Pocity ničia svet

Príspevok v téme: Pocity ničia svet
emptyyes

Ani neviem čo chcem v tomto prispevku povedať, ale potrebujem to vsetko dostať zo seba von. Cítim sa byť hrozne sama aj keď mám priateľov. Tento pocit samoty sa prehlbuje až tak že upadám do stavov celkom hlbokých. Mám strašnú chuť si ubližovať. Necítim vôbec žiadnu lásku. Tento svet je strašne smutný. Kamkoľvek sa pozriem vidím smútok a bolesť. Jedine v lese sa cítim šťastná. Ľahnem si a pozerám na oblohu, na vtákov, predstavujem si ake by to tak bolo byť vtákom. Mohla by som odletieť preč od všetkého. Mohla by som robiť čo by som len chcela. Piť s kamarátmi, fajčiť trávu to ma nebaví. Prisla som na niečo nové a bojím sa že sa moje stavy este len zhoršia. Ale strašne ma to láka dať si to znova. Znova zažiť ten pocit. O nič sa nezaujimat a mať aspoň chvíľu radosť.

Mesačný princ

Cliattsi - ťa nikdy nenapadlo, že existujú aj ľudia medzi ktorými by si sa cítil dobre a bol ich súčasťou?

Vieš, ľuďom porozumieš len tak, že porozumieš sebe. Miera pochopenia je u každej ľudskej bytosti odlišná. Tí ľudia možno nikdy neporozumejú tebe, ak im neuľahčíš cestu k poznaniu.

Je to ako s poskladaním nejakej veci,ktorá je rozložená na kúsky. Ak ti niekto povie, že je to jednoduché a že by si to mal mať za chvíľku a tebe to bude trvať celý deň a aj tak to zložíš zle, tak....

Iné je, ak ti ten dotyčný dá návod na poskladanie danej veci.

Miera pochopenia nebýva u každej ľudskej bytosti rovnaká. Preto to vnímaš tak, ako to vnímaš.

Cliattsi

Pre deli78:
Díky za rady, malo to niečo do seba. Ale je ťažké niečo riešiť s ľuďmi, keď sa necítiš byť súčasťou týchto ľudí - nedokážeš tvoriť s nimi vzťahy, žiadne spojenie s nimi a všetko musíš doslova predstierať, že ťa napr. baví byť s kolegami v práci, ale v skutočnosti som natoľko unavený a emočne odpojený od tých ľudí, že ak by som sa prejavil taký, aký som, tak by nikto so mnou nemal záujem komunikovať (pravdepodobne). Bol by som pre nich nudný, nezaujímavý, bez energie a pod. Preto sa aspoň občas usmejem a aj sa donútim s nimi viac komunikovať, aj keď nie som príliš komunikatívny. Moje pôsobenie v spoločnosti je z veľkej časti pretvárka, že mi nič nie je a že som taký ako ostatní. Lenže už pracujem na zmene s nažím sa byť taký aký som. A ľudia sa ma aj pýtajú - "Čo ti je, voláký si smutný/unavený?" A si teraz predstav,že ja už veľakrát aj novým-cudzím ľuďom, ktorých stretnem poviem: "Vieš čo, neviem ako by som ti to povedal, ale NEBAVÍ MA ŽIVOT". A potom im hovorím podrobnosti, čo, prečo, kedy a ako. A zistil som, že ľudia aj keď ma nechápu, tak ma aj podporia, lebo vidia, že mám problém a potrebujem pomoc, lebo som z toho aj občas smutný. Čo mi urobí aj chvíľkovú radosť. A sú to aj cudzí ľudia, čo ma ešte viac poteší,lebo ma videli prvýkrát. Tiež je to pre mňa prekonávanie sa, lebo chcem, aby ľudia vedeli, aký v skutočnosti som (ale nie vždy to hovorím). Vtedy mi to otvorí aspoň čiastočne cestu k ľuďom. A vidím, že často to ľudia akceptujú, aj keď plne nerozumejú tomu, ako sa cítim. Možno ma budete mať niektorí z blázna, ale som toho názoru, aby sa ľudia neskrývali za to, kým sú, ak sa to dá a ukázali to. Nechcem sa permanentne za niečo skrývať, lebo ma to nebaví. Tento stav ťa totiž vyradí z normálneho fungovania v spoločnosti. Mám aj sociál. fóbiu, aj keď miernu a ja aj ťažko vystihnem moment, kedy sa môžem napr. usmiať niekedy, čo tiež má vplyv na komunikáciu. Ten, kto to nemá, to ťažko pochopí. Čo sa týka rodiny a nejakej komunikácie s nimi-škoda reči. Ešte dodám, že tento stav sa nazýva anhedónia=ČLOVEK SI NEVIE UŽÍVAŤ ŽIVOT, A TEŠIŤ SA Z NEHO A ZDIEĽAŤ TO S OSTATNÝMI (to som veľmi zovšeobecnil, ale je to tak).

AmiQ2

Emptyes, chcel/a som tým len povedať, že mám o teba obavy na základe toho, čo si napísala v téme. Aj ja cítim v živote iba málo lásky, ty dokonca necítiš vôbec žiadnu lásku. To musí byť hrozné. Ja som si zvykla hovoriť, že skoro všetko tu je, čo tu nie je (tak všeobecne, okolo nás), to je láska. Nevravím, že tu všetko je, ale v porovnaní:keď porovnáme veci a tak a potom lásku. A potom: to nie je zlé na chvíľu sa o nič nezaujímať, práve si myslím, že to je občas nevyhnutnosť.

glacko90

empytyes.Nechap iných ale seba,ale sa v tom nevrtaj.Jak možeš pochopiť niekoho ktorého nepoznáš dlho.
Venuj sa tomu aby ti bolo dobre potom aj tí okolo nebudú rozmýšlat ako ti pomocť.Maš seba vyzdravieť.
A keď potrebuješ pomocť napr-odniesť tašku tak požiadaj.Prosím potrebujem to a to-zdravých najlepšie.na prvý pohľad sa nedá chapať ten druhý..Rodina napr.

glacko90

empytyes.Nechap iných ale seba,ale sa v tom nevrtaj.Jak možeš pochopiť niekoho ktorého nepoznáš dlho.
Venuj sa tomu aby ti bolo dobre potom aj tí okolo nebudú rozmýšlat ako ti pomocť.Maš seba vyzdravieť.
A keď potrebuješ pomocť napr-odniesť tašku tak požiadaj.Prosím potrebujem to a to-zdravých najlepšie.na prvý pohľad sa nedá chapať ten druhý..Rodina napr.

sali90

marinina-pravdaže nie furt- ale keď ma hlad, nemyslel som žrať,ale aby si vybral čo mu chutí lebo telo nám hovorí čo by sme potrebovali-pravdaže nie vyberať blbosti.
Čítaj medzi riadkami- opravuj seba

sali90

Ano dobre papaničko,ukludní,papam to čo mi chutí a robí dobre. také jedlo asi tak? kupiť si jedlo nie prípravky tak -lebo nebudem mat na jedlo-.tak je to myslene-radšej to jedlo

sali90

Ano dobre papaničko,ukludní,papam to čo mi chutí a robí dobre. také jedlo asi tak? kupiť si jedlo nie prípravky tak -lebo nebudem mat na jedlo-.tak je to myslene-radšej to jedlo

deli78

Pozri Cliatsi
Dobre si to rozpísal vieš čo je dobre Hura- Je tu toho veľa tých blbých vecí na okolo.Co najmenej si ich všímat,a to čo je pre teba dobre- to je nadlho.
Vymeniť to okolie, aj s inými ľudmi-ked ste rovnakí tak si to hovoríte tie svoje veci.
TEn vyliečený ten bol ako príklad, to nemusí byť za 3 mesiace-možno celý život.
Nič iné zrejme neostava-neisť do hlbky teraz na lepšie na povrchu- nezamýšľať . potom ked budeš silnejší-ked si mladý tak hurá maš plno rokov-tak si to drž, každý je svojom živote nejako raz dole a potom hore-normálne ale netreba isť ,uplne, dole to pre teba nie je.musíš si nájsť ľudí ktorí ta podporia-rodina?,iní-príroda je super aj na energiu,Jasné že musíš chodiť do školy a prace-tých blbých ľudí pre teba si nevšímať- isť inde
a ten šport-ľahký stačí upevńuje telo myslenie,a nezabudni piť vodu-priiemerne vyplavuje,je leto.
to sa nedá uplne povedať.tu su len názory ľudí je to na tebe.Všetko dobre