Ucta k zenam

Príspevok v téme: Ucta k zenam
Forever young

Zdravim, chcela by som vediet vase nazory na dnesne vnimanie vztahov. Lebo niekedy si uz vazne pripadam akoby v tomto svete neexistovali hranice, ucta k partnerovi, respekt a podobne. Rada si citam vsemozne diskusie na tieto temy a niekedy ma zarazaju odpovede samotnych zien. To uz fakt je nam zenam vsetko jedno? Vsetko treba tolerovat, nic vas nezasiahne pri srdci? Vcera som si citala nejaky prispevok na priznani zien, kde sa kocka pyta na nazory ludi ohladom toho, ze je so snubencom, s ktorym sa idu coskoro brat a on v strede rozhovoru zacne slintat nad okoloiducou suknou a to nieze raz, to sa opakuje dennodenne. Ci pri veceri, ci pri prechadzke, stale, dokonca prerusi rozhovor, nastane minuta ticha, chlapec je v tranze a ona v soku. Kocku zaujima, ci si takeho cloveka ma vobec brat, je tym zneistena a boli ju to.
A mna zarazaju odpovede niektorych ludi, hlavne zien, ktore reaguju vo vacsine pomaly jednotne: "Slubil vernost a nie slepotu".... To akoze vazne? No mna osobne by sa to velmi dotklo a to netrpim ani nejakymi pocitmi menejcennosti, aj v rade, kde krasu rozdavali som stala, ale toto mi pride velmi neuctive. Nepoviem, ked je chlap sam, ale takto? Sedime si na veceri, rozpravame sa o vikende, co by sme podnikli a zrazu bum, priatel v tranze, slina na uteku.. asi by som sa postavila, pozdravila a zazelala prijemny vecer pri okukavani :)..

Forever young

kramovy princ: A jak zasa sa staram do druhych? :D Pre boha, po tisic rokoch som tu vytvorila temu, vacsinou si len citam a citam. Len som sa tak dnes zamyslela kam tato spolocnost speje, hlavne zenska cast. Alebo to mam brat ako pripravu na nasich tmavsich chudacikov, utekajucimi pred vojnou? Kde maju podobne vnimanie zien? Nie dakujem neprosim..

Forever young

Marunka: O com rozpravas? To nieje moj pribeh, mna len zarazaju odpovede zien. A zaraza ma cela tato spolocnost, kde ucta a respekt su menej ako menej...

A nikto tu nepise o tom, zeby sme si mali oci vypichnut, ale permanentne ignorovat svojho partnera, lebo mam potrebu slintat, to mi pride trosku ako silne kafe. A bohuzial mam vo svojom okoli tolko kamaratiek, ktore su vo vztahoch, v ktorych len trpia, akokeby v mori nebolo dost ryb. Jedna co akceptovala neveru tri krat, druha, co jej chlap robi podobne, ako spominanej "snubenici", pritom ju to nici. Ja mam skvor pocit, ze zeny so sebou nechaju zametat ako s handrami, len aby boli s niekym.

Forever young

Podobne, ja by som s takym chlapom tiez nedokazala byt.

Ale co tie nazory zien, ze je to v poriadku? Lebo si neviem predstavit, ked je par este len par rokov spolu a uz je nabazeny tej svojej do sytosti. Lebo si neviem predstavit preco ine by mi mal potrebu slintat nad kazdou druhou, len nie nad tou svojou. Len dve moznosti mi z toho vychadzaju, urcite je to clovek zatazeny na fyzicno, takze bud sa mu ta jeho nijak extra nikdy nepacila, tak hlada inspiraciu kade tade, alebo je to magor :D. Chlapi, ak sa mylim opravte ma.
Ja si zivo pamatam chlapcov zo strednej, ktori mali taketo potreby, od komentarov neslusnych, kde este ani ucitelky neboli vynimkami, az po striedanie sukien. A preslo uz peknych 8 rockov a ti "alfasamci" su taki isti.. bez zavazkov a nadalej si robia ciarky vo svojom zozname nekonecnom ..

Marunka

Presne tak, sú MUŽI a muži. Sú ŽENY a ženy. Každý vníma tú istú vec inak, podľa svojho nastavenia a výšky bytia. Nikdy nedostaneš jednoznačnu odpoveď, každý odpovie vždy len za seba. Tak ako mne je divné si partnera privlastňovať a dožadovať sa čohokoľvek, tak tebe je divné dostávať na svoju otázku také odpovede aké dostávaš :)

Nájdi si takého, ktorý sa nebude okato pozerať po iných a máš to. Prečo ťa trápi táto vec všeobecne? :)
Mňa skôr zaráža, ako niektoré ženy vyžadujú rešpekt a úctu....pritom ju samé nevedia dať. Rešpektujem a mám v úcte partnera, ktorému sliedim v jeho veciach? Rešpektujem a mám v úcte partnera, ktorému zakazujem sa stretávať s určitými ľuďmi? Rešpektujem a mám v úcte partnera, od ktorého požadujem hlásenia kde bol, s kým, čo tam robil, keď si nárokujem na to kam sa môže pozerať? Rešpektujem a mám v úcte partnera, ktorého sledujem pri každej inej žene, že ako sa správa a len čo vidím daku odchýlku, tak robím teatro? Rešpektujem partnera a mám v úcte, keď si vyžadujem aby robil to a to a to, lebo len tak budem šťastná? :)
Ak žena nedá úctu partnerovi, ťažko ju získa späť. Bohužiaľ. Ak však natrafíte na egoistického chlapa, čo sa vyžíva v tom, aby vám robil zle a je už jedno čím, tak s ním jednoducho neostávajte. No mať výborného partnera, ktorý vás skutočne v úcte má, len občas ho zaujme iná žena, z toho sa naozaj ale naozaj nestrieľa. Nuž ale....každy nech si život zariadi najlepšie ako vie :)

kramovy princ

Je rozdiel sa pozriet a cumiet ako tela na nove vrata a slintat pri tom ako bernardin. Ked si nasli nevyzrete telce a prasata tak je to snad ich problem. Zase sa staras do druhych? Oni s nimi budu zit.

chillina

u mna je to hlavne o hodnote samotnej zeny.. moj muz by si toto v zivote nedovolil.. a nie preto, ze by som mu nieco zakazovala, kazala, nadavala ... absolutne..
ja by som totizto s takym chlapom co by nieco podobne robil ani nebola... nebudem s clovekom, ktorý si ma nevazi.. potom ani ja si neviem vazit jeho.. pre mna je to celkom jednoduche a prirodzene..
ale su ludia.. zeny aj muzi.. ktorí bud nieco take potrebuju, alebo maju malo sebavedomia, alebo .. je vela alebo..

Forever young

A to netvrdim, ze sa maju pozerat do zeme. Ved kolko krat som prave ja ta, ktora upozorni na dajaku kocku, slintam z nej pomaly aj ja, ale zeby som takto okato slintala po inych chlapoch, dobreze dychat by som nezabudla, to by mi prislo maximalne neuctive. Ved vsetko co chcem, to mam v tom mojom. Nebudem ho predsa vedome ranit, lebo viem, ze by mu to bolo neprijemne a verim tomu, ze kazdemu jednemu, moze sa hrat na co chce, ci?