ahojte, uz par dni prezivam zufalstvo koli vztahu a neviem si rady. Ide o to ze sa so mnou rozisiel priatel po 8 rokoch vztahu. Boli sme 2 roky zasnubeni a mali sa o necely rok brat. Lubila som ho nadovsetko, vsetko by som pre neho spravila. Rozisiel sa so mnou necakane po jednej spolocenskej akcii, kde sa nepohod s nazormi mojej rodiny. Ja som tam ale nebola cize netusim co presne tam odznelo. On sa so mnou prave koli tomu rozisiel...ze uz by to medzi nami nefungovalo a nevie si predstavit ze by sme mali byt este spolu za takychto okolnosti. Medzi nami vsetko fungovalo, ziadne problemy sme nemali. Najhorsie na tom je ze o dva tyzdne statnicujem. Som chodiaca mrtvola, nic ma nebavi, neviem sa prinutit ucit, poviem si, ze na co. Najradsej by som to tu vsetko zabalila vykaslala sa na skolu a odisla dakde daleko prec od vsetkych. Neviem sa cez to preniest, predstavit si zivot bez neho. Nic mi nebolo vysvetlene iba som si precitala spravu od neho ze je koniec a prsten mam vyhodit a svadba nebude. Nie sme ziadny pubertiaci obaja mame nad 25 rokov. Prosim a budem vdacna za kazdu radu, co mam robit s mojim zivotom ako zvladnut tieto najblizsie tyzdne, lebo sa zblaznim. Som si vedoma ze tahal medzi nas veci ktore vo vztahu az take klucove nie su. Ved zil by predsa so mnou a nie s nimi. Som uplne zufala, v beznadeji...
Totalne na dne
toto som si ohľadom toho vygooglil, tak snáď to lepšie objasní, čo som chcel napísať :D
Ak sa teraz začneš učiť, tak skúšky spravíš bez väčších problémov.
Myslím si to z dôvodu, že stres a emócie zohrávajú veľmi veľa pri učení. V tebe teraz prevláda smútok a stále myslíš na to, čo sa stalo. Ak sa niečo naučíš v tomto rozpoložení, tak to určite nezabudneš, pretože to všetko čo si zapamätáš sa ti vráti s tvojimi spomienkami a emóciou, ktorú momentálne cítiš.
Aj na skúškach budeš myslieť na to, čo sa ti stalo, no ak k tomu pridáš učivo, tak si na 100% spomenieš
neviem, ako sa to odborne volá, ale takto nejak sa človek naučí najviac. Emócie vždy pomáhajú.
ak pojdete von berte aj mna aj ja som vztahovo znicena :D
Ahoj Kikuska, uplne ta viem pochopit, mne sa nieco podobne stalo pred 3 a pol rokom a tiez som zazivala podobne pocity... Moc Ti drzim palce na statniciach, snaz sa ucit, skus sa motivovat - napr. daj si za ciel, ze zostatnicujes na A a snaz sa dokazat to. Mne to vtedy pomohlo, sice som vtedy nestatnicovala, ale zacalo prave skuskove a sla som na Acka dokonca aj jeden vyucujuci ma pochvalil, ze ako som sa zlepsila :D a tiez mi dost pomohlo, ked som si zacala kazdy den predstavovat, ako ho za to neznasam a snazila som sa vyhybat spomienkam na pekne chvile... A pomohlo to... Casom... Asi po roku som uz bola z toho vonku... Ak si by si bola nahodou z BA tak kludne s tebou aj vybehnem von pokecat ak by si mala zaujem :) sme cca v rovnakom veku, ja mam tiez koncom juna statnice a spoznavanie novych ludi by ti tiez mozno pomohlo.. :) Drz sa!!! Zvladnes to!!!
Ach jaj... no snazim sa sustredit na ucenie, ale napada ma vselico. Napriklad ze jeho ex ktoru mal pred mnou a bol to vazny vztah asi 4 rocny je par mesiacov slobodna. Sme z jedneho mesta, takze sa to dostane do usi. Ci nahodou nema umysly sa k nej vratit a preto sa so mnou rozisiel a vyhovara sa iba na tento dovod. Lebo ja uz fakt netusim. 8 rokov hodit za hlavu len tak. Mozno si to len namyslam ale napada ma vselico
Mesacny princ, s tymto ale nesuhlasim, moja mamka ma VS otec nie, my si na tomto nezakladame. Sme toho nazoru ked je clovek sikovny da sa uplatnit aj bez VS, ja som jedina z deti co chodi na vysku. O toto tam urcite neslo.
Ja si myslím, že všetci z tvojej rodiny na neho pozerali ako na niekoho ,,nevzdelaného,, a pre teba ,,nevhodného,,. Ak to aj priamo nevyslovili, tak si to mysleli a pre človeka je to ako voda na mlyn. Neobhajujem to, ako sa s tebou rozišiel ale to, že to spravil bolo jediné možné riešenie. Byť niekde nechceným je ozaj na guľku a tiež by som to nevydržal. A on to cítil.
Ty nevieš aké sú to pocity, ale dosť hnusné.
Ano, jasne ze take rozhodnutie zo dna na den sa len tak neudeje....lenze nechapem, ze na co sme sa potom chceli (obidvaja) brat. On mi vravel ze si ma nema problem zobrat aj hned, len ja som chcela pockat kym dostudujem aby som si svadbu uzila a nestresovala s pripravou narychlo s cim aj on suhlasil, ze to bude lepsie. Nikto z mojej rodiny mu ale uz neublizil. Este ma napada, ze este predo mnau mal jeden vazny vztah, kde mu ona a jej rodina povedali, ze ona ma naviac lebo je na vyske a on ziadnu nema. Ci nemohol zostat tymto poznaceny a preto takto reaguje....