Čaute. Mám 29 rokov a pred rokom som ukončila 7 ročný vzťah. Obaja sme študovali, po VŠ si priateľ nemohol nájsť stálu prácu, takže žiadne hypotéky a svadba neprichádzali do úvahy. Nezvládli by sme to finančne. Posledné mesiace ma začal hnusne klamať, tak som sa s ním rozišla. Odvtedy som bola na rande veľa ráz. Tí muži sa mi páčili nielen výzorovo ale aj povahovo. Avšak vždy keď prišla téma svadby, manželstva a detí, všetci mali rovnakú odpoveď - nikdy. Nikdy so žiadnou ženou nechcú svadbu, lebo im je dobre ako je. Nikdy sa nechcú ženiť, lebo nepotrebujú papier. Nikdy nechcú deti, lebo si chcú úžívať svoje pohodlie. Ja som samozrejme na to nejak výrazne neodpovedala, lebo som s nimi chodila na rande, žiaden vzťah som s nikým nemala. Avšak vzhľadom na svoj vek, som s tými mužmi postupom času prestala chodiť von. Pretože logicky, ak sa chcem raz vydať, načo randiť s mužom, ktorý to zavrhuje. Prečo si priťahujem do života práve takých? Prečo skvelý chlap nechce rodinu a manželstvo? Čoho sa tak asi bojí? Svadby? Tá sa dá urobiť o dvoch svedkoch. Detí? Veď čo tu po nás ostane, ak nie naše deti...Som trošku sklamaná a neviem kde hľadať chybu. Či aj v sebe, či si len takých mužom húfne priťahujem do života...Opakujem, táto téma na rande prišla spontánne, dokonca som s ňou nezačala ja a nikdy nedávam prehnene najavo, že som "vydajachtivá"
Muži, ktorí sa nechcú ženiť
Sssm, myslim ze je moja vec, preco som si temu zalozila. Mas pravo predsa do nej nepisat, ak ta to nezaujima. Ci niekto ti drzi pistol pri hlave a nuti ta citat moje romany? :) Dala som otazku, lebo som sa nad tym zamyslela a nazor inych ludi, ma zaujimal. To je vsetko :)
VztahyAChlapi, jasne, ja to vsetko beriem a samozrejme to vidim z viacerych stran. Nie len z tej mojej. Urcite su muzi, ktori na druhom/tretom rande nebudu zene vesat na nos, ako to maju s rodinou. Ale musela by si byt pri tych rozhovoroch, aby si chapala, v akom kontexte a zmysle to bolo vyslovene :) Ti muzi to nevraveli tak, ako to vyslovilo vela mojich kamosov. Kolko raz som sa pytala, ci uz neplanuju svadbu s priatelkou. To si mapa vidiet tie reakcie -svadba??? Preboha!!! Nikdy v zivote!!! Do roka sa vsetci brali :D Toto boli muzi, ktori sa tym nejak nepotrebovali "chvalit" a po "chlapsky" si ani jeden nechcel priznat pred inymi, ze po tom naozaj tuzi. Ale ti, s ktorymi som bola vonku ja, tak ti to mali akosi v sebe. Niektori boli po 30tke a ukoncili vztahy, lebo partnerky sa chceli vydavat. Jeden povedal, ze ma k tomu absolutne odpor, lebo vyrastal v neuplnej rodine, dalsi odmietal deti, lebo "zozeru" vela penazi...Ja viem, nemozem niekoho "odpoknut" len preto, ze teraz tvrdi, ze rodinu nechce. Ale nemozem ani dufat, cakat a modlit sa, ze zacnem chodit s takym clovekom a zazracne sa zmeni. Zas ja som typ zeny, ktora nezasahuje do partnerovych rozhodnuti a nechce ho menit. Je to pre mna hrozne sebecke. Preto neodsudzujem muzov, ktori rodinu nechcu, je to ich pravo. Len reku, preco. A preco som ich tolko stretla. Ale presne ako pises, moze v tom byt xxxx dovodov. A este raz, gratulujem k tomu, ze si nasla ten vztah cez net :) Akoze je mile vidiet, ze to dakomu vyslo. Ale mala si obrovske stastie. A ja to stastie nemienim pokusat haha.
za vsetko moze tato zasrana doba!!!Mladi nemaju istoty musia sa zadlzit ak chcu byvat na 30 rokov v tejto neistej dobe a samozrejme clovek sa boji tak co spravi? Radsej si ten byt nekupi tu rodinu si nezalozi..Urobili z nas otrokarsky ubohy stat s predrazenym byvanim a ubohymi platmi a preco si to kua nechame stale?? sme poddajny a sprosti slovaci ze radsej nez by sme bojovali tak si doserieme vlastne zivoty. ach!!!
Mitt,
vidiet, ze nie si uspesny, nadstandardne zarabajuci muz :-)
Vies, co mozu take zeny ponuknut takym muzom? Zazemie zlatko, lebo to je pre takych muzov najdolezitejsie. 95% vsetkych milionarov sveta ziju v spokojnom manzelstve, neminaju peniaze na mlade stetky, asi ze si nepotrebuju liecit komplexy a nieco dokazovat. Vsetci sa zhodli, ze rodinne zazemie je pre nich a ich uspech najpodstatnejsie.
Najbohatsi muzi totiz pochopili, ze uspech im sam od seba do lona nespadne. Musia nieco obetovat, neboja sa velkych investicii a to iste robia aj vo vztahu.
Priemerny Slovak je lakomy, trasie sa o svojich par stoviek, ktore zarobi, napcha ich do banky a tesi sa, ked mu urok vzrastie aspon o par eur. Takto bude bohaty mozno tak za milion rokov a bohatstvo nie je len o peniazoch. A keby nebodaj ziskal nejake peniaze, oplieska ich na mlade, vyzieracke stetky, aby si dokazal aky je borec, miesto toho, aby si za ne vybudoval so zenou rodinu a investoval do nej. Lebo aj tym je clovek bohaty.
Čo asi musí trápiť človeka, ktorý príde do témy robiť zle zakladateľke? Toto mi vždy vŕta v hlave. Ja som zlá, keď ma niečo trápi... Veď sa len spýtala niečo ako tisícky iných ľudí tu s väčšími blbosťami. Neviem, či práve nakladanie jej je užitočnejšie. :-D
Preco potom zakladas temy a vypisujes tu romany, ked nic a nikoho nehladas, nic neriesis, nic a nikoho nepotrebujes? Z nudy?
Mala by si ist nieco uzitocne robit.
Písal som to do príspevku, nemal som to kde inde napísať. Ty nebudeš určovať, čo ma kto kde písať.
....len kto bude zadok utierať tebe...
Ani ja som nehľadala. Mala som obdobie pár mesiacov po rozchode a nechcela som nikoho. Chcela som si spraviť okruh nových kamarátov, lenže rýchlo som zistila, že so ženami sa tam ťažko zoznámim, tak som dala šancu aj chlapom ako kamarátom. Na takom rande, kde by som hľadala partnera som asi ani nebola. Väčšinou to vzišlo z kamarátstva a porozumenia medzi mnou a niekým. ;-)
Nie je to mor. Je tu ešte jedna možnosť, ale na tú sa naozaj netreba upínať. Niektorí chlapi ti nezavesia na nos, ako túžia po rodine a úžasnej žene, ak ťa nepoznajú alebo ťa poznajú len krátko. Zároveň nechcú, aby sa nejaká na nich za to namotala. Ak si s niekým rozumieš a je vám spolu dobre, nemusí rozprávať o rodine, ale do pár mesiacov, ako budete spolu, sa ukáže, či si viete predstaviť zrazu aj budúcnosť a rodinu. Ak nie, netreba to siliť. Všetky vzťahy nám majú niečo ukázať.
Takže netreba zatracovať vzťah s človekom, ktorý vraví, že deti nechce, ale zase ani hlúpo dúfať, že každý to chce, len to nepovie. :-D Proste prirodzene ísť ďalej, ak mi rozumieš. :-)
VztahyAChlapi, chapem a je super, ze si mala pozitivnu skusenost :) Ale ja naozaj, naozaj nechcem zoznamky vyuzivat na hladanie si partnera. Navyse, ja ho ani nehladam, len som isla zopar raz na rande, skusit to atd. A keby z toho bol vztah, budem sa urcite tesit, ale inak nutne to nepotrebujem. Skor som nechapala, ze za rok mi 7 chalanov povedalo, ze nechcu svadbu. Tal mi napadla otazka, ci je to daky mor, alebo co sa to siri za modu :)
Mitt, ak pises cosi vseobecne, tak to pis vseobecne a ie pod daky konkretny prispevok. Vdaka. Sssm, preboha to ani ty nevies citat s porozumenim? Ja tu nevyplakavam :D Ja som dala normalnu otazku, ktora ma dnes napadla, ked som cistila dvor od psieho hovienka :D Obycajna otazka je brana ako vyplakavanie. Ja nemozem za to, ze ty zrejme vyplakavas pri vsetkom, ale ja nie. Dokazem normalne spavat, dokazem absolutne normalne fungovat, nejdem sa obesit za to, ze sa pre mna cudzi muzi nechcu zenit. Co mam ja s nimi? Nic a je mi jedno, kto im v starobe bude utierat zadok. Ja som sa len zamyslela a dala otazku. Nemusis sa obavat, pod vlak kvoli tomu skocit nejdem. Budem tak dlho sama, ako to len bude potrebne a budem si to uzivat. Lebo narozdiel od inych ludi, to pre mna nie je koniec sveta. Akurat som sa len zamyslela, preco som stretla tolko muzov s rovnakym nazorom. Nic ine v tom nie je