zistil som ze mi je strasne dobre

Príspevok v téme: zistil som ze mi je strasne dobre
stastneslobodny

ahojte ludia neviem ci to tak mate aj vy ale ja som zistil ze som bez vztahu uplne stastny....uz rok a pol nemam babu ale vobec mi nechyba.... milujem tu svoju pohodu a volnost nikto mi nevyvolava do roboty nikto mi nerobi sceny ked idem na pivo....nikto ma nekontroluje a nezduva sa a neuraza...zistil som ze partnerka mi vobec nechyba....nieje nad tu uzasnu pohodu... mate to tak aj vy?

Sonita

Sylvana, píš sama za seba a nie za všetkých, lebo viacerých tu Filipove rady zaujímajú, vrátane mňa. Rada si na tomto fóre prečítam nazory kresťanov, ktorí sa snažia vieru žiť a Boh je pre nich dôležitý a takto na mňa Filip pôsobí. Naozaj je to verejné fórum a právo vyjadriť sa tu majú všetci, bez ohľadu vierovyznania. Navyše Samucka je podľa toho, čo píše tiez kresťanka a tak ju pochopitelne zaujíma názor iného kresťana. Filip jej len odpovedá, tak ako to vidí on. Nemusíš s ním súhlasiť, ale posielať ho preč z tohto fóra je naozaj nemiestne.

fialkann

Môj príspevok nie je negatívny.Ja ti len vyvraciam čo si myslíš o ľuďoch s niekoho pohľadu.ono sa to zvrhlo iným smerom ako bola daná téma.
U nás boli spolužiaci ktorí robili zle,kadejakí- učitelia ich zvladli a žiju dobre.
Sú rodiny ktoré sa mali radi.a pomáhali až ochoreli a tým tlakom sa im všetko popadalo.
Keď niekto niekde pracuje alebo vyrába- alebo sa rozhoduje-aj keď žije príkladným životom,nejakým sposobom môže ináč zasiahnuť do života.Viera v niečo v Stvoriteľa nie je o tom že sa stretávam v komunite alebo chodím do kostola ,lebo poznám plno ľudí ktorí sú lepší alebo to nepotrebuju-rozpravať je to v nich v srdci.Zle sme sa pochopili prepáč
Môj zámer nebol vtrhnuť medzi vás dvoch-ja som reagovala na tému ktorá sa zvrhla uplne iným smerom.
On takéto ako ty FilipTT nespomína.je mu dobre.To je jeho vec či je sám alebo nie.Môže mať svoju hodnotu.
Nie len tvoj model života je spravny.To je tvoj názor.
Len ked som to čítala-v srdci sa nesúhlasilo.Ty nepoznáš s čím sa musia potýkať ľudia ktorý to nemajú tak pekné ako ty.Maš sa celkom dobre podľa rečí.Buď rád Nebolo cieľom uraziť.Stretnite sa vy dvaja ked si rozumiete a hotovo.
Ten chlapec s tou temou hovoril o niečom inom.
Ale je pravda že keď sú zlí žiaci , ktorí robia zle iným-ťahajú tých ostatných dole a to je fuška aj pre rodičov.
Najlepšie zobrať v dnených časoch z tej školy-ak je to už za hranicu unosnosti. Prajem pekný deň.

Svaty

a_dr1a - trable a traumy nemáme, ale téma je dobrá, človek so záujmom klikne - jeeeej nový príspevok a zas riešia do nemoty babenu, čo robí niekde za pásom a balí ju tam nejaký primitív.

Prezyvka

Za seba. Ja narozdiel od nejakeho grcky ci kto to je nemam pocit ze by ma nuekto obtazoval vierou. Nikto mi ju tu nevnucuje. Bavili sa o nej len oni dvaja. Zrejme by si niektori mali osviezit pojmy.

Ja len povazujem za skodlive tahat do v podatate psychologickych zalezitosti nejake nadprirodzene javy ktore akoze nieco rozhoduju alebo riesia za nas. Lebo dochadza potom ku tomu ze si clovek neuvedomuje niektore chyby ktore robi a zbavuje sa zodpovednosti. Samucka je uz aj tak dopletena v kazdom prispevku si protireci a tie reci o bo hu jej urcite nepomozu pochopit samu seba a svoj problem.

Ale ved niektori sa tu povazuju za najmudrejsich. Co uz len ja mozem vediet :op

a_dr1a

Uz len posledna stranka utocnych urazajucich hodnotiacich prispevkov v tejto teme je dokazom toho, preco to na slovensku vyzera tak, ako to zial vyzera :D Proste na slovensku nikdy nebude OK lebo tato drbnuta povaha slovakov to proste neumozni)) Vsak treba utocit stekat urazat dehonestovat udupat zosmiesnit ai. Nebudte ludia tak negativni uzkoprsi a vecne na5rati) Fakt by som povinne poslala slovakov zit aspon na par rokov inde, spoznat ine mentality kulturu krajiny system, ine zmyslania spolunazivanie a sposoby zivota, myslenia roznorodych ludi narodnosti nabozenstiev kultur farieb pleti ai)
Dovolenky su nanic. To je kratky cas.
Pozrite sa. Co vam vadilo a prekazalo, ze si tu hrkutali a pekne vymienali nazory samucka s Filipom?? Keby to vytacalo ich samotnych) Ale nie. Oni si tu pekne vymienaju nazory, diskutuju a zrazu sa tu vyskytli ludia, ktorych nieco irituje znervoznuje rozculuje :D Vsak zite a nechajte zit) Ak mate vy dake osobne ai problemy, nespracovane zazitky z detstva dospievania rodinneho prostredia, ak mate vlastne zivotne trable, problemy doma v praci s partnermi spolocnostou cirkvou ai ai, tak to je hl.vas problem. Ale to vam fakt tak velmi prekaza neutocna bezkonfliktna komunikacia tychto dvoch ludi?) Nikoho tam nehodnotili neurazali nehanili. A vy ste na nich vybehli ako stado stekajucich onee) Je tu stoviek tem. Desiatky diakutujucich a pisucich. Tak vam nic nebrani tychto dvoch tu necitat. No preco vas tak irituju a drazdia?? A zistite, ze problem mate vy a nie oni

Filip TT

Fialknnn - určite neposudzujem spolužiakov mojich detí ani ich rodičov.

Ale jedna vec je nápadná. Keď som chodil na základnú ja, mal som len jedného, možno dvoch spolužiakov, ktorí žili len s mamou. Dnes je takých spolužiakov väčšina. Kamarátka, ktorá robí katechétku na učňovke mi povedala, že v jednej triede je len jedno dieťa také, že žije v klasickej rodine - že je to pre oboch rodičov prvé manželstvo a nemá žiadnych nevlastných súrodencov. Veľa decák je tam takých že bývajú u babiek, lebo sa neznesú s novými partnermi svojich rodičov. Tá stará generácia má ešte funkčné manželstvá, že môžu k sebe prijať i vnúčatá.

Človek sa samozrejme pýta: PREČO? Prečo v dobe keď sa používa hlavne "zdravý rozum" ľudia žijú takto? Je im to tak príjemné? Asi ťažko, keď tu potom sú takéto témy, ale je mi dobre keď som sám.

Prečo dnes ľudia VAČŠINOVO nevedia vytvoriť fungujúce trvalé vzťahy, v ktorých by sa cítili príjemne oni a ich deti?

Prezyvka

Filip nepotrebujem riesit tvoju osobu a dokonca ani tvoju vieru, len to ako sa snazis poradit. Mal by si rozlisovat kedy je vhodne spominat boha a kedy nie. Niektorych ludi tym mozes este viac dopliest.
Ale ja samucku nepoznam a nepotrebujem "zachranovat" nikoho takze nech sa paci.

Svaty

Filip nie je svätý, ak tak, tak možno svätý po funuse, ale to nie je hrdistvo. Krátko k téme, ja mám takých fotrovcov, celý život držať vlastné deti na veeeeľmi krátkej reťazi. Horšie jak nepodarený vzťah autora témy.