ahojte ludia neviem ci to tak mate aj vy ale ja som zistil ze som bez vztahu uplne stastny....uz rok a pol nemam babu ale vobec mi nechyba.... milujem tu svoju pohodu a volnost nikto mi nevyvolava do roboty nikto mi nerobi sceny ked idem na pivo....nikto ma nekontroluje a nezduva sa a neuraza...zistil som ze partnerka mi vobec nechyba....nieje nad tu uzasnu pohodu... mate to tak aj vy?
zistil som ze mi je strasne dobre
Zrejme si myslel knazov. Na to mam iny nazor.
grckagrc - ja to tak kategoricky nevidím. Ľudia majú rôzne dary na rôzne úlohy. Sú ľudia ktorí objektívne nie sú na manželstvo (to nehovorím o MP). Pre nich je nejaká iná sebarealizácia.
Preco? Lebo je to uloha muza. Najst si partnerku, potomstvo a postarat sa o nich.
Zijes zbytocne. Alebo si myslis, ze tvojou ulohou je zit s mamou do smrti a rehotat sa po forach?
Tak, ked ti je tak strasne fajn single, preco tu potom balis zeny? Klames sam seba. Ty si este nevyzrety.
Si princ a nie kral.
Podla mna je dobre tiez byt sam, aby clovek mohol popracovat na sebe a stal sa dobrym partnerom. Pokial ho teda rodicia nevychovali k tomu, ako byt dobrym muzom, ci zenou.
Tak ti poviem Moireal, ze clovek moze mat milion priatelov, ale nenaradi to partnera. Partner je pre mna aj najlepsim priatelom a kvoli tomu si od neho nepotrebujem oddychnut a konicky robime spolu.
Vzdy som bol za to, aby partnerstva vznikali z dlhodobych priatelstiev. Ludia robia chybu, ze si partnera vyberaju najprv ocami.
Najvacsim problemom je, ze ludia nechapu pojem partner a partnerstvo. Ten clovek niecim obohati tvoj zivot, nie ze ti zaisti to, co tebe chyba.
grckagrc - hej, presne to čakám :D
Načo sa ja mám prispôsobiť? V určitých veciach určite, pretože bez toho sa nedá existovať, ale prečo by som mal mať partnerku len preto, že to tak má väčšina, prečo by som mal splodiť deti napríklad, prečo by som mal to, alebo tamto...????
Aj som si myslel, že sem dáte strach. Že tí ľudia majú strach ale nemajú! A človek môže bez väčších problémov fungovať sám - bez stáleho partnera úplne prirodzene a bez akýchkoľvek komplikácií. Hej, človek vyhľadáva spoločnosť ľudí, pretože mu tá spoločnosť väčšinou život uľahčuje ale....
Nekompromisní ľudia sú vždy sami, alebo sú osamelí??? :O A to si pre pána kde nabral takýto paškvil??? Veď to ani nemôžeš napísať :D Najskôr nepoznáš takých ľudí, alebo nevieš, akí v skutočnosti sú a prečo sú sami. je tam určite dôvod, ale zovšeobecňovať by som si toto nedovolil.
Prečo sa ľudia, ktorí majú partnera cítia často viac osamelí, ako tí, ktorí sú single???
Grckagrc,suhlasim s tvojim prispevkom a este dodam, ze ziadny clovek nedokaze "cely zivot" byt bez partnera. Mozno iba iste obdobie, ked si od vztahov potrebuje oddychnut, lebo je sklamany a blabla a este sa hlada a venuje sa naplno svojim konickom, co zas vobec nieje zla vec.
Ale byt single cely zivot je "utopia" co sa tu snazia ti ludia prezentovat. Pretoze, ak by tomu cloveku chybala ludska blizkost, co bude kazdemu, musel byt mat minimalne 500 priatelov, z ktorych by sa isto nasiel dakto na pokec a takisto by to asi neboli velmi hlboke priatelstva,
Mesacny princ,
tvoj problem je ten, ze sa odmietas prisposobit svetu a cakas, ze sa cely svet prisposoby tebe.
Ohrnas nos nad ludmi a nad tym, ako ziju, ale cakas, ze vsetci budu nadseny z teba.
Vies, dovolit si robit, co chces, mozes az ked si za vodou.
Napriek tomu nemusis stratit vlastnu tvar, len ju nemusis vyblakovat do sveta, kym na to nemas.
Vsetci, co su single, su nekompromisni ludia. Vztah je o kompromisoch. Nemozes cakat, ze ten druhy bude robit, len to, co chces ty. To potom nie je partner, ale tvoj otrok.
Autorko tu pise, ze mu vadi, ked mu vyvolava do roboty. Niekto berie, ako kontrolu svojej osoby to, co je iba zaujmom o jeho osobu.
Su proste ludia, ktori si nevedia vazit vztah a este nan nedozreli.