zistil som ze mi je strasne dobre

Príspevok v téme: zistil som ze mi je strasne dobre
stastneslobodny

ahojte ludia neviem ci to tak mate aj vy ale ja som zistil ze som bez vztahu uplne stastny....uz rok a pol nemam babu ale vobec mi nechyba.... milujem tu svoju pohodu a volnost nikto mi nevyvolava do roboty nikto mi nerobi sceny ked idem na pivo....nikto ma nekontroluje a nezduva sa a neuraza...zistil som ze partnerka mi vobec nechyba....nieje nad tu uzasnu pohodu... mate to tak aj vy?

samucka

prezyvka, moze ist aj o utek, ale na druhej strane, ked ktosi o comsi nevie, to este neznaci, ze to neexistuje a nefunguje, zvlast ked su o tom ocivinde dokazy

Kolegu mam nazatial vyrieseneho, niekedy sa skratka enda robit nic a aj to nic je nieco...ci uz si to niekto vylozi ako tichy suhlas alebo tichu vzburu. Ja ozaj nemohla nic, lebo som sa nevedela rozhodnut a to cloveka do istej miery brzdi, cas sa natahuje a situacia sa stupnuje alebo zmeni ci odoznie. U mna sa zmenila, lebo sa zmenili aj pocity z toho cloveka s ktorymi som si nevedela rady. no a teraz sa modlim co dalej s tymi sympatiami a ci su ozaj rydze, pretoze ja mam taky blby zvyk vzdy ku komusi inklinovat, no a teraz teda inklinujem k nemu, ibaze dat mu to najavo mozem dat nanavys formou usmevu, ktoreho vsak enviem ci budem schopna, ak ho nabuduce zas uvidim a mozno to uz aj on bdue citit clekom inak, lebo teraz ma dovolenku a za ten cas sa to v nom moze zmenit. Pocity su skratka nevyspitatelne a prchave, nie je na ne velmi spolah, aspon teda u mna. Takze ja to zakonite musim odovzdavat vyssim ci nazvyme to objektivnejsim sferam, ktore vidia jak za rozum, tak aj za pocity.

Prezyvka

Mno ja vidim skor ze to tu stichlo.
Samucka jediny som reagoval na rozpor nadprirodzeno vs psychologia takze pokojne mozes adresovat prispevok mne :D Jedine ze by za tym bolo nieco ine ;)

Ale bez ohladu na to ci budes so mnou diskutovat. Teraz tak vo vseobecnosti trvam na tom ze pliest nadprirodzeno do svojho zivota moze byt skodlive. Napriklad ak si niekto nieco zela a caka zasah zhora tak sa mozno nedocka nikdy a naopak ked vyvinie istu iniciativu tak voilaa... odrazu sa nieco celkom urcite zacne zmenit. Nic proti viere v cokolvek, aj lesne vili pre mna za mna, problem je ze ked chce clovek riesit svoje "pozemske" bezne zalezitosti ukazuje sa ze cakat na pecene holuby ktore odrazu padnu z neba sa nevyplaca. Ze drviva vacsina ludi ak nieco ziskali nieco pre to aj urobili. Inymi slovami - ak chcem pokoj od kolegu mam mu to dat nejak najavo, ak si chcem zacat s kolegom dam mu to najavo, ak hladam partnera do zivota zacnem od seba a rozmyslam akeho chcem, preco takeho, aky som ja, v com robim chybu, v com naopak som dobry, a tak dalej. Takze zase nieco pre to urobim. Ak sa v tom celom motam malo by to byt pre mna znamenim ze nieco robim zle. Mozno neviem co, ale mal by som sa snazit na to prist, takze sa zamyslim alebo sa poradim s niekym. Cize opat vyviniem nejaku iniciativu, nieco urobim a necakam na nadprirodzeno.

O nadprirodzene nikto nic nevie, preto v neho ludia IBA veria. Nic viac. Za to o nasej psychike vieme viac nez dost. O zivote detto. Takze preco sa najprv nepozriet na svoj zivot, na svoju psychiku ked tam urcite najdem nejaku odpoved. Preco sa obracat na nadprirodzeno ked ani neviem co to poriadne je ani kde ho hladat.
mam tichy dojem ze clovek sa na nadprirodzeno obrati ked sa mu nechce celit realite.

Filip TT

samučká - ona vtedy vymenovala Bohu prečo všetko ma nechce. Potom si otvorila Písmo a prvá veta na ktorú jej padol zrak bola aby nehľadela na vec, ktorú vymenovala ako poslednú, lebo Pán pozerá na srdce. Potom prosila aby sa teda do mňa zamilovala.

grckagrc - veď ona to vie. My tu odtiaľto už máme jedných rodinných známych.

Mesačný princ

samucka - ako som ti už raz napísal. To, čo chceš, nie je možno to, čo potrebuješ alebo to, čo budeš v živote mať. Možno budeš mať niečo lepšie, alebo horšie, no to, že to nemáš nie je ani zďaleka tak... Každý jeden okamih si vytváraš budúcnosť, každým rozhodnutím, myšlienkou či skutkom si vytváraš cestu k tomu, čo ťa len čaká.

Ty po niečom túžiš, ale skús sa zamyslieť či to už náhodou nemáš? Možno to nevidíš, možno ti život dal do cesty niečo veľmi podobné v inej forme, akú si čakala...skrátka veci nemusia byť také, aké na prvý pohľad vyzerajú...

Možno niečo máš, je to pri teba tak veľmi blízko, ale tým, že sa inak dívaš, tak to nevidíš. je to na míle vzdialené...

samucka

Ale toto so zivotom a jeho zakonitostami predsa suvisi aj ked to ide mimo ludsku logiku... iste dokonca logicke suvislosti v tom badatelne su a mozeme ich badat aj na realnych zivotoch druhych ludi a preto sa Filipa pytam na tie znamenia, pretoze on to aplikoval aj vo svojom zivote vo vztahu k jeho vtedy este buducej manzelke a aj ona....tusim si Filip priala, aby sa do teba zamilovala a to malo byt to znamenie? Ty si o znamenie nepytal ziadne?

Ano, asi ta odovzdanost je najdolezitejsia a vzdat sa nepotrebnych tuzob a snov - to su asi tie, ktore sa nam neplnia a drzime sa ich silou mocou. Mari sa mi, ze som voalkde citala, ze ked po niecom tuzime, tak to ma svoje opodstatnenie, tak ako aj to, ked sa nam to neplni, ale uz len samotna existencia daneho sna znaci, ze mame potencial ho dosiahnut...otazkou je teda jak sa k tomu dostat a preco to zatial nejde. Na toto je ludska logika prikratka, jedine ze by nam to nebolo sudene ci uz teraz alebo dokonca nikdy.

JanoHu

To vás baví takéto podjebovanie ? Nechcem radšej poznať váš súkromný život. Hlavne takých ktorí sú tu varení pečení.

grckagrc

Filip ja si myslim, ze to v poriadku nie je. Alebo teda to povedz manzelke, ze si sukromne pises so zenami a opytaj sa jej, ci je to v poriadku. Dovera je velmi krehka vec a podla mna je svinstvo jej toto urobit. Keby nebolo jej, nikdy by sa z teba nestal muz a nevyhrabal si sa z depresie. Ja to vnimam tak, ze si ju vyuzil. Ona ta naucila vsetko, aby si bol JEJ dobrym muzom a nie inym zenam. Toto chlap nerobi a podla mna by to nemal robit veriaci. Nuz robia to a kvoli tomu ich pokladam za pokrytcov.

Ved toto, ze damy nepluju ;) teda nemali by, ak su damy.