Ahojte, preco nas zeny zaujima kolko chlap zaraba / ake ma auto / ci ma vlastne byvanie.. (atd. materialne veci) a chlapov na zenach to vobec nezaujima..
preco nas zeny zaujima kolko chlap zaraba / ake ma auto / ci ma vlastne byvanie.. (atd. materialne veci) a chlapov na zenach to vobec nezaujima..
reakcia na prispevok moj pohlad:
- je uplne pochopitelne, ze ked je clovek hned po skole/par rokov po skole, tak asi je nezmysel ocakavat, ze ma peniaze na riesenie vlastneho byvania. Tiez vychadzajuc z cien v BA (a teda v inych krajoch sice byty asi nie su az tak drahe, ale zasa s robotou a platmi je to horsie), to fakt ani nie je sranda zabezpecit si vlastne byvanie. Cize ak to niekto poriesi podnajmom, kde sa nauci aspon samostatnosti/ resp. dospeje, kedze zisti, ze v mamahoteli bol vzdy min.1 clovek, co to tahal a teraz to musi robit on, a taktiez si musi sam hospodarit aj s financiami, tak to ma len plus do zivota. Cize na tvoju otazku: ano, chlap na podnajme u mna nepredstavuje nulu.
A je to i preto, ze kedze podnajmy v BA za 1izbaky dnes uz dosahuju take sumy, ze kazdy kto ma rozum v hlave, casom zacne rozmyslat nad vlastnym byvanim, ved ked mam raz platit takmer taku istu sumu do cudzieho vrecka ako za hypoteku + mesacne naklady, tak kazdy to casom zacne riesit.
Ale aspon ta snaha, ze chce sa osamostnit, a ok momentalne nema nato, aby si kupil vlastne, ale setri vramci svojich moznosti a zatial zije na podnajme, podla mna super. Takto zacinali mnohi a vobec nevidim natom nic zle, resp. nevidim dovod, preco by som mala robit z chlapa nulu zato, ze este nema vlastny byt. Prvy krok spravil - ma vlastnu domacnost aj ked na podnajme a dalsi krok pride casom, raz si ten byt kupi.
Ked s humorom....Ked sa pozriete do prírody tak samec vypaľuje zobák, a samica sa stará o lov o jedlo a tak tiež kde porodí svoje mlada a čo mu dá jesť. Samcovi toto riešenie odpadá .AK sa niečo pritrafí tak uloví ale ak nie, tak sa pridá k samici a ona ho prijme.
Škoda že v človečenstve to tak už "všade" nefunguje.
TRP ty budes jeden z nich, tvoje prispevky na fore maju neopakovatelny nadych zakomplexovanosti a hnusu prameniaceho z vnutornej nespokojnosti, ale netrap sa, aj pre takych maju psychiatrie riesenie, pomoc je nadohlad! :D
Larrah asi zaskocilo. ze niektori chlapi uz myslia ako ona.
No vidis ja zasa poznam kopec chlapov zlatokopov, co sa z domu nechcu hnut a ked si narazia babu tak cakaju, ze pride byvat k ich rodicom na poschodie a bude tam davat este aj svoje peniaze. To je zaujimave, ze? :) Mozeme sa pobavit o tom, kolko chlapov je tak lakomych, ze vydeluje svoje frajerky este aj na naftu ked idu na vylet, dokonca som osobne poznala par, kde chlap cakal, ze zena mu da do domu peniaze a za to jej chcel na oplatku venovat kus zeme pod jeho rozostavanou barabiznou, ze ak by sa nahodou nieco stalo. :D Mohla by som pokracovat do nekonecna, aki vedia byt chlapi vychcani a kalkuluju kde by ako zensku otrckali o peniaze, vyuzili, pouzili a potom odkopli. Nova doba! :D
" Ale tak ked sa viem ja o seba postarat, od chlapa samozrejme ocakavam rovnocennost, cize tiez samostatneho chlapa, kt. sa dokaze uzivit sam. "
No lenze ty ako zena povazujes chlapa po 30tke ktory byva v podnajme za samostatneho ? V podnajme moze byvat hocikto, na to naozaj netreba ziadne specialne schopnosti ....nie je samostatnost pre teba nahodou to ak chlap po 30 uz ma vlastny byt lebo bol natolko schopny ze si ho dokazal sam kupit ? Ved chlap ktory po 30tke nevie dokazat kupit vlastny byt je vlastne pre zeny nula nie ? Ci nie tak to vnimas ?
Ake si vyberate, take mate :).
Ja som zena a nikdy som sa nepytala na financny prijem. Dokonca tym, ze u mnohych podnikatelov a manazerov (ci uz v robote alebo u znamych) som videla, ze su to len egoisticke tvory bez akychkolvek citov, ludi aj priatelky si radsej kupia, ako by sa im mali venovat ako clovek cloveku, a kt. chcu bud len reprezentacne privesky alebo babiky na uspokojenie svojich potrieb, tak takych si nerada pustam k sebe blizsie.
Ale tak ked sa viem ja o seba postarat, od chlapa samozrejme ocakavam rovnocennost, cize tiez samostatneho chlapa, kt. sa dokaze uzivit sam. Nikdy som nepozerala, ze ci ma zrovna dom alebo ake auto, resp. ci ma vobec auto, ale zasa ked mi 40rocny alebo starsi chlap povie, ze byva u mamicky a tatinka, tak je to take, ze ako co doteraz robil? Ked som ja schopna uzivit sa, nieco nasporit (a to nevyuzivam nikoho plat, zivim sa len vlastnym platom), a nepatrim vobec k hornym snobskym vrstvam a aj pracu mam normalnu (administrativa), tak samozrejme ze neviem pochopit "flakaca", kt. si do 40tky nic nenasporil, alebo nebol schopny si zabezpecit aspon podnajom, ak uz nie nieco vlastne cez hypoteku. Ved minimalne ked byval u rodicov, tak mohol xy rokov sporit, kedze vtedy sa mu vydavky znizuju oproti nam, kt. zijeme ci uz na podnajme alebo vo vlastnom ale s hypotekou na krku.
A plus, ak zena bude uvazovat, ze veri, ze chlap nezdupka a obaja chcu dieta, cize to ich pripadne dieta by malo kompletnu rodinu, tak jasne ze musi vtedy uvazovat i racionalne, kedze prijem jej vypadne zrejme na par rokov, a materska aj rodicovska je taka aka je, cize z toho by to nedokazala zafinancovat, tak samozrejme, ze sa ocakava od chlapa, ze to bude musiet podrzat v tomto obdobi.
A ano, ja uznavam, ze zlatokopiek je coraz viac, ale tak ked sa povazujete ako chlapi za to rozumnejsie pohlavie (a uznavam, ze poznam i pripady chlapov, kde kludne poviem, ze naozaj ten chlap je rozumnejsi a mysli mu to ovela lepsie ako mne, a ze je fakt sikovny), tak to by ste predsa mali vediet identifikovat zlatokopku od zeny, kt. nejde po prachoch ale hlada lasku :). A ked sa vam to nedari, tak sa skuste najprv zamysliet nad sebou, a nie tu vinit vsetky zeny :)
Drvive percento zien skutocne nemiluje. Nedavaju lasku, ale podvod. Zeny totiz nemiluju muza samotneho, ale iba jeho uspechy a jeho schopnosti. Je to iba biologia, naplnenie pudov zeny, nic viac. Laska od zeny k muzovi nie je ziadna vznesena poetika zalozena na vrucnosti k muzovmu ja, k muzovej dusi a osobnosti. Zena vnima iba prachsproste pudy, ktore na zaklade statusu a vysledkov muza (ma auto, ma byt, ma karierny posun, je schopny urobit toto, je schopny urobit tamto) vyhodnotia ze je schopny prezit a uzivit rodinu. Podvedome instinkty zeny sa v takejto situacii prepnu a zena je okamzite pripravena takemuto samcovi poskytnut ,,lasku". Takto to v realite funguje. Muz sam o sebe nema pre zenu ziadnu hodnotu, je bezcenny. Hodnotu maju iba jeho schopnosti a jeho vysledky (ktorych vedlajsim ucinkom su aj peniaze). Na tieto hodnoty sa viaze ,,laska" od zeny k muzovi.
Sebecky clovek-narcis, hlada v prvom rade materialny prospech pre seba, preto sa zameriava na to, ako to co najlahsie ziskat. No a preto si hladaju takych partnerov.
BJ, neraz vsetko so vsetkym navzajom suvisi)
Celkom zaujimave citanie