Odsťahovanie sa "do vlastného"

Príspevok v téme: Odsťahovanie sa "do vlastného"
Ondrikkk

Ahojte, chcel by som sa s vami poradiť, alebo lepšie povedané počuť názory viacerých ľudí. Mám 29 rokov, bývam s rodičmi. Už strašne túžim vypadnúť z domu (mám na to vek a pociťujem už dosť rozličné názory s rodičmi) a navyše mám už aj blbí pocit bývať u rodičov - priznávam.

Zatiaľ som si bol schopný po vysokej škole ušetriť cca. 11tisíc€ . Po škole som mal prácu kde som celkom fajn zarábal, ale teraz posledný rok a pol som v inej práci kde zarobím len 520€ v čistom a 4 krát do roka cca. 700€. Bývam na strednom Slovensku. Do práci momentálne dochádzam 18km. (z prvej som odišiel, lebo už mi aj keď dobrý plat - liezla na mozog).

Uvažujem že by som si zobral hypotéku na 2i byt a chcel sa presťahovať do väčšieho mesta (ale tiež na strednom Slovensku). Byty u nás 2i sa pohybujú tak cca. 50 - 55 tisíc. nejakých 5tisíc by som musel zaplatiť z vlastných a nejakých 6 tisíc by som mal ako rezervu. Len keď si prepočítam že pri hypo cca 160€ + nejakých 120€ náklady na bývanie, som na 280€ za bývanie :-) a ostane mi cca. 240€ na jedlo a ostatné náklady :-(, momentálne som sám nemám vzťah, takže celé je to len na mne. Čo by ste robili na mojom mieste ? Poviem tak že som rozhodnutý že tento krok chcem podstúpiť. Časom nájsť si aj inú prácu.

Ďakujem za vaše názory.

ukulela

:D vazne muzneznamy, ukulele, kramovy princ,...?
ten chudacik si ty! :D v gatiach prazdno. v hlave prazdno. same prazdno! :D si vykastrovany a dostal si kramy? nezabuni si dat vlozku! :D

kramovy princ

Zarob si chudacik, ale vypisovanim po internete asi tazko. Preto my mame a ty mas velke ho.. Keby ti zrusili toto forum tak sa zlozis chudacik.

Mesačný princ

kramovy princ - to si nemôžem dovoliť tak spávať. Ale budem mať narodeniny, tak mi môžeš podarovať nejaké oblečenie. Ale vyber pekné, čokoľvek si neoblečiem :)

Ondriiik

Áno, to vie každý že vziať si hypo na 30 rokov pri našich platoch je šialené, ale ďalšia otázka je, mám sa zastreliť? Do smrti žiť s rodičmi? Jasné nič nemá človek isté, ale istá je len smrť...A dnes na dlžoby bohužiaľ funguje všetko, firmy, živnostníci...Sám robím vo firme vo veľkoobchode a vidím, čo všetko sa platí a nemá vlastné naša firma (úvery/prenájmy), naši zákazníci dlhé splatnosti faktúr, len aby boli schopný nejako podnikať a aj to platia po splatnosti. Mnohí prišli k bývaniu iba tak, že vyrobili s.r.o. ojebali pár ľúdí a zrušili firmu. Potom niekomu prasknú nervy z nevyplatených peňazí a niekoho z tých ľudí zastrelí, alebo mu to dá nejako pocítiť. Proste je to kolotoč. A inak ani na západe to nieje úplne ružové. Tam býva vo svojom možno 25 - 30% ľudí, všetko v prenájmoch. A ak mám platiť prenájom vo výške hypo + náklady na bývanie, môžem rovno hypotéku. Ako to ako žijeme vieme všetci. Niekomu sa darí lepšie, ale neverím a nemám žiadne ružové okuliare, že každý tak môže žiť...A nech mi nikto nevraví že naši ľudia v zahraničí či kde sa majú oveľa lepšie - áno možno tí, čo majú super odbor vysoké postavenie a sú v niečom že ozaj veľmi dobrí. Áno jediná možnosť ako kúpiť bez hypo je niekde zarobiť viac peňazí a ušetriť ich. Prípadne niečo kúpiť prerobiť, postaviť a za viac predať :-) inak si nemyslím.

divocina1

sme najzadlzenejsi stat ale taktiez najsprostejsi ked sme zo seba nechali urobit lacnu pracovnu silu... za nase platy by okrem srbov a rumunov nikto nevstal z celej eu.... a este ked niekto strajkuje za vyssie platy tak sme proti nemu lebo sak nam je dobre ked mame 3OO eurove platy a 270 eurove dochodky za 30 odpracovanych rokov...

hehe1

najdi si frajerku a potom hypoteku, ked uz, preboha z 240 eur jest, satit sa a platit domacnost, to by som chcel vidiet... a slovaci su najzadlzenejsi stat v europe na obyvatela, vsetci ziju na dlh, ale nad pomery, potom to nestihaju splacat a maju 3 miliony exekucii..... su ekonomicky negramotni a tak to aj vyzera.... z 550 eur, ci kolko ti vychadza hypoteku? a co si na praskoch? :D