ahojte ludia neviem ci to tak mate aj vy ale ja som zistil ze som bez vztahu uplne stastny....uz rok a pol nemam babu ale vobec mi nechyba.... milujem tu svoju pohodu a volnost nikto mi nevyvolava do roboty nikto mi nerobi sceny ked idem na pivo....nikto ma nekontroluje a nezduva sa a neuraza...zistil som ze partnerka mi vobec nechyba....nieje nad tu uzasnu pohodu... mate to tak aj vy?
zistil som ze mi je strasne dobre
FilipTT, moja myslienka bola o tom, ze clovek co chce vztah, nemusi nutne chciet deti alebo byt schopny ich mat. Azda neplodni ludia nemaju pravo byt vo vztahoch, len preto, ze nemozu mat deti?
Je pravda, ze dnes vela ludi deti nechce ale vela ich aj deti mat nemoze a to z roznych dovodov.
Prekvapilo ma, ze tvrdis, ze byt single je ok, ked si za vztah a deti. To som si u teba teraz prvykrat vsimla.
Len zopakujem, ze tuzba po vztahu je vzdy vacsia ako tuzba po detoch. Ta prichadza az potom a nieje tak dolezita.
Mesačný - teraz si celý ogrckaný ale na jednu tvoju vec som nereagoval.
"človek, ktorý zažíva opakovane sklamanie vo vzťahoch nebude predsa taký masochista a nebude sa týrať tým, že pôjde opäť do vzťahu"
Takže tí ktorí sú sami podla teba vnímajú partnerské vzťahy až tak zle že ich prirovnávajú (aj ked nie doslovne) ku týraniu a preto sú sami ? Až tak ? Tak v tom prípade sa mýlia lebo sú aj pekné vzťahy. Neexistuje len sklamanie. Takže kde treba hladať chybu ? V sebe.
"Ono je to hlavne o tom, že sa najnovšie hovorí, že ľudia by mali spolu vychádzať a že sa treba vo vzťahu prispôsobiť...
Je to úplná blbosť podľa mňa. Je to presne to isté, ako keď povie nejaká týraná žena ,,ale veď ja ho ľúbim a ak ho nenaštvem, tak ma nezmláti,,"
Tak takýto extrémny príklad si dal celkom zbytočne. Postrehol som že asi žiješ s mamou ? Ak ano tak Mesačný asi ťa prekvapím ale aj v živote s mamou sa musíte jeden druhému prispôsobovať. Aj keby si žil s dedkom babkou zvieraťom alebo mesačným tvorom. Ked žiješ alebo sa len stretávaš s niekým s kýmkolvek vždy musíte robiť nejaké ústupky, vždy budú medzi vami rozdieli, vždy sa musíte zladovať a nejak sa dohodnúť. Nájsť rovnakého je utopia. Jediným východiskom je dohodnúť sa. Dalším je obohacovať sa svojimi rozdielmi, lebo aj to sa dá, si predstav. A ešte dalším je radovať sa z toho čo vás spája.
Ty si jedináčik ?
Moirel nerozumel som otázke. Tak ja neviem, čo už viac môžu dvaja manželia urobiť, ako dať život. Pre mňa je to prirodzené, že milujem ťa tak veľmi, že by som s tebou chcel stvoriť nový život. Je to to úplne najviac, čo v dobrej vôli môžem s tebou podniknúť.
Jedna vec tu uniká. Je ok ak si človek povie chcem vzťah ale bojím sa. Príde mi však neužitočné chcieť vzťah a hovoriť si že nechcem a pritom v skutočnosti sa bojím ho mať, alebo som momentálne v stave že ho mať neviem.
Hovorí sa tomu aj popieranie. Takže skutočná téma tu je vlastne o tom či je popieranie pre život užitečnejšie ako vyrovnávať sa s pravdou.
Mám takú skúsenosť že vždy keď sa ma niekto stoj čo stoj snažil presvedčiť že o nikoho nechce, tak v skutočnosti sa snažil presvedčiť samého seba. Bál sa že sa mu jeho ilúzia zrúti a on bude musieť čeliť nepríjemnej realite.
Naplno znamena, ze ked si vo vztahu, musis mat deti? Deti niesu taka primarna potreba ako ten vztah a takisto z niecoho musia vzniknut.
Tak ty mi vymenuj, ze co mas ;)
Aby som nezabudol. Howling bol by si skvelym partnerom pre Fantasyi. Je to skvela zena a ty ides tiez spravnym smerom.
Ja nemam tolko casu na filozofovanie, ako ty. Davaj prednost cinom a budes stastnejsi.