Ucta k zenam

Príspevok v téme: Ucta k zenam
Forever young

Zdravim, chcela by som vediet vase nazory na dnesne vnimanie vztahov. Lebo niekedy si uz vazne pripadam akoby v tomto svete neexistovali hranice, ucta k partnerovi, respekt a podobne. Rada si citam vsemozne diskusie na tieto temy a niekedy ma zarazaju odpovede samotnych zien. To uz fakt je nam zenam vsetko jedno? Vsetko treba tolerovat, nic vas nezasiahne pri srdci? Vcera som si citala nejaky prispevok na priznani zien, kde sa kocka pyta na nazory ludi ohladom toho, ze je so snubencom, s ktorym sa idu coskoro brat a on v strede rozhovoru zacne slintat nad okoloiducou suknou a to nieze raz, to sa opakuje dennodenne. Ci pri veceri, ci pri prechadzke, stale, dokonca prerusi rozhovor, nastane minuta ticha, chlapec je v tranze a ona v soku. Kocku zaujima, ci si takeho cloveka ma vobec brat, je tym zneistena a boli ju to.
A mna zarazaju odpovede niektorych ludi, hlavne zien, ktore reaguju vo vacsine pomaly jednotne: "Slubil vernost a nie slepotu".... To akoze vazne? No mna osobne by sa to velmi dotklo a to netrpim ani nejakymi pocitmi menejcennosti, aj v rade, kde krasu rozdavali som stala, ale toto mi pride velmi neuctive. Nepoviem, ked je chlap sam, ale takto? Sedime si na veceri, rozpravame sa o vikende, co by sme podnikli a zrazu bum, priatel v tranze, slina na uteku.. asi by som sa postavila, pozdravila a zazelala prijemny vecer pri okukavani :)..

Marunka

Kafe, zaujalo ma, čo píšeš... ja som sa napríklad s tým okatým pozeraním stretla len pri jednom partnerovi. A ten to robil vedome s cieľom ublížiť a ponížiť ma, lebo to bola pre neho ohromná sranda. Ale bola by som asi hlúpa, kebyže to prenášam do iných vzťahov :) Pri inom partnerovi som si to nevšímala, nech si pozerá kde chce a ako dlho chce, pokiaľ to nerobí vedome s nejakým cieľom ako ten predošlý :)
Ani môj otec toto nikdy mamine nerobil. Jediné, čo som kedy z jeho úst počula a vravel to mamine, bolo - "tá slečna má pekný make up, že? To by sa aj tebe hodilo" Inak si nespomínam na nič také od neho, ako napríklad zakladateľka témy z detstva :) A presne ako spomínaš aj ty, ani moji kamaráti nikdy neočumovali baby nejak okato. Jednoducho sa pozreli na ženu, ktorá ich zaujala a viac neriešili. Niekedy je chyba naozaj v danej žene, že všetko berie príliš vážne a zamieňa si nezištnú lásku s vlastnením partnera...skrz skúseností ktoré ma...a niekedy je zas chyba v danom mužovi, ktorý to naozaj robí s určitým cieľom, ako napríklad ten môj bývalý...Kadečo sme si všetci zažili a prešli si niečim. Preto každý reaguje podľa svojho momentálneho nastavenia. Preto je svet taký pestrý, preto je jeden v nefunkčnom vzťahu a druhý zas preživa čosi dokonalé. Pozastavovať sa nad tým zrejme nemá zmysel...lebo každý si potrebuje odžit pre svoj duševný rast, to svoje :)

Moireal

La Cara Oculta som aj ja videla. Spanieli vedia jak sa tocia filmy. A ten koniec veru...

Inak do 50 shades mohli dat radsej muza reziserky,nie hentoho. :-D Asi som jedina,ktoru nejak extra nenadchol. :-D

Alkaa

Načo takí ľudia vlastne idú aj do partnerstva? Veď nech sa tak správajú ako 15 ročné, nevybúrené deti, ale sami.

Forever young

Nespytam sa uz, nemam ako. Ale viem, ze otec bol majster dvojzmyslov, nielen v takej sfere, cize to mama uz v takom dlhsom vztahu nevnimala tak tragicky. Neviem ci to mali tak aj na uplnych zaciatkoch. Akurat viem, ze otec bol ziarlivy, dokonca mu vadilo, ked mamu odprevadzal domov kolega, lebo byvali nedaleko seba. Mama radsej stale pockala kym odide, aby sa vyhla spolocnej ceste domov. :)

Alkaa

Každý pozerá, v tom nič sexuálne nemusí byť. Ale otáčanie sa a slintanie...to robia jedinci buď s nízkym IQ alebo chronickí sukničkári. Toľko k tomu.

Forever young

A ja som sa s takymi chlapmi stretla, v zamestnani kde je tolko ludi a pracujes tam dlho, spoznas vela roznych charakterov. Videla som dokonca chlapov skaredych ako noc, ktori mali potrebu toto robit, mali potrebu kukat na kazdy zadok, ktory sa zohol, komentovat kazde prsia, ktore sa okolo neho pohli. A vacsinou co som si vsimla to robili dve typy ludi, muzi, ktori boli maximalne skaredi, nepritazlivi, proste nic ziadna charizma, nula bodov, len slizke reci a uchylne poznamky. Potom to bol druhy typ chlapov, ktori boli velmi zatazeni na svoj vyzor a clovek mal z nich pocit, ze stravili pred zrkadlom viac casu ako ich polovicky, ked nejake mali. A este jednu vec som si vsimla, ja som totizto priatelsky typ a vela ludi mi zveruje svoje tajomstva, pripadne so mnou analyzuju problemy atd. Takze som vedela o muzskych aj zenskych neverach viac ako by mi trebalo a tych nevier sa dopustali vacsinou nie prilis atraktivni muzi. Zeby si potrebovali zvysovat ego tymto sposobom?

kafe

ešte ma zarazila jedna vec. Ved tvoji rodičia, tiež tak fungovali, mali vo vzťahu očumovanie, komentovanie mladých... myslíš si, že sa mala mama kvôli tomu rozviesť? Lebo preboha tvoj otec bol tak strašne neúctivý? Mali predsa dosť iných dobrých vecí vo vzťahu. Schválne sa skús teraz mami spýtať na to, ako to vidí ona a možno to konečne dokážeš nejak uzavrieť, pochopiť a pustiť z hlavy.

Forever young

Neviem, zakon pritazlivosti je len teoria. Knihy ako secret a key, su tiez len teorie, ja takym teoriam neverim. Mala som moznost vidiet dokonca aj dokument a ano znie to velmi pekne, ale pride mi to jak fraska. Tiez rozmyslam vela o utecencoch, preco sem smeruju, kto ich plati, co ten co ich plati chce dosiahnut, ake z toho budu nasledky, zanikne europa, pride genocida bielej rasy? Nad kadecim sa zamyslam, lebo na to mam mozog, no nemyslim si, ze je v mojej moci pritiahnut rozpad europy mojimi myslienkami. Ja neverim ani veciam ako urieknutie, pracovala som v kolektive kde nas bolo dokopy 500, kazdy jeden den sa nejake dievca stazovalo, ze ju niekto uriekol, boli ju z toho hlava, vracat jej treba, dobreze rovno na pracovisku nezacali tu hru so zapalkami, atd. Mne sa to nikdy nestalo a ani nestane, lebo bolest hlavy pripisujem inym pricinam ako ze sa na mna niekto krivo pozrie. Radsej siahnem po flasy vody. :)....

kafe

vieš, čo je sranda Forever? Ja som sa s takýmito chlapmi, čo očumujú baby strašne okato nestretla ani na partnerskej, ani na kamarátskej úrovni, ani v rodine (dedo, otec, strýko, bratia). Buď je to typmi chlapov, nerobia to, alebo mnou, že pokukovanie po babách neberem ako slintanie/očumovanie/ prejav neúcty. Proste nezaujíma ma to a ani to nezažívam. To neni náhoda.

Všetko, čo sa ťa negatívne alebo pozitívne dotýka/vadí ti/nadchne ťa, je niečo čo si následne ukladáš a nosíš vo svojom vnútri ako zranenie alebo semienko, čo raz vyrastie a prejaví sa. Tvoj vnútorný svet potom spôsobí, že v živote zažívaš pozitívne i negatívne veci toho, čo v sebe nosíš. Hovorí sa tomu zákon príťažlivosti. Lenže zákon príťažlivosti nefunguje na to, čo si my myslíme, že v sebe máme. Je to o cítení, vnímaní, prežívaní, nie o rozmýšľaní. Pretože si ty, ako dieťa zažila komentáre svojho otca a vnímala si to ako niečo nepríjemné, si na takéto veci citlivá, zažila si niečo iné/podobné vo vzťahu, nosíš to v sebe a následne stretávaš ľudí, čo to zažívajú alebo robia partnerovi a kruh sa uzavrel :) dokonca to ešte riešiš, analyzuješ, štve ťa to, tráviš hodiny rozmýšľaním nad tým, prečo to tak je.
Keby som sa chcela zahrať na vešticu, dievča, dávaj si bacha, lebo takýmto činom si to nechcené ťaháš do svojho života a je možné že to tvoj partner začne robiť tiež (aj ked to v živote nerobil), prípadne sa ty ocitneš v pozícii slintajúcej, aby ti život konečne odpovedal na tvoju otázku "prečo to tak je" a ty si to dokázala pochopiť. Potrebuješ to? Ži a nechaj žiť a dumaj radšej nad vlastným životom a nad tým, čo sa ti páči, čo máš rada a čo by si chcela zažiť.

Forever young

Vies, ale stale tu rozpravame v teoretickej rovine, nezazila si take spravanie od muza, mozes si mysliet co chces, ale teoria a skutocnost nie stale idu ruka v ruke. A taketo spravanie by sa dotklo kazdej jednej, neverim, ze nie, toto nieje bezne pozeranie, to je ignoracia hruboho zrna voci partnerovi. Sak nech si to robi, aj od rana do vecera, ked len tolko mu chyba ku stastiu, ale nie ked je s nou.