ahojte ludia neviem ci to tak mate aj vy ale ja som zistil ze som bez vztahu uplne stastny....uz rok a pol nemam babu ale vobec mi nechyba.... milujem tu svoju pohodu a volnost nikto mi nevyvolava do roboty nikto mi nerobi sceny ked idem na pivo....nikto ma nekontroluje a nezduva sa a neuraza...zistil som ze partnerka mi vobec nechyba....nieje nad tu uzasnu pohodu... mate to tak aj vy?
zistil som ze mi je strasne dobre
Však hej anjelik v podstate sa zhodneme skoro vo všetkom len som toho názoru že aby teda človek tak povediac zožal tie benefity ktoré vztahy môžu priniesť, musí vlastne najprv byť nejakého vztahu schopný. Čiže tam asi príde tá sebareflexia. Takže tak ale ano zase nikto nežije izolovane a vplývame na seba niekedy aj nechcene aj úmyselne.
Filip, ak niečo na mužoch milujem, je to ich inteligencia a u teba veľmi nevtieravý spôsob obhajoby *tvojich * vlastných. :o)
Úprimný, úprimne si ma potešil, že konečne niekto mne veľmi blízky názorovo..ale ja som sa vyjadrovala k tomu, o čom vzťahy sú a čomu napomáhajú. Že prečo je to o dvoch a nie o jednom.:o)
Sebareflexia je už o inom..ale aj tá vzniká na základe pozorovania niečoho, poprípade niekoho a niekym, kto sa následne k tomu vyjadruje..a to sú, myslím, počtovo, zase dvaja. :oP Takže tak nejak si nikdy neni sám..si bystrý, tak si to skús vyskladať ;o)
MP, neviem, ako to s tebou je..veľakrát som milo prekvapená, že čo píšeš, má hlavu a pätu a vzápätí to totál *zabiješ*....asi sa k slovu dostane osobnosť a ideš si potom to svoje. :o)
Prezyvka:"Preco by za tym mali byt nadprirodzene sily ? Ine vysvetlenie neexistuje ?"
Tak ono to je samozrjeem uplne prirodzena vec, neprirodzene sa to moze zdat len nasim mozgom zalozenym na logike a v tom ti to moze prist cele pomylene, ale realne skusenosti hovoria same za seba a ludia to nazyvaju "zazrakmi" pricom je to len len nedostatok viery a pochopenia v spravny chod veci.
"Preco nechces vziat zopovednost za svoje pocity a za to ako interagujes s ludmi ? Skusila si to vobec niekedy ?"
Div sa svete skusila a neraz....nadseny clovek predsa robi veci po svojom a robi ich tak ako citi a predsa ho na konci jeho cesty zvacsa caka nejaky ten zadrhel ci rozcarovanost. Zivot ta v tomto uci istej pokore a nespoliehat len na to, co vidis a citis.
No teda. Jediná žena ktorá sa na to vie pozrieť aj z mužského pohladu. Ale ubíjajúce ako pre koho. Ja mám samostatnosť rád. A zas nemusí to byť taká mizéria, záleží na šikovnosti. Ale zvykne to byť nepríjemné. Najlepšie ked sa snažíš a aj tak to nestačí :))
samučká - zas muž je na to aj trochu uspôsobený, nedostali sme len úlohu bez toho aby nám k tomu neboli dané aj prostriedky ( a duchovné milosti :) )
Žiť bez ludí niekto dokáže ale takých ludí je málo a asi nie sú v poriadku. To je extrém. Ale ani tí najosamelejší nie sú celkom osamelí a nejaký kontakt majú. Ovela menší než drvivá väčšina, ale majú
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
Howling:"Čítal som tu aj reakcie, ženy, ktoré su obklopované chlampi, im vyhobuje byť samým, lebo v podvedomií vedia, že ony možu čakať na svojho "princa" a odmietajú chlapov rad za radom, ja, resp. muži jednoducho musíme loviť a nie čakať zo založenými rukami."
aj preto by som nechcela byt chlapom, musi to byt strasne ubijajuce spoliehat len na vlastne usilie a cakat nejaku odozvu ci dokonca prijatie
anjelik priletel z vyšších sfér :)
ano dávam za pravdu, že ľudia, ktorí nemajú partnerský vzťah si to môžu kompenzovať kamarátskymi vzťahmi. A dávam za pravdu, že bez ľudí je to na zbláznenie a človek absolútnu samotu ťažko vydrží. Veď aj vo väzení dávajú väzňov po dvoch a vyšším trestom je samotka. Samotka, ktorá trvá niekoľko týždňov je o psychické zdravie.
Ale myslím, že v tejto diskusii sa "sám" používa vo význame "bez partnerského vzťahu". Myslím, že tu nikto o sebe netvrdí, že vydrží žiť bez ľudí.
Moireal, tak vieš ako to je s ďeťmi - keď nad tým človek rozmýšľa dopredu, vidí len tie starosti, námahu a náklady, lebo ešte to dieťa nepozná. Keď ho už ale spozná zdá sa mu, že jednoducho sa muselo narodiť, lebo bez neho by tu bola diera, naša rodina by bola o niečom inom, bola by chudobnejšia, fádnejšia, prázdnejšia, hoci pred tým sa nám taká vôbec nezdala.
čo sa týka siglov - veď ja som ten pocit zažíval, keď som mal depresiu, že nebudem mať vzťah, ani manželstvo, že ja si musím nájsť niečo iné. Pamätám si to.