Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ucta k zenam

Príspevok v téme: Ucta k zenam
Forever young

Zdravim, chcela by som vediet vase nazory na dnesne vnimanie vztahov. Lebo niekedy si uz vazne pripadam akoby v tomto svete neexistovali hranice, ucta k partnerovi, respekt a podobne. Rada si citam vsemozne diskusie na tieto temy a niekedy ma zarazaju odpovede samotnych zien. To uz fakt je nam zenam vsetko jedno? Vsetko treba tolerovat, nic vas nezasiahne pri srdci? Vcera som si citala nejaky prispevok na priznani zien, kde sa kocka pyta na nazory ludi ohladom toho, ze je so snubencom, s ktorym sa idu coskoro brat a on v strede rozhovoru zacne slintat nad okoloiducou suknou a to nieze raz, to sa opakuje dennodenne. Ci pri veceri, ci pri prechadzke, stale, dokonca prerusi rozhovor, nastane minuta ticha, chlapec je v tranze a ona v soku. Kocku zaujima, ci si takeho cloveka ma vobec brat, je tym zneistena a boli ju to.
A mna zarazaju odpovede niektorych ludi, hlavne zien, ktore reaguju vo vacsine pomaly jednotne: "Slubil vernost a nie slepotu".... To akoze vazne? No mna osobne by sa to velmi dotklo a to netrpim ani nejakymi pocitmi menejcennosti, aj v rade, kde krasu rozdavali som stala, ale toto mi pride velmi neuctive. Nepoviem, ked je chlap sam, ale takto? Sedime si na veceri, rozpravame sa o vikende, co by sme podnikli a zrazu bum, priatel v tranze, slina na uteku.. asi by som sa postavila, pozdravila a zazelala prijemny vecer pri okukavani :)..

Forever young

Marunka: No kopirujem, lebo ma zaujima, preco vela zien s takymto spravanim suhlasi a pride im to normalne. Tot vso...

Forever young

Kycera: Mas pravdu, niesom lahostajna, ani nikdy nebudem, od mala sa "bijem" za spravodlivost. A nieje mi lahostajne smerovanie spolocnosti, Ale ci je v mojej moci nejak zmenit to, to neviem, asi tazko, ale v kazdom pripade sa snazim. A strasne rada diskutujem.
Naposledy som mala tu cest s jednym typkom, s ktorym sme prebrali asi vsetky temy sveta az sme zabludli k tehotenstvu a on mi zacal rozpravat, ako zeny "zoskaredeju" a ze on by tej svojej po porode zaplatil plastiku. V tom momente niekde mi prislo nevolno, prisiel moj desatminutovy monolog, az sa chlapec hambil aj za usami.
Raz som citala niekde na facebooku nejaky pribeh, najskvor bol vymysleny, ale ktovie, kde sa zena nechala nafotit ako dar pre manzela. Akty sa samozrejme manzelovi pacili, ale bolo tam rozpisane, ako sa hneval na fotografa, lebo z nej vymazal vsetko co na nej mal rad, od strii, ktore mala po porode, od vrasok pri ustach, ktore vznikli, lebo sa spolu vela smiali, atd atd.. bolo to velmi pekne :)

Marunka

Jaaaj, ty to kopíruješ od niekoho...Bože môj načo :D
Joooj, žite si tak ako chcete, každý jeden...a nechajte druhých žiť si tiež ako chcú. Kto chce, nech sa trápi, kto chce, nech je šťastný. Asi tak by som v mojom prípade ukončila túto ozaj plodnú diskusiu :)

dianka25

Nasi slovensky muzi sa maju veru co ucit. Jediny starsi pani vedia este ako sa chovat k zenam podrzat im dvere pomoct im ked nesu nieco tazke . Ale tato mlada generacia to je totalne stratene. Robim fyzicky narocnu robotu a este sa nestalo ze by mi nejaky kolega okrem starsich pomohol s niecim. Dnesny muzi okolo 30tky +-sa fakt mozu hambit ked babu neurazia tak jej nepomozu. Preto muzi ak chcete ostat muzmi a mat partnerku na urovni vazte si ju pomozte jej pochvalte ju . Lebo ja osobne som zufala z toho kam nase vztahy v dnesnej dobe speju.

Marunka

Forever, toto za teba napisal niekto iny? - Nieco ma trapy a potrebovala by som od vas dievcence a chalani radu.. Mam snubenca idem sa vydavat a strasne ma trapy ked idem v aute so snubencom a on sa otaca skoro za kazdou mladou suknou.. Alebo sedime niekde v bare v restauracii v parku to je jedno kde obzera sa skoro za kazdou babou co ma oblecene na sebe ako vyzera.. Od hlavy po pety. Citim sa vtedy tak ponizene.. Rozpravame sa a on stichne a pozera ked ide nejaka okolo.. Potom pokracuje v debate so mnou. Baby myslite ze je to normalne ?? Len ja som strasna ziarlivka ?? Nemyslim si ze som nejaka skarednica. Praveze si myslim ze som pekna pritazliva zena. Chlapy sa tiez za mnou otacaju.. Len proste prekaza mi ten moj ze sa otaca za kazdou ako keby ja som mu nestacila.. Poradte mi ci sa mam s tym nejako vyrovnat alebo je to zle.. Noo trapy ma to dost. Dakujem krasne za kazdu radu zienky

Kycera

Nečítala som reakcie, takže na toto Ti, žiaľ neviem odpovedať. Momentálne nemám na to čas. : )
Každý sme iný, každý z nás vyznáva iné hodnoty, má iné morálne kritéria a zásady. Niektoré z nás sú spokojné aj s málom, iné sme náročné na partnera.
Vidím to tak, že ideš proti prúdu, si empatické mladé dievča, kt. sa nebojí vyjadriť si svoj názor. Nie si ľahostajná k ľuďom, ani spoločenskej situácii.
Máš na to, aby si študovala spoločenské vedy. ; )

Forever young,
Tvoj priateľ má pravdu :

"Bože, daj mi pokojnú myseľ, aby som prijal veci, kt. zmeniť nemôžem. Daj mi silu, aby som zmenil veci, kt. zmeniť môžem. A daj mi múdrosť, aby som rozlíšil jedno od druhého."
František z Assisi

Zostaň "navždy mladá" : www.youtube.com : )

Marunka

Forever, takže predsa je to tvoj problém :) Inak je tvoj drahý super, skvelý chlap, len ty máš pocit, že ty mu nestačíš ak sa pozrie na inú, hej?
Pozri, čím skôr sa zmieriš s tým, že takto sa muži prosto na ženy dívajú, tak tým si ušetríš trápenie samej seba pre nič za nič :) Pozerať sa na niekoho neznamená okamžite to, že ty mu nestačíš. Bolo by naivné si myslieť, že bude mať oči len a len pre teba. Veď aj ty sa pozeráš na iných mužov...keď vojde muž do miestnosti, nevšimneš si ho? Keď ide niekto okolo teba, nepozeráš sa na toho človeka?
Svojho partnera stratíš skôr neopodstatnenými obavami, podozrievaním a domýšľaním, nie kvôli inej žene, čo práve prešla okolo...

Forever young

A co je na tom ohovaranie, poukazat totalne anonymne na dve vztahy? Co som tu zverejnila ich profily, zivotopisy od A do Z? Alebo co? A plus zakladom temy je otazka od neznamej, o ktorej nemam ani najmensieho ponatia a ktora sama vysla von so svojim vztahom a chcela vediet odpovede. A inac mozem vam to tu aj skopirovat, teraz ma napadlo. :D Tak nech sa paci....

Nieco ma trapy a potrebovala by som od vas dievcence a chalani radu.. Mam snubenca idem sa vydavat a strasne ma trapy ked idem v aute so snubencom a on sa otaca skoro za kazdou mladou suknou.. Alebo sedime niekde v bare v restauracii v parku to je jedno kde obzera sa skoro za kazdou babou co ma oblecene na sebe ako vyzera.. Od hlavy po pety. Citim sa vtedy tak ponizene.. Rozpravame sa a on stichne a pozera ked ide nejaka okolo.. Potom pokracuje v debate so mnou. Baby myslite ze je to normalne ?? Len ja som strasna ziarlivka ?? Nemyslim si ze som nejaka skarednica. Praveze si myslim ze som pekna pritazliva zena. Chlapy sa tiez za mnou otacaju.. Len proste prekaza mi ten moj ze sa otaca za kazdou ako keby ja som mu nestacila.. Poradte mi ci sa mam s tym nejako vyrovnat alebo je to zle.. Noo trapy ma to dost. Dakujem krasne za kazdu radu zienky. Anonimne