Piatok vezme bolest zo sebou

Príspevok v téme: Piatok vezme bolest zo sebou
piatok_piatok

Sedim tu a pisem, pretoze neviem, kam sa obratit. Roky trpim depresiou a poslednu dobu naozaj nezvladam stavy.
Chodim na terapiu a par dni uzivam antidepresiva.
Ci to spustili oni alebo jednoducho moja hlava uz nedokaze zvladat tento napor.
Chcem zomriet. Neviem, akym sposobom, nezaujima ma nic.
Chcem to ukoncit. To je to, nad cim premyslam. Nevidim cestu, buducnost. Predstavujem si, ze po tom akte to bude dobre, nebude prazdnota, bolest, samota, bude to ako zaspat...
Niekde v hlave toto pisem asi pretoze chcem, aby mi niekto povedal, ze to tak nie je.
Potrebujem to pocut...Vsade je tak ticho a nikto to nepovie...

Neznamy-THM1986

felonax: Tak keď tu dotyčnej každy piše o Bohu a jednozančne sa vyjadrila, že o Boha nema zaujem tak čo sa divíš?

piatok_piatok

A nie, nie je to o tom, ze nechcem prijat ani "A" ani "B" ani "C". Kazdy jeden prispevok som citala a rozmyslala nad nim, aj ked nie na kazdy som reagovala.
Tento prispevok nie je racionalny, ak by sa tato choroba dala odstranit zamyslenim sa, ludia by nepachali samovrazdy. Je to o pracovani s pocitmi, spomienkami, uvolnovani hnevu a rozpletanie zapleteneho. trva to dlho, je to bolestive. Preco som sem napisala? Pretoze moj krik nikto nepocul.

piatok_piatok

Bola som rozhodnuta viac do tejto temy neprispiet, ale ked pozeram prispevky, neda mi to.
Prispevok som pisala v najhlbsom marazme a bol to a stale to je "cry for help". Precitala si vela clankov na temu depresia a uzkost a vela ludi suhlasi s tym, ze suicidalne nalady u depresivnych ludi jednoducho su, aj ked nevedia, ako samovrazdu spravit. U mna to je rovnake. Chcela by som uz zaspat a necitit, to co citim.
Moje malicke, racionalne ja, s pudom sebazachovy ma stale drzi za ruku a snazi sa mi ukazovat cestu, preto som sa este nevzdala. Liecim sa medikomentozne, chodievam na psychoterapie a musim sa este raz podakovat ludom, ktory sa mi ozvali na e-mail. Nie vzdy je mi lahke odpisat, pretoze niekedy je to silnejsie ako ja.
Mrzi ma, ze sa debata zvrhla na akesi dotahovanie sa o existencii boha. Ja nie som veriaca a nikdy nebudem, pre mna je nabozenstvo nieco, co patri do minuleho storocia, ak nie tisicrocia a ak mam brat v potaz nejakeho "boha" tak jedine ako hlas mojho svedomia.
Neviem, co zivot este prinesie a ake bude mat trvanie, moj kutik duse este stale dufa, ze ma raz nieco pekne caka, aj ked zivot, co mi doteraz ponukol tomu tak nenasvedcuje.
Nie, neobvinujem z mojich stavov nikoho a za moj terajsi stav si mozem v podstate sama, kedze som utekala pred realitou. Je to tak. Pred sebou neutecies.
Ako pisem tieto riadky, citim ako sa vo mne rozrasta ako rakovina panika a zachvat uzkosti, viem, co pride, pretoze posledne tyzdne s tym zijem. Neprajem to nikomu, len som hladala porozumenie medzi ludmi, ktori si tym presli / prechadzaju.
A pre @ fenolax - vytocil/a si sa sam. Ja som tu posledne dni ani nebola. Pretlacas si svoje a mna obvinujes z nepocuvania.

fenolax

toto napísala autorka tejto témy na začiatku : ..."Chcem zomriet. Neviem, akym sposobom, nezaujima ma nic.
Chcem to ukoncit. To je to, nad cim premyslam. Nevidim cestu, buducnost. Predstavujem si, ze po tom akte to bude dobre, nebude prazdnota, bolest, samota, bude to ako zaspat...
Niekde v hlave toto pisem asi pretoze chcem, aby mi niekto povedal, ze to tak nie je.
Potrebujem to pocut...Vsade je tak ticho a nikto to nepovie..."

....takže: tu jej stokrát písali, že "to tak nie je" a nie je tu "tak ticho" a takisto neplatí, že tu "nikto neodpovie"!!!
Toto bola moja odpoveď a môj odkaz pre Piatok...

fenolax

...!!! tak potom nechápem načo tu zakladá túto tému! či jej niekto napíše A alebo B či C, stále všetky rady či povzbudenia a pomoc odmieta, to akoby hrach na stenu hádzal!!! môžete sa snažiť ako chcete, druhý koniec "telefónu" je hluchý...hluchý dobrovoľne...preto, lebo počúvať ani NECHCE!!! mám pocit, že to tu založila len aby ju zasa niekto ľutoval. Keby bola rozhodnutá že sa zabije, tak to ide spraviť a nezaloží tému na zdravie.sk
...a toto bol môj posledný príspevok, lebo mňa dokáže vytočiť máločo a málokto, ale NIEKTO TAKÝTO teda hej!!...

achjaaaaaaaj

Čo tak odsudzujete samovrazdy nechapem..Je to kazdeho vec....Fenolax vies su ludia ktori sa snazili dat svoj zivot doporiadku ale aj tak je to rovnake...a zacinali od seba boli si vedomi ze chyba je aj na ich strane...

fenolax

Debo: aj ja som nedávno bola ako Ty - len som sa ľutovala a vinila všetkých okolo za to ako mi je, ako sa celý život cítim na prd, že sa chcem zabiť a tak...potom som sa uvidela očami iných a uvedomila som si, že za podstatnú časť toho ako žijem si môžem sama, a zobrala som to z opačného konca - začala som od seba...a ono to skutočne funguje! :-))) skús to tiež tak a daj si tú šancu začať odznova, lebo je to v Tvojich rukách, cer mi...prajem všetko dobré...
abstinujúca anorektička...

Pipinanana

Debo byť pyšný neznamená byť pekný, úspešný a bohatý.. nepolemizuj o tom, čomu nerozumieš, daj si radšej prezačiatok dokopy 5 a 5 v hlave sám o sebe. Máš vôbec niekoho, kto pozná tvoj príbeh, kto si ho už vypočul a drží ťa nad vodou? Či si len znechutený, sklamaný, zlomený, naštvaný a myslíš si, že všetko vieš najlešie sám, kým sa osamote len utápaš hlbšie a hlbšie vo svojich sračkách?

Debo

Pipinanaa
Pocuj dakujem za tvoju reakciu ale vies vobec o com hovoris??? Ako moze byt niekto pysny na seba ked ma depky a vidi svoj zivot u konca? Uz mi vela casu nezostava a to mam byt na to pysny? Prosim ta...
A nechajte uz toho co zalozil temu napojoj s bohom... pozri boh je milostivy,ak uveris a olutujes budes spaseny (ale naozaj uverit a olutovat) o samovrazde a inych veciach ktore sa nam tu cirkev snazi naservirovat sa sam jezis nevyjadril..spomina sa nieco ale ako som hovoril kto olutuje a uveri... ci ked by si konala cely zivot dobro a sa zabijes budes horiet v pekle spolu s vrahmy,klamarmy a nasilnikmy??prosim vas ak je bohbtaky dokonaly...takyto zakon je uplne mimo... nech si kazdy veri comu chce .,,ak to tak je rad sa o tom s bohol porozpravam...kedze kopec veci mi nevedelo objasnit uz dost ludi...co sa viery tyka ale poukazovat sa na to nepatri vsak?
Ja sa raz zabijem...este neviem kedy ale je to cim dalej bliszie, ci mi boh odpusti neviem...sklamal som ano..ale milivany otec odpusta svojim milovanym detom nie? Budeme mat trest to ano... ale trest je pre mna aj byt na tomto sk svete...
Drzte sa a budte dobri k sebe ;) tato spolocnost to uz ma davno za sebou...
bye