Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ucta k zenam

Príspevok v téme: Ucta k zenam
Forever young

Zdravim, chcela by som vediet vase nazory na dnesne vnimanie vztahov. Lebo niekedy si uz vazne pripadam akoby v tomto svete neexistovali hranice, ucta k partnerovi, respekt a podobne. Rada si citam vsemozne diskusie na tieto temy a niekedy ma zarazaju odpovede samotnych zien. To uz fakt je nam zenam vsetko jedno? Vsetko treba tolerovat, nic vas nezasiahne pri srdci? Vcera som si citala nejaky prispevok na priznani zien, kde sa kocka pyta na nazory ludi ohladom toho, ze je so snubencom, s ktorym sa idu coskoro brat a on v strede rozhovoru zacne slintat nad okoloiducou suknou a to nieze raz, to sa opakuje dennodenne. Ci pri veceri, ci pri prechadzke, stale, dokonca prerusi rozhovor, nastane minuta ticha, chlapec je v tranze a ona v soku. Kocku zaujima, ci si takeho cloveka ma vobec brat, je tym zneistena a boli ju to.
A mna zarazaju odpovede niektorych ludi, hlavne zien, ktore reaguju vo vacsine pomaly jednotne: "Slubil vernost a nie slepotu".... To akoze vazne? No mna osobne by sa to velmi dotklo a to netrpim ani nejakymi pocitmi menejcennosti, aj v rade, kde krasu rozdavali som stala, ale toto mi pride velmi neuctive. Nepoviem, ked je chlap sam, ale takto? Sedime si na veceri, rozpravame sa o vikende, co by sme podnikli a zrazu bum, priatel v tranze, slina na uteku.. asi by som sa postavila, pozdravila a zazelala prijemny vecer pri okukavani :)..

destiny

Neviem. To vedia iba ony. Vies, je lahke sa na niekoho pozriet a mysliet si, ze vsetko viem. Ine je, ked si v tom citovo zainteresovana a nevidis ine vychodisko. Mozno dufaju, ze sa zmenia. Mozno by si im mohla skor pomoct, ale nie tak, ze im budes ukazovat to, co ty vidis a ony nie. Skus im ukazat opak, zdrave a stastne vztahy, bez vycitiek, ze ony maju nieco ine. Skus im ukazat moznosti, ked ti na tom tak zalezi.
Ti muzi ich totiz tyraju, aj to je forma tyranie a oni su v roli obete. Zo zaciatku sa mozno aj brania, no casom si na to asi zvyknu. Pre nieco ta to rozculuje. Ty si mozno silna a ony nie. Kvoli tomu ich nechapes. Skus vyuzit svoju silu na pomoc a nie na sedenie, ci ohovaranie.

Marunka

Forever, čítat snád vieš, takže ti nebudem druhý raz vysvetľovať čo píšem :) Na jednej strane píšes o nevere, ktorú ktosi zažíva, na druhej, že ak muž slintá nad ženou, nemá k tej svojej úctu. Nevieš prečo je tam tá nevera. Nevieš kto z partnerov nesie na tom vinu, či nebodaj nie sú na vine obaja...K tej úcte som sa vyjadrila preto, lebo to tak je. Ženy si nárokuju na mužov a samé im úctu a rešpekt nevedia dať. Kebyže sa tvoj muž pozerá s kamennou tvárou na inú, je to ok? Ale ked sa pozerá a "slintá", tak už to ok nie je?
Mimo iného, ak toto, o čom točíš nie je tvoj prípad, tak buď rada a príliš sa tým nezaťažuj.
Ja mám tiež zopár kamošiek v nefungujúcich vzťahoch. Ak o to stáli, povedala som im k tomu svoj názor, viac ma to netrápi :) Škaredo napísané, nie sú to moje srajdy :) KAŽDÝ z nás je vo vzťahoch dobrovoľne, tak sa podľa toho snáď správam. Komu sa chce v nefungujúcom vzťahu ostávať a trpieť jak Matka Tereza, prosím. A tak je to vo všetkom. Ak má niekto pocit, že ho partner v úcte nemá, tak nech si nájde takého čo ho v úcte bude mať :) Nech už je úcta pre každého definovaná ako chce

Forever young

Ano ukulela: Myselala som si to :D.. vzhladom na temu "mesacny princ", ktora je uz asi zmazana, lebo dnes som ju tu nezaznamenala..a uz tam chlapec vystupoval pod roznymi menami a dnes tu mame kramoveho princa :D.. a mozno aj ty ukulela si on, lebo teba som tu nejak este nepostrehla :)

Forever young

destiny: Ale preco potom tie zeny zotrvavaju v takych vztahoch, ked este ani nevstupili do manzelstva a uz trpia. Co bude o 20 rokov, ked uz teraz si ju nevazi? Jedna moja kamoska mi povedala v pripitom stave pocas cesty autobusom, "moje meno povedz mi preco som este stale s nim, ked si ma nevazi, ked si zasluzim lepsieho"? Su spolu neviem presne, ale cca 6 az 8 rokov, medzitym ju uz dva krat podviedol atd. Dalsia, ktora mi dnes pisala, lebo som reagovala na tu temu z priznani, ze jej priatel to stale robi, aj ked mu xy krat hovorila, ze ju to velmi boli. Nerozumiem tomu, preco nechaju zeny so sebou tak zametat, trpia v divnych vztahoch len aby s niekym boli.

ukulela

@destiny, prepac, princeznicka, ale moja poznamka nebola adresovana tebe. ty si pre mna nezaujimava.
adresovala som to Forever young. ta na rozdiel od teba bude vediet o com tocim. ;)

destiny

Tak bud rada a neries nestastie inych. To sa ti pokojne moze vratit aj ovela neskor.
Nevies v akej situacii su tie zeny. Mozno nevidia ine vychodisko. Nie kazdy mal mozno v zivote stastie na dobreho muza.

Forever young

Nemyslim si, mam partnera, ktory take veci nerobi, respektive, ja to nevidim a co oko nevidi, srdce neboli.. :P