Čaute. Mám 29 rokov a pred rokom som ukončila 7 ročný vzťah. Obaja sme študovali, po VŠ si priateľ nemohol nájsť stálu prácu, takže žiadne hypotéky a svadba neprichádzali do úvahy. Nezvládli by sme to finančne. Posledné mesiace ma začal hnusne klamať, tak som sa s ním rozišla. Odvtedy som bola na rande veľa ráz. Tí muži sa mi páčili nielen výzorovo ale aj povahovo. Avšak vždy keď prišla téma svadby, manželstva a detí, všetci mali rovnakú odpoveď - nikdy. Nikdy so žiadnou ženou nechcú svadbu, lebo im je dobre ako je. Nikdy sa nechcú ženiť, lebo nepotrebujú papier. Nikdy nechcú deti, lebo si chcú úžívať svoje pohodlie. Ja som samozrejme na to nejak výrazne neodpovedala, lebo som s nimi chodila na rande, žiaden vzťah som s nikým nemala. Avšak vzhľadom na svoj vek, som s tými mužmi postupom času prestala chodiť von. Pretože logicky, ak sa chcem raz vydať, načo randiť s mužom, ktorý to zavrhuje. Prečo si priťahujem do života práve takých? Prečo skvelý chlap nechce rodinu a manželstvo? Čoho sa tak asi bojí? Svadby? Tá sa dá urobiť o dvoch svedkoch. Detí? Veď čo tu po nás ostane, ak nie naše deti...Som trošku sklamaná a neviem kde hľadať chybu. Či aj v sebe, či si len takých mužom húfne priťahujem do života...Opakujem, táto téma na rande prišla spontánne, dokonca som s ňou nezačala ja a nikdy nedávam prehnene najavo, že som "vydajachtivá"
Muži, ktorí sa nechcú ženiť
Jana Lukacova, ale ja netvrdim, ze vyslovene ziadne bole nemam...mam samozrejme ako kazdy clovek. Ale ziadne vztahove nemam. Rozhodne nie take, aby som mala tento "randiaci zazitok" :) Alebo ake bole mas na mysli?
Dalsi, prepac, ale hladat niekoho zenskost CEZ INTERNET, z pismenok, z toho co som tu prezradila, je....neviem ci smiesne, ci hlupe ale urcite nie v poriadku a spravne :D Ty si nepostrehol moju zenskost :D :D Vies co, prejdi sa okolo mna, ani pol slova ti nemusim povedat a potom sa vyjadris ci vidis alebo nevidis zenskost :D Omg, cez net toto vyhlasovat.
Apolli,
podla mna si len zakomplexovana a nikoho nehladas, len sa potrebujes na niekom odbavovat/ Ved preco by niekto chodil na rande, ktore nazyva kamaratskym stretnutim, s niekym koho nikdy predtym nevidel, s tym, ze sa nechce , ani nemieni nijako zavzovat, ale zaroven sa chce vydat a mat deti, po sedemrocnom neuspesnom vztahu s niekym, kto je teraz jeho najlepsi kamarat/
Ako nechcem sa vyjadrovat k tvojmu IQ, ale nemyslim si, ze by si bola na nejaky vztah zrela.
No dobre, par veci si vylucila, ale niektore moc nie. Chlapov pritahuje zenskost, ktoru som sa snazil pri tebe najst. Zda sa ze milovat nedokazes, dokazes aspon mat rada? Sice asi mnohy take nieco nevyzaduju, lenze prave tych si stretla. Neviem no, dost mi prides akoby si len hladala niekoho kto ti spravi rodinu, a bude ju zivit. Ale si uz starsia, to som si uz tiez vsimol, ze starsie proste postradaju srdce. Tak ked nie srdce, tak rozum, a ked len rozum, musis mat co ponuknut, a to je vies co..., inak nemaju dovod sa s tebou dalej stretavat. Ale neviem, ludia su prilis rozmanity nato, aby sa to dalo len tak kategorizovat. Len ma udivuje ako je mozne, ze si uz mnohych stretla a len prave takychto..., velmi zvlastne. Ja co poznam mnohych nieco pred 30, a mnohych po 30 slobodnych chlapov/chalanov, tak vseci vztah chcu, a deti nevylucuju. Takze fakt neviem, nerozumiem tomu, chodievas na rande s nespravnymi, ako to? To nieje chyba tych s ktorimi si, ale tvoja, ze si prave s nimi sla, a s inymi nie, ze prave oni ta na nete lakaju, a nie riadny na vztah.
Dalsi, neviem ako to mas so stretavanim sa ty, ale podaktori beriete rande ako nieco nekonecne zavazujuce, zavazne a takmer do postele skakajuce :D Nie, nie som lahka zena, a nema sa o mne co sirit. Aj kvoli tomu, ze na rande som sla asi tak 200 km od nasho mesta :D A druha vec, aj keby som sla v nasom meste, ludia co ma poznaju skutocne by v zivote o mne nesirili kraviny :) Za to dam ruku do ohna. Navyse, u mna rande znamena obycajne priatelske stretko, po ktorom sa neskace ani do postele, ani sa z toho nerobi veda. Dopredu som upozornila tych muzov na to, ze som po skonceni vztahu a urcite sa okamzite nezameriavam na vztah. Stretko ano, pokecat, ist do divadla, do prirody...ok. ale nebrat to ako okamzity zaciatok vztahu. Ak by z toho nieco CASOM malo byt, bude aj bez toho, aby sme sa na prvom rande o sebe hadzali a brali to ako nenormalne velku vec. Nie som ani nijak prehnane emancipovana, v zivote som na nikoho s kym sa osobne poznam, neposobila v style "vsetko videla a vsetko vie". Ale to nema zmysel tu rozoberat :) Po rozchode som bola dost dlho v zadnej casti tela, ale po pol roku som sa nemienila trapit a byt neustale doma sama. Zacala som spoznavat novych ludi, muzov najma a zacali ma volat von. Nemozem za to, ak sa niekto trapi rok, dva. Nastastie ja taka nie som :) A s byvalym som velka kamoska, lebo to bol moj najlepsi priatel, ktory pochybil a uz sme spolu viac nemohli byt. Ale priatelmi sme stale. A toto mnoho ludi nepozna. Byt s byvalym zadobre a ist na rande bez toho, aby sa z toho robilo okamzite haloooòo
Celkom dobre som sa pobavila na niektorých reakciách...
Poznám jedného, má okolo 45-46, v podstate dobre zaistený, ale nie extra bohatý, a teraz mu docvaklo, že by chcel i dieťa v živote mať...no zábava je pozorovať ho, ako sa snaží zbaliť relatívne mladé ženy, ktoré ale musia nejako vyzerať. To je jediná podmienka-výzor :-D Lenže on je plešatý a v tomto ohľade nič moc, tak musí aj značne investovať do hľadania dámy vhodnej na rozmnožovanie. Je to vtipné, ako sa snaží, ale keďže jediné kritérium je jej nadštandardný vzhľad, nachádza len dámy, ktoré vyžadujú dovolenky, prerábky ich bytu, príspevky na estetickú údržbu atď..A tak sa stále dookola sklamáva a stále mu nedošlo, že priemerne vyzerajúca žena by bola vhodnejšia adeptka na matku jeho dieťaťa :-)
No, držím mu palce, ale myslím, že ak aj nejakú oplodní, normálny vzťah asi s ňou ani s deckom nebude...
A Apolli, ukonceny 7 rocny vztah, clovek sa zvykne dlhu dobu spamatavat, a ty si uz v priebehu prveho roka bola s velkou kopou na rande. To je tiez nejake zvlastne. Ocividne ti na vtedajsom vztahu vobec nezalezalo, tak preco by ti na tom dalsom vztahu malo? Aj cosi take by si mohli niektori povedat, a obisli by ta.
Apolli,
podla mna pritahujes skor len suknickarov, alebo muzov, co si hladaju len kamosky s vyhodami. Skus sa zamysliet, preco to tak je. Nevnima ta tvoje okolie za lahku zenu? Nespravila si si v minulosti zlu povest? Ak si napr teraz pod drobnohladom sirsieho okolia, tak viacmenej kazdy o tebe vie, a uz len to ako sa s mnohymi stretavas, s kolkymi randis, a s kym randis(so suknickarmi), len pozorujuci clovek by si nieco domyslel, a klebety sa siria a vylepsuju... Potom je jasne, ze o teba moze mat zaujem iba muz chcejuci lahky vztah. A taktiez je potom jasne, ze muz, ktory si hlada riadnu zenu do zivota, ta nikdy neoslovi.
Takties mozno neposobis velmi emancipovane? Vsetko vies, vsetko si videla, vsetko zazila, uspesna, zabezpecena, minimalne navonok bezcitna. Muzi co chcu zenu do riadneho vztahu, chcu zenu, ktoru by ochranovali, strazili, a zenu ktora by ich milovala. Naco by im bola zena co nic nepotrebuje, co ma vsetko. Ak berieme do uvahy, ze niesme len obycajne plodiace stroje...
A inak z toho ide fakt strach a hroza, vezmeme si zenu, papierovo, potom si najde ineho, odijde za nim, a z nas vysudi posledny majetok, s poslednym eurom. Ten kto uz nieco ma, musi asi dost mysliet na taku neprijemnu moznost.