Zdravim, chcela by som vediet vase nazory na dnesne vnimanie vztahov. Lebo niekedy si uz vazne pripadam akoby v tomto svete neexistovali hranice, ucta k partnerovi, respekt a podobne. Rada si citam vsemozne diskusie na tieto temy a niekedy ma zarazaju odpovede samotnych zien. To uz fakt je nam zenam vsetko jedno? Vsetko treba tolerovat, nic vas nezasiahne pri srdci? Vcera som si citala nejaky prispevok na priznani zien, kde sa kocka pyta na nazory ludi ohladom toho, ze je so snubencom, s ktorym sa idu coskoro brat a on v strede rozhovoru zacne slintat nad okoloiducou suknou a to nieze raz, to sa opakuje dennodenne. Ci pri veceri, ci pri prechadzke, stale, dokonca prerusi rozhovor, nastane minuta ticha, chlapec je v tranze a ona v soku. Kocku zaujima, ci si takeho cloveka ma vobec brat, je tym zneistena a boli ju to.
A mna zarazaju odpovede niektorych ludi, hlavne zien, ktore reaguju vo vacsine pomaly jednotne: "Slubil vernost a nie slepotu".... To akoze vazne? No mna osobne by sa to velmi dotklo a to netrpim ani nejakymi pocitmi menejcennosti, aj v rade, kde krasu rozdavali som stala, ale toto mi pride velmi neuctive. Nepoviem, ked je chlap sam, ale takto? Sedime si na veceri, rozpravame sa o vikende, co by sme podnikli a zrazu bum, priatel v tranze, slina na uteku.. asi by som sa postavila, pozdravila a zazelala prijemny vecer pri okukavani :)..
Ucta k zenam
Forever, nuž, neplatí to zákonite. Ale časť žien, si "zlého" partnera vyberá kvôli vzoru z detstva. Sú ženy, ktoré aj napriek katastrofálnemu detstvu, nejakým spôsobom zahoja svoje rany vo vnútri, nevracajú sa k minulosti, odstrihnú sa od rodiny a nájdu si presne takého úžasného chlapa o akom vždy snívali. Sú ženy, ktoré majú bezproblémové detstvo, ale z nejakého dôvodu namiesto snívania o tom čo chcú sú negatívne naladené a všímajú si v okolí nefunkčné vzťahy, zaoberajú sa v myšlienkach, rozprávajú o tom aké sú chlapi svine.. a čuduj sa svete, natrafia na chlapov typu "blbec". Lebo aj ked síce nie sú zranené vo vnútri, to, čomu venujú pozornosť, toho sa im aj v živote dostáva.
Všimni si, ty si si tiež musela niečim prejsť, nechala si si dobrovoľne ubližovať, kým si si uvedomila, že chceš niečo iné. To isté potrebujú aj tie ženy, ktorým nerozumieš. Tiež na to potrebujú čas a niekoľko činov, po ktorých si uvedomia - toto nemá význam. A sila človeka je presne v tom rozhodnutí - chcem niečo iné, nie toto a idem si za tým. Lenže ak je človek presvedčený - nič lepšie neexistuje, každý vzťah musí mať nejaké muchy, všetci chlapi sú rovnaký - tak žije presne to, čomu aj verí. Takého človeka nepresvedčíš, že to môže byť aj inak.
Zase, tiež sú ženy, ktoré slintanie po druhých na ulici neberú tak citlivo ako ty a už vôbec to NEberú ako neúctu. Preto majú ten názor - slubil vernost, nie slepotu. Proste im to nevadí a na taký názor, že to tak cítia, na to predsa majú právo. Nie sme všetci rovnaký.
Ja tiez slubujem vernost a nie slepotu. Asi by som nemal uctu k zene, ktora mi zakazuje sa divat mojimi ocami na svet. Esteze doteraz obe moje priatelky, ktore som mal v zivote, mali podobny nazor. Ked sme boli vonku sme komentovali pekne vysportovane postavy, ci uz zenske, ci muzske. Myslim, ze jeden z najkrajsich pohladov je prave na ludske telo. Ale beriem, ze niekto pozera radsej do zeme, ci do neba, pretoze kazdy krasu vidi v niecom inom. :)
No a preco by sme sa akoze nemali/nemohli pozerat na svalnatych machov? Ved je to prijemny pohlad.
Tak, ked ide zena pomaly hola, pestrofarebna jak papagaj atd.to by si len slepy nevsimol a nepozrel sa. Minule mala jedna zelene vlasy :D jak vodnik. Slovenske zeny inak vobec nemaju vkus a styl, ale to ani anglicanky.
Forever, ako zeny by ste sa mali zmierit s tym ze vas muz sa bude dozivotne pozerat aj na ine zeny. Ktora z vas to neakceptuje a bude zobronit partnera aby si vsimal len ju, taka zena velmi rychlo a partnera pride, alebo ju bude podvadzat. A teraz k samotnym pohladom. Ja neviem ako sa na ine zeny divam. Ci slintam pri tom ci prestanem dychat alebo rovno odpadnem haha. Moja zena to nikdy nikdy nekomentovala, ona je velmi silna osobnost a pozna svoju hodnotu cize posledne cim sa zaobera je kde sa ja divam. Viem len ze ked sa divam na ine, casto dokonca krajsie akp ona, tak to nerobim tak aby ju to urazalo. Napriklad sa pozriem, kolko raz aj dlhsim pohladom na inu a v zapati chytim partnerku za ruku alebo jej dam bozk. Bez vysvetlenia len tak...
Neviem naco si niektore vsimate a venujete pozornost zenam exhibicionistkam a muzom co radi otrcaju svaly a su typicky machovia. Ved sa s takimi ludmi nebavte, nevsimajte si ich a hotovo. Furt dokolecka riesit kto sa na koho pozera, kto slinta a kto nie, kto vytrca prsia kto vytrca svaly. Mna nebavi sa pozastavovat furt nad inymi ludmi ked nezmenim nikoho k obrazu svojmu
destiny: Jasne, ze im to vadi. Vidim to od detstva ako ich to skrie, pomaly kazdeho jedneho.. Doteraz si pametam ako sme vonku ako 15 rocne a ospevujeme nejakych spevakov a chlapci celi nafucani z toho :D..a doteraz je to tak..dokonca v kine, ked sme boli s priatelom na 50 odtienov sivej, fuuuh :DD... este som v zivote nevidela viac uhundrane muzske osadenstvo ako vtedy, tam by ste ziarlivost v sale mohli krajat, strasne smiesno mi z toho vsetkeho vtedy bolo. Lebo tam bol chlap, ktory bol sexy, mal dobre telo a dokonca to vedel so zenou v posteli...
Lorryno: No takze aj ty ako chlap suhlasis s tym, ze pozerat az takym stylom, ze to partnerku rani, nieje slusne voci nej. A nemyslim tym klasicke pohlady. Tak potom nerozumiem tomu, preco zeny reagovali na otazku tej slecny odpovedami: "Slubil vernost a nie slepotu"...
Kafe: Myslis si, ze zena, ktora vyrastala v nie prave najidealnejsich podmienkach, si zakonite vybera takych chlapov, cize nasleduje vzorce spravania, ktore videla v detstve? A dokonca im kadeco toleruje, aj ked je to pre ne destrukcne po psychickej stranke? Nejde mi to nejak do hlavy, preco by si niekto nechal dobrovolne ublizovat, ked ma moznost zit zivot podla jeho predstav, mozno to nebude jednoduche najst, taky vztah, ale zivot zijeme len jeden a podla mna to stoji za to, hladat a nezotrvavat v nefunkcnych vztahoch. A ja viem, ze to nieje jednoduche, tiez som bola v podobnom vztahu, kde som uvedomila po urcitych cinoch vtedajsieho priatela, ze ee tudy cesta nevede. Ale nasla som si cestu von, aj cez to, ze som ho mala rada, lebo uz som si s takym clovekom nevedela predstavit buducnost.
A ci ja som prave prototyp silnej zeny, ani to sa mi nezda, ja som dost citlivy typ, ktory si veci berie prilis k srdcu. Este aj tie, ktore sa ma priamo netykaju.
Pred par rokmi som videla jeden velmi silny film, hlavne pasaz, kde sa muz miluje so svojou "milenkou" a jeho zena na to pozera, sice je to vsetko jej vina, ale take nieco by som ja asi nezvladla. Takze silna velmi nebudem :D...odporucam si to pozriet inac :)..stoji to za to..
Aj muzi maju sklon k exhibicionizmu. Namakani, opaleni, v tielocku, potetovani. Verte, ze i my sa kochame. Uz ste poculi pri tom zeny vydavate nejake krochkajuce, ci mlaskajuce zvuky a komentovat to tak, ako to robia niektori neokrochkanci? Aj vam to vadi. Mame teda dedukovat, ze ste tiez zakomplexovani?
Nemyslim, jednoducho to zrani kazdeho.
Inak, ja tomu mojmu este sama ukazem, ze pozri aka ritka, tej idu prsia vyskocit a on si to vobec nevsima, skor ja.
Niektore zeny su fakt jak maso na bitunok, jak lacne stetky, ziadna zenskost. U mna tieto zeny nemaju ani uctu k sebe a ani moju uctu.
Tak.
Precital som si celu diskusiu a suhlasim s uzivatelom Marunka. Viac takich vnutorne a myslienkovo slobodnych zien bez komplexov.
Ak mate vedla seba idota co sa pozrie na zenu a este to aj sexistickymi recami riadne okoreni, tak taky chlap vas naozaj v ucte nema. Kazdy z nas (chlapov) sa pozrie na peknu zenu. Dokonca sa pozeram aj na skarede zeny aby som ich zhodnotil. Nehladajte nic za tym. Gentleman sa pozrie pomysli si cosi a dalej sa venuje partnerke. Iba idiot to urobi tak, ze si to vsimne pol ulice.
Tu je vsak problem, ze vam mile damy vadi hoc aky pohlad, ci dlhy, ci kratky, ci uslintany, ci s neutralnym ksichtom. Chcete mat narok na muzove pohlady. Velmi zle si interpretujete to ze ak sa muz pozrie na inu tak uz mu nestacite. Ved to je volovina jak mraky. Pozriem sa lebo mam oci a pacia sa mi pekne zeny. Ale to nic nemeni na tom ze svoju zenu milujem. Ine je ak chodite s idiotom ktory vas tym vyslovene uraza a to tak ze to dava az prilis okato najavo. Vyberajte si dosledne partnerov a vravim vam ze gentleman sa sice pozrie na inu zenu ale nie tak aby zhodil svoju partnerku. A vy mile devy zas nerobte tragediu z kazdeho pohladu. Trosku nadhladu a tolko spominanej UCTY samej k sebe majte. Zena co mi zacne vykrikat ze som sa niekde pozrel, sa sama v ucte nema, podcenuje sa a citi sa menej cenna. A vtedy jej ja ako chlap nemam ako uctu dat, ked nou sama neovpliva. Mier s vami
Neviem o com je tato tema. Ze sa nejaky muz pozrie niekam inam, ako si prave predstavuje jeho partnerka, ze by sa mal pozerat? Na Slovensku zije vela zien so sklonmi k exhibicionizmu a snazia sa za kazdu cenu uputat na seba pozornost. Otrcia hocico, presedia hodiny u kadernika, fitku, plastickeho chirurga, len aby si ich okoloiduci vsimli.
mňo, Forever, zabúdaš na jeden dôležitý fakt. Že ty si vyrastala vo funkčnej rodine a mala si aspoň nejaký (aj ked nedokonalý ) normálny vzor. Ako vyrastali tie iné ženy, že možno vôbec otca nemali, alebo otec 100x horšie ich mame ubližoval - to proste nevieš. A aj ked si tiež ženy vybrali, ehm, nie až takého zlého chlapa (šak ich nebije, neožiera sa, negembluje, nepodvádza ako otec ich mamu napríklad), tebe aj to malé zlo - očumovanie ženských - trhá žily. Len, nie všetky ženy sú vyrovnané ako ty, alebo silné. Možno sa k tomu ani v živote nedopracujú, alebo už sa aj dopracovali a od totálneho debila prešli k chlapovi čo IBA očumuje ženské, preto budú žiť takto, tak ako to ty nechápeš. Ich život neni vôbec horší od toho tvojho, je len iný. Nedokázali by žiť s "normálnym" chlapom, lebo na to by museli oni samé byť silné a vyrovnané. A ak nie su, tak žijú tak ako žijú. Nemusíš ich ani ľutovať, ani ich naprávať, všetko tu má svoje miesto a dôvod, prečo je to tak. Na svete musí existovať rôznorodosť. Aj slimák, aj ropucha aj gepard, aj hnusné chrobáky, púšte aj zamrznuté ľadovce... proste, tak to je. A je to tak dobré. Od slimáka nemôžeš chcieť, aby prekonával 100km vzdialenosti - to je tvoja hlúposť a neznalosť. Nemôžeš chcieť od zranených ženských, aby boli vyrovnané, sebavedomé a silné. Majú len to, na čo momentálne dosiahli. Môžu mať aj niečo lepšie, horšie alebo stále dookola to isté. A to závisí vždy iba od nich. Od toho, čo majú, pestujú vo svojom vnútri.