preco sa dnesny muzi 30+ chovajú ako keby mali 18 namiesto riesenia vlastneho byvania byvaju bud u rodicov alebo s 3mi kamaratmi na byte , neriesia vztahy a rodiny len kamaratky na sex ktore striedaju... preco je to tak?
preco sa dnesny muzi spravaju ako deti?
a potom je tu prirodzene strach. proste neistota na pracovnom trho tak isto vytvára istú neochotu brať si úver. potom nájdeš ludí ktorí by teoreticky mohli, aspoň ako tak splácať, ale jednoducho sa boja lebo je to podla nich príliš velké riziko.
a teraz trošku na obhajobu tých žien. je pravda že ženy chcú aby sa ten muž zadlžil pretože je to pre nich istým znakom nie len toho že to vie utiahnuť a má na to ale že pri tej rodine aj ostane. oni si tých mužov takýmto spôsobom trošku priviažu k sebe aby ich tí muži neopustili tak lahko. si predstav žena sama má hypo a na krku ešte decko alebo viac detí.
lenže riešením nie je nadávať mužom do maznáčikov a detí ale riešením je tlačiť na zmenu podmienok v systéme. to je jedna vec. a druhá je zmeniť spôsob akým pristupujú ku vzťahom. dnes je v mode neriešiť problémy ale vymeniť partnera. s takýmto prístupom ženy by som ja do žiadneho vzťahu so ženou nešiel pretože kde mám ja nejakú záruku ? alebo aspoň nejaký znak že ok myslí to vážne ? takže tu sa trošku potom otáča situácia. akonáhle muž investuje do rodiny vela, potom má aj väčšie očakávania od ženy.
Ja by som len doplnil tie vzťahy.
Všade kam sa pozriem sú vzťahy na veľké hovno.
Ľudia si klamú, podvádzajú sa, sú spolu len s vypočítavosti...láska už ani nejestvuje....
A ktorý chlap má chuť počúvať aký je neschopný, kde bol, kedy príde, nech nejde za tým kamarátom, prečo nie je sex, je neschopný v posteli, málo zarába, nič nezaplatí, je nesamostatný, nevie prať, žehliť, nemá auto.....
atď....je toho mrťe
To je fakt lepšie zaplatiť si tú kurvu.
Tá od chlapa nič okrem peňazí nežiada.
Dokonca mu nehovorí ani to, ako sa má obliekať.
Takže pre toto :)
ale hej s tým šetrením a disciplínou čiastočne súhlasím. problém je ale potom v nízkych platoch a vyšších výdavkoch na bežné fungovanie. je známe že slováci majú nízke platy, vysoké výdavky a robia privela. takže ano šetriť môžu ale rozhodne si to nemôžu dovoliť všetci, respektive ked hej tak nie každý našetrí dosť. a vždy tu bude nižšie príjimová skupina. to proste nezmeníš.a čo s nimi ? ked ich ponecháš tak, nezakladajú si rodiny, lebo majú blbé podmienky a klesá aj pôorodnosť (čo sa aj deje, už teraz bijú na poplach) a populácia starne.
ale môžeš zmeniť podmienky. a tu sa vraciam k systému ktorý tie podmienky žial výrazne okliešťuje a sťažuje, najmä mladým rodinám, respektive mladým ktorí by rodiny chceli.
ešte je tá možnosť že sa párik spojí a budú na to dvaja. lenže to sa mnohým mladým asi moc nepozdáva lebo dnes je v móde isť do vzťahu s tým že si ponechávam zadné dvierka otvorené, jednou nohou dnu a druhou vonku pripravený. takí sú dnešní mladí vo vzťahoch. to je žial na slovensku tiež známa realita. to je vidieť nie len na rozvodovosti (tuším posledné roky dokonca o niečo štatisticky klesla) ale to je vidieť aj na tých ktorí sa ešte nezvzali ale skúšajú mať spolu vzťah. mladí spolu nevedia žiť.
bezdomovec dá sa s tebou z časti súhlasiť, ale ešte by som vypichol dve tri veci navyše. Môžem to celé otočiť na to, že je v dnešnej dobe málo rozumných žien čo myslia aj na budúcnosť a nie všetko chcú mať na tácke ale aj samé priložia ruku k dielu napr. k tomu spoločnému bývaniu. Takýchto žien je minimum a preto sú tu takéto infantilné témy, ktoré sa snažia útočiť na mužov. Autorka témy je sama neschopná tak aspoň útočí na mužov.
Hlavný problém vidím u mladých ľudí v disciplíne a dlhodobom plánovaní. Dá sa šetriť už počas štúdia na VŠ, dá sa šetriť už po nástupe do prvej práce. Len to chce vidieť ďalej ako za horizont nového Iphonu, auta na spotrebák, dovoleniek a života na vysokej nohe. Potom takíto ešte stále mladí ľudia zistia, že treba mať nasporené aj na tú hypo na základ, keď je základ stačí menší úver, netreba hneď 3-4 izbák. Keď sa stretnú dvaja takíto rozumný chalan aj baba tak ten základ majú o to väčší a aj ten úver splatia rýchlejšie. Realita je taká, že mladí na to nemyslia a je to pre nich neriešiteľná situácia. Potom prichádzajú výhovorky, nadávanie na systém, predražené prenájmy (keby mali volný byt tiež by prenajímali za majland) atď. Bytová otázka sa rieši z dlhodobého horizontu nie z okamihu nutného osvietenia.
pretoze nie kazdy sa chce zadlzit na cely zivot, ked mu to zoberie znacnu cast prijmu, to je ekonomicka realita, napriek tomu, co ty tvrdis sa slovaci zadlzuju rekordnym tempom, poziciavaju si na zakladne potreby..... to je hlavny dovod
a samozrejme potom je tu skupina takých ktorí sa síce osamostatnia ale preto lebo má byt po babke ktorá umrela, ktorý rodičia prepísali na neho a iné podobné varianty.
inými slovami treba sa na to pozrieť realisticky. je lahké niekoho označiť za dieťa alebo to ženami okrídlené že maminkim maznáčik a iné podobné hlášky. realita je ale taká že ani ženy nevyhrali. a ked sa akože osamostatnia tak preto lebo sa dobre vydajú, alebo tiež bývajú kadejako s v jednom byte s viacerými kamoškami, alebo si splácajú nejakú malú zavšivenú kuticu a to s odretými ušami že ani nemajú čas na život, alebo tie šikovnejšie si vedia na to zarobiť. ale tie šikovnejšie to vôbec nie je väčšina. a potom je tu ešte taktiež značná časť žien ktorá ešte býva s rodičmi.
takže v podstate sú vo velmi podobnej situácii ako tí muži lenže rozdiel je ten že na tie ženy nikto nepapuluje a nikto im nenadáva pretože nikto od nich nečaká že zabezpečia bývanie pre celú rodinu.
Ahoj
Ja mám 33 mám 2 roky vlastný byt, viem si navariť, oprať, postarať sa o seba ( cvicenie, jazykovka...), o byt, dobre zarobiť... od rodičov som odpútaný asi 4 roky ( predtým podnájom)
A aj tak u žien mám jedoducho smolu a nie som nejak extra vyberčivý, asi tak k Tvojmu príspevku
Ja som čítala dobrý článok na www.prepanov.sk, troška sa tam dá nahlaidnuť do toho "mužského zmýšľania" ;) a možno aj pochopiť pár ich divných krokov vo vzťahu :P