preco sa dnesny muzi spravaju ako deti?

bezdomovec

to je jednoduché. nemôžu mať všetci v tejto republike velký zárobok a ani sa nedá čakať že všetci si pôjdu zarobiť do zahraničia.
a len tak ti hoc ktorá banka úver nedá. a zase vziať si malý úver na nejakú malú kuticu to nestačí, pretože slovensko je krajina konzervatívna a muž sa stále považuje za živitela rodiny. čiže narozdiel od ženy ked muž uvažuje nad hypotékou tak uvažuje pre troj a viac izbový byt alebo dom pretože sa tam musí pomestiť rodina. a to už sú samozrejme vyššie sumy. čiže ked nemá ani dostatočný zárobok ale ani nechce ani malý úver na nejakú garzonku lebo tá nestačí pre rodinu. nie je to žiadna výhra splácať malú kuticu s odretými ušami ktorá vlastne nemá budúcnosť lebo sa v nej zmestí jeden človek.
takže je to patová situácia. človek môže zvýšiť svoj zárobok ked zmení prácu, lenže na to musí zmeniť aj kvalifikáciu, či sa nejak dovzdelá (napr. jazykové znalosti). ale opäť, nemôžeme to od každého čakať. ani v zahraničí to tak nie je, nie sú tam všetci (podotýkam že ani z domácich) super vzdelaní so super zárobkom.

čiže pomoc by mohla prísť z vonku. isté riešenie by boli lacnejšie nájomné byty. u nás nie je po nich dopyt, vláda to už roky nerieši, nájomných bytov je minimum. pritom vo vyspelých okolitých europskych krajinách sú nájomné byty bežná vec.
inými slovami. nájomné byty by boli lacnejšie než drahá hypotéka alebo predražený zdieračský podnájom. tým by sa vytvorili pre ludí väčšie možnosti výberu. čiže kto by chcel bral by si úver, ale kto by nechcel, nebol by odkázaný iba na úver, ale mal by možnosť ísť do nájomného bytu. tým pádom by vznikla konkurencia bankám aj všelijakým špekulantom ktorí si zarábajú prenajímaním bytov. popritom by si konkurovali aj tie nájomné byty. proste niektoré by boli o čosi drahšie ale na vyššej úrovni. čiže tá konkurencia by rozhodne zlepšila to podmienky a výber. každý by sa zariadil tak ako by sa na to cítil.
teraz máme taký stav že máme hrozne vela ludí zadlžených a hrozne vela ludí ktorým šliape na krk exekútor. pre mnohých je to velký risk. poznám otca rodiny ktorý nedávno havaroval. naštastie je v poriadku, ale keby nie, celej rodine vezmú dom a ešte s nimi bývajú aj starí rodičia. všetci by boli v riti. je toto výhra ? ja si viem predstaviť že by sa tu našli rodiny ktorým by vyhovoval nejaký slušný nájomný byt pričom by nemuseli byť nejaké socky s malým príjimom, ale peniaze ktoré by ušetrili lebo by nemali drahý úver, by vrážali do iných potrebných vecí. takto musia platiť tie drahé splátky a ešte potrebné veci pre rodinu a často mnohí musia robiť velké kompromisy.

Bubak11

Ja som si toľko uťahovala opasok, že už mi je aj remienok od vreckových hodiniek malý. Mohla som aspoň chudnúť z nejakého dôvodu, ale len som mávla rukou a hodila flintu do žita.

Bubak11

Nechcem strašiť, ale hlásia navyše oteplenie. Je to všetko v keli. Kto podrží človeka, ak príde trebárs o prácu? Bárskto to nebude, povedala by som.