiť prírodu.