Čaute. Mám 29 rokov a pred rokom som ukončila 7 ročný vzťah. Obaja sme študovali, po VŠ si priateľ nemohol nájsť stálu prácu, takže žiadne hypotéky a svadba neprichádzali do úvahy. Nezvládli by sme to finančne. Posledné mesiace ma začal hnusne klamať, tak som sa s ním rozišla. Odvtedy som bola na rande veľa ráz. Tí muži sa mi páčili nielen výzorovo ale aj povahovo. Avšak vždy keď prišla téma svadby, manželstva a detí, všetci mali rovnakú odpoveď - nikdy. Nikdy so žiadnou ženou nechcú svadbu, lebo im je dobre ako je. Nikdy sa nechcú ženiť, lebo nepotrebujú papier. Nikdy nechcú deti, lebo si chcú úžívať svoje pohodlie. Ja som samozrejme na to nejak výrazne neodpovedala, lebo som s nimi chodila na rande, žiaden vzťah som s nikým nemala. Avšak vzhľadom na svoj vek, som s tými mužmi postupom času prestala chodiť von. Pretože logicky, ak sa chcem raz vydať, načo randiť s mužom, ktorý to zavrhuje. Prečo si priťahujem do života práve takých? Prečo skvelý chlap nechce rodinu a manželstvo? Čoho sa tak asi bojí? Svadby? Tá sa dá urobiť o dvoch svedkoch. Detí? Veď čo tu po nás ostane, ak nie naše deti...Som trošku sklamaná a neviem kde hľadať chybu. Či aj v sebe, či si len takých mužom húfne priťahujem do života...Opakujem, táto téma na rande prišla spontánne, dokonca som s ňou nezačala ja a nikdy nedávam prehnene najavo, že som "vydajachtivá"
Muži, ktorí sa nechcú ženiť
Ja som nebol na žiadnom stretnutí :DDDDDD Už len to by mi chýbalo, aby som musel musel počúvať nejaké nezmyselne kecy ženských...Stačí, keď som v blízkosti nejakých rozprávajúcich sa fifleniek, a už mi je na vracanie. To, že ženské majú na mužov enormné množstvo požiadaviek, je jasné, všade je to prezentované...A ešte to musím občas počúvať pri rozhovore známych i neznámych mužov. Nečudo, žo mnohé končia ako staré dámy s mačkami či potkánmi v dome :DDD
Mitt: ty si na hlavu padol? Alebo co to splietas? Po prve iba skaredi, stari chlapi si platia za sex, po druhe neviem o com sa chce stary chlap bavit s 20tkou, chlapi tiez vyrazne starnu a mladym nestihaju ani nahodou a po tretie autorka hlada normalneho chlapa, nie vymeteneho prachaca. Co si plati za sex. Tak trochu rozmyslaj pred tym ako nieco napises.
Mitt, je to tvoja vec, ale dovol mi otazku :) Teba nejaka zena oboznamila na prvom stretnuti s x poziadavkami? :)
Takže máš ešte tak rok čas :-) Konkurenciu zlatokopiek máš už priveľkú.
Hovorte si čo chcete, ženy po 30-tke sú pre väčšinu mužov omnoho menej atraktívne ako 20-ky. Takisto je pravda, že idete po prachačoch neuvedomujúc si, že väčšina z vás už dnes nie je schopná ponúknuť ani to teplo domova, ako bolo nižšie spomenuté. Každý normálny muž zváži, či uzavrie manželstvo so ženou, ktorá ho už na prvom stretnutí oboznámi so svojími x požiadavkami.
Kiwi, to nema cenu s nim rozoberat :) Vsetky zeny chcu vilu, prachateho dedka a hlavne chcu mat stale 20 rokov. Lebo inak sa mozes ist zahrabat pod zem. Toto su nazory nie dospeleho a zreleho jedinca, ale niekoho, kto sledoval prilis vela americkych filmov, alebo robi cosi v zivote zle, ze sa mu do zivota pletu len take zeny :) Ale je to jeho pravo mat taky nazor. Raz zostarne aj on a mozno pride na to, o com je zivot :) Ze krasne telo miliony na ucte su "nic" oproti inym hodnotam. A ano Mitt, mam cerstvych 29, nie 30, takze ehm pardon, uvadzam skytocny vek a tvoja narazka je teda mimo :)
Boze Mitt, skus sa zamysliet este raz a mozno prides na to, ze je to vsetko strasne lacne, ale nie z financneho hladiska. Pre mna maju cenu ine hodnoty a to napriklad muz, pre ktoreho jeho zena nie je prezreta v akomkolvek veku.
Mozes mat miliinov kolko chces, vzdy budes hodnotovo chudobny.
Adria, dakujem pekne. Myslim, ze sa vo vela veciach zhodneme :) Tiez verim tomu, ze je vela muzov, ktori sa vidia v rodine. Len som takeho este nestretla, co je ale absolutne v poriadku :) Kvoli niecomu to tak je a na to samozrejme na fore neprideme, len som chcela dat otazku do plena. Diky za nazor!
Jana Lukacova, dakujem pekne za nazor :) Suhlasim v tom, ze ak sa toto udeje cloveku vo velkom, treba sa pozriet v prvom rade na seba. Ale nesuhlasim s tym, ze sa snazim mat svoj zivot pod kontrolou a riadim kedy mi ma spravny partner prist do zivota :) To urcite nie. Je tu toho vela popisaneho, ale keby ste citala celu diskusiu, precitate si viac co k teme pisem. Urcite sa nesnazim nic riadit, korigovat. Necitim ani ziadne bole z minulosti, lebo som v tejto oblasti velmi vyrovnana. V porovnani s tym, co pocuvam od blizkych, urcite :) Ale dakujem este raz za nazor, urcite budem upriamovat svoju pozornost najma na seba :)
Ja si myslim, ze aj v dnesnej dobe je este stale dost muzov, pre ktorych vztah manzelstvo rodina ai zavazky nie su problemom. Zas priznajme si, ze dost si za sucasny stav mozu aj samotne zeny. Skacu z postele do postele, priam sa same lacno bezpracne ponukaju na sex ci rozne kamaratstva s (NE)vyhodami (chap spravne, aj po jednorazovom ci opakovanom sexe nasleduje dovi-dopo, cize kazdy si z nich ide po svojom a svojou vlastnou cestou zvlast, nezdielaju navzajom spolu nic, okrem toho sexu a sorry, este aj taka prostitutka pozna lepsie svoju cenu), no a vela robi samotna vychova (a kto vychovava? Vacsinou je to zas len na pleciach samotnych zien. Zvlast este cele zle, ak su rozvedene osamele, ci slobodne mamicky, tam tie vzory spravania sa v role otca muza uplne chybaju abstinuju). Feminizmus je tiez nielen o vyhodach..
No a muzi su hlavne pragmaticke a raciom sa riadiace bytosti. Cize si vedia zratat co prip.manzelstvom Stratia ci Ziskaju, rozne Za a Proti,Vyhody ci Nevyhody. Realita ukazuje, ze ak pride ku krachu manzelstva, neraz muzi tahaju za horsi koniec (vysporiadanie aj strata majetku, vyzivne na deti ci ex, neraz rozne prieky a robenie si schvalnosti cez deti, ai). Ale zas napriek vsetkemu je stale vela milujucich muzov, ktori pre tu svoju spravia tzv.Vsetko. Manzelstvo rodina je to "najmenej". Uz minule som tu niekde pisala, ze doposial nic lepsie ako manzelstvo a rodina, vymyslene nebolo. A este nieco. Ked sa neboja zavazkov manzelstva rodiny deti tzv. najbohatsi muzi sveta (Bill Gates, Mark Zuckerberg ai, politici prezidenti, vladcovia podnikatelia, holywoodske hviezdy ai), tak potom by nemal byt problemom toto iste aj u sk chlapcov muzov, ktori v porovnani s nimi su fakt na tom ako socialne pripady))
Ale zas aj zeny by nemali zabudat ostat Zenami, byt muzovi jeho chybajucim neznejsim citovejsim clankom polovickou, protipolom, vediet vytvorit caro a teplo domova, navzajom sa vediet doplnat tolerovat. Ved kolke dnes uz ani varit piect ai nevedia, pitim vulgarizmami fajcenim ai neraz predcia muzov, mnohe sa im chcu az natolko vyrovnat (karierou postami platmi ai), ze fakt mnohe zabudaju byt aj zenami
Mitt, prepac, neviem o kom pises, ale o mne nie. Ja nechcem vilu, barak jak kravu, auto, more penazi, ze sa v nich budem lupat, nechcem dovolenky drahe. Toto vsetko mi je cudzie a PanBozko nado mnou vie, ze je to pravda. Jasne, ze chcem byt zabezpecena ale tieto americke predstavy, o ktorych pises, mi noc bohuzial nehovoria :)