Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Totalne na dne

Príspevok v téme: Totalne na dne
kikus64

ahojte, uz par dni prezivam zufalstvo koli vztahu a neviem si rady. Ide o to ze sa so mnou rozisiel priatel po 8 rokoch vztahu. Boli sme 2 roky zasnubeni a mali sa o necely rok brat. Lubila som ho nadovsetko, vsetko by som pre neho spravila. Rozisiel sa so mnou necakane po jednej spolocenskej akcii, kde sa nepohod s nazormi mojej rodiny. Ja som tam ale nebola cize netusim co presne tam odznelo. On sa so mnou prave koli tomu rozisiel...ze uz by to medzi nami nefungovalo a nevie si predstavit ze by sme mali byt este spolu za takychto okolnosti. Medzi nami vsetko fungovalo, ziadne problemy sme nemali. Najhorsie na tom je ze o dva tyzdne statnicujem. Som chodiaca mrtvola, nic ma nebavi, neviem sa prinutit ucit, poviem si, ze na co. Najradsej by som to tu vsetko zabalila vykaslala sa na skolu a odisla dakde daleko prec od vsetkych. Neviem sa cez to preniest, predstavit si zivot bez neho. Nic mi nebolo vysvetlene iba som si precitala spravu od neho ze je koniec a prsten mam vyhodit a svadba nebude. Nie sme ziadny pubertiaci obaja mame nad 25 rokov. Prosim a budem vdacna za kazdu radu, co mam robit s mojim zivotom ako zvladnut tieto najblizsie tyzdne, lebo sa zblaznim. Som si vedoma ze tahal medzi nas veci ktore vo vztahu az take klucove nie su. Ved zil by predsa so mnou a nie s nimi. Som uplne zufala, v beznadeji...

kikus64

To je velmi tazka otazka Mesacny princ... ale ked nad tym rozmyslam, moji rodicia odo mna neziadaju v tejto situacii vyber typu: bud my alebo on. Pohadal sa s mojim bratom, ktory mu povedal ze si ma nezasluzi a ze mam na lepsieho, a zeje to obycajny blazon, nech mi da pokoj.... uz tato situacia nastala asi pred 3 rokmi ked mal brat vypite, akosi sme sa cez to ale preniesli. Moji rodicia mu povedali ze je u nas vzdy vitany. A co sa tyka tej hadky, tak ja za to naozaj nemozem. Na ja na druhej strane chapem ze aj on to ma velmi tazke, neviem naozaj co bude a najma nechapem stale, ze preco sa toto deje mne, ktora nikomu nic zle neurobila

Mesačný princ

kikus64 - spýtam sa ťa takto:

Ak by si sa mala rozhodnúť medzi ním a tvojou rodinou - koho si vyberieš?

Prerušiť akýkoľvek kontakt s tvojou rodinou a ostať s ním, alebo mať rodinu a byť bez neho?

Mesačný princ

alissia - neverila by si, ako dokáže rodina ovplyvniť človeka.

A ak by sa vzali, tak si berú aj rodinu partnera, tak ja neviem...

Ono je dosť možné, že ak by som bol v podobnej situácií a jej rodina by ma doslova šikanovala, že utečiem aj ja. Nie je to pre neho možno jednoduché. Nemusela to byť jedna výmena názorov, ale viac o ktorých zakladateľka ani netušila. Mňa rodina bývalej manželky doslova psychicky deptala...

Nezmenilo sa to ani po svadbe....

Slová dokážu pekne ublížiť.

Vysvetlenie by som si vyžiadal. A ak nie, tak by som prerušil akýkoľvek kontakt, aby som čo najrýchlejšie zabudol. Možno sa ti to teraz javí ako ,,nevysvetliteľné,, ale je v tom viac. A to viac sa ti postupom času určite odhalí.

Sústreďuj sa na seba a na školu. Ostatné skús nechať plávať. Viem, veľmi sa to nedá a viem presne, ako sa cítiš, ale vypusti to z hlavy.
Ešte je dobre, že sa učíš - aspoň máš niečo, čo ťa rozptýli

alissia

zaujiave impulzivne konanie toho chalana, mozn osa da dokopy po case s tebou opat.
nemoze predsa kvoli jednej hádke s rodinou opustit ta pred svadbou,ci??to je co za logika,
vsak sa spytaj rodiny, co take strasneho sa tam zomlelo,co sa pourazali do kktov a pobili,cico? a keby aj- on s nimi nebude byvat,ale s tebou to po prve, a po druhe- asi ta velmi nelubil , kedze toto urobil, lebo nepoznam ja osobne chlapa ,co by toto spravil a este sa rozisiel aj cez sms, to je co za logika, po osmich rokoch, toto strasne niecim sMRDI,ale hrozne
asi to chcel ukoncit uz skorsie,a toto mu len prislo vhod,pcohybujem,ze sa tam daco hrozne zomlleo,co ho chcel dakto z tvojej rodiny zabit,ci co??? to isto nie.
A okrem toho, nieco ako ospravedlnenie im hovori daco jednej aj druhej strane-ak sa tam daco stalo, mali prehodiť par fraz ako prepac a pod. a bolo by vybavene.
toto sa mi nezda normalne,co urobil.
Skrat totalny,alebo dobre premyslene.
Neiresila by som ho velmi, sustred sa na statnice, to je teraz dolezitejsie, aj ked chapem,ze ti je zle,ale mne by bolo zle z neho, chod za nim ,spytaj sa co sa stalo, rozbi mu hubu a potom napis, ako to dopadlo,a co take naramne strasne si tam povedali :DDD zaujímalo by ma to, ako niekto dokaze zahodit manzelstvo pomaly kvoli nejakej potycke

terezzza

Ahoj Kikus. Tvoj prispevok ma zaujal, pretoze som pred pol rokom zazila nieco podobne. Nebola som vo vztahu sice tak dlho (3 roky), ale planovali sme uz svadbu, vsetko sa zariadovalo, ked zrazu prisiel sok a rozhodol sa ma nechat, svadbu zrusit a rozist sa. Nema zmysel hovorit dôvod, ale presne viem ako sa citis a aky pocit zufalstva sa ta zmocnil. Chcem ta aspon takto cez slova podporit a popriat ti vela sil. A chcem ta uistit, ze aj ked to teraz vsetko vidis velmi cierno, tak ono sa to vsetko da doporiadku a ta bolest pomaly prejde. Uvazovala som rovnako, nevidela som zrazu v nicom zmysel, nevedela som si ineho vedla seba predstavit. Co mi ale pomohlo k pochopeniu situacie bol fakt a to by si mala urobit aj ty - bud rada, ze toto nastalo teraz ako po svadbe. To co urobil nebol istotne pravy dôvod. Kvôli takym veciam sa nerozchadza a ak uz, tak urcite nie z dna na den. Resp. v tvojom pripade z vecera do rana. Ako tu bolo spomenute, on ma vela za usami a potreboval si najst perfektne alibi, aby nebol on za toho zleho. Pravda ale je, ze je to zbabalec. Nemas co lutovat, pretoze clovek, ktory sa po ôsmich rokoch rozide cez smsku je clovek bez chrbtovej kosti.
Najlepsie co mozes teraz urobit je sa neutapat v sebalutosti, nepitvat to do detailov v hlave, obklop sa ludmi a hlavne sa niekomu poriadne vyrozpravaj. Ja som rozpravala s niekym az dovtedy kym ma ta bolest nepresla a kym som nepochopila, ze vsetko co sa stalo sa udialo pre nejaky dôvod. Nerozmyslaj v buducom case, absolutne teraz neries co s tebou bude, ci sa niekto najde. Ries pritomnost, ukludni sa, dotukni skolu a ostatne veci pridu.
Ja som vdaka rozchodu spoznala novych ludi, ziskala som jedno skvele priatelstvo, zrazu som mala nove zazitky...hlavne neplac, nie je to take tragicke ako to na prvy pohlad vyzera :)

Mesačný princ

kikus64 - možno ti tento príbeh trošku pomôže. V živote sa stávajú rôzne nečakané udalosti. Aj ja mám čo to za sebou a vždy je lepších 8 rokov, ako 15 a rozvod. Viem, teraz ti to nepomôže, pretože je to čerstvé a ak niekoho ľúbiš, tak sa len ťažko dokážeš zmieriť s tým, že tu už odrazu nie je. Viem, ako veľmi to bolí, ale čas to všetko vylieči. Možno odpovede nedostaneš od neho a možno za to naozaj môže tvoja rodina, ktorej by si sa mala pýtať. Možno ho naozaj doslova vyštvali a bojovať proti celému svetu človek jednoducho nedokáže.

Možno sa dozvieš odpovede neskôr a možno nikdy. Kto vie. No smutná byť nemusíš, pretože to, čo si do sveta dala a čo máš v srdiečku sa niekde musí odzrkadliť. Každá skúsenosť nám dá veľmi veľa. A cez bolesť sa toho naučíme najviac.

Tak sa drž a ja ti tiež prajem nech ti to všetko dobre dopadne :)

Opakujem - nič lepšie sa ti podľa mňa stať nemohlo.

Rozprávka o veľkom srdci

Kde bolo, tam bolo, žila jedna dobrá víla.
Kto vie, kde sa tu vzala, no kto môže s istotou povedať, kde sa berú víly? Nikdy to nikoho nezaujímalo. Dôležité bolo, že teraz mali v kráľovstve svoju čarodejnicu - nosila im totiž šťastie. Víla sa usídlila v lese, postavila si rozprávkový domček a začala plniť svoje poslanie.
Ako vieme, víly bývajú rôzne: jedny pomáhajú zamilovaným stretnúť sa, iné predpovedajú budúcnosť, ďalšie zase pomáhajú nadobudnúť bohatstvo...Naša víla bola liečiteľka. Vedela skvelo liečiť telo, ale ešte lepšie dušu. Mala totiž čarovný talizman: veľké srdce. Keď k nej človek prišiel, nemusel povedať ani slovo a veľké srdce už signalizovalo: chorý, opustený a zanedbaný človek, musíme mu pomôcť! A tak mu víla hneď otvorila svoju dušu, v ktorej ukrýva nevyčerpateľný prameň lásky, a poslala mu jeden lúč. Tomu sa okamžite po celom tele rozlialo príjemné teplo a začal sa cítiť dobre a pokojne, ani keby bol pri mame. Víla sa oňho starala, dodávala mu silu, podporovala ho a venovala mu čas, aby sa jeho rany na duši stihli zahojiť, a keď vyliečený človek odchádzal, ďakoval jej so slzami v očiach, no žiaril šťastím. Víla mala radosť, lebo splnila svoje čarovné poslanie.
Zanedlho v celom kráľovstve nezostal jediný človek, ktorý by o víle nepočul. Mnohí ju dokonca poznali osobne. Všetci ju mali radi a vážili si ju, dokonca jej dali meno: Slnečná žiara. Bolo to preto, lebo kadiaľ prešla, tam jej lúč zanechal stopu lásky a všetci mali príjemný pocit tepla.
V kráľovskom dome v tom čase vyrastal princ. Bol silný, vrtký, mladý a krásny. Vyhrával vo všetkých súbojoch a túžili po ňom všetky devy z celého kráľovstva. On sa však o ne veľmi nezaujímal. Radšej mal lov a šport, okrem toho veľmi rád cestoval. Rodičia si mysleli, že je to jeho kráľovským pôvodom alebo dokonca preto, lebo má chladné srdce. Existuje totiž duševná choroba, ktorá vzniká vtedy, keď srdce dieťaťa nemá dostatok potrebnej potravy - v dôsledku toho sa stane chladným a akoby bez života. Na prvý pohľad človek vyzerá normálne, dokonca vyrovnane, ale vnútri má len chlad a ticho. Po teple ani stopy!
jedného dňa sa náš princ vybral do lesa loviť jelene. Bol sám, bez družiny, len so svojím sluhom. Vtom zbadal jeleňa a hnal sa za ním. Jeleň vbehol do húštiny, kde sa na koni nedalo prejsť. princ zariskoval, predral sa cez vetvy a ocitol sa na čistine. Pozeral sa, ako vyplašený jeleň padol na kolená, sťažka dýchal a okolo šije ho objímala nadpozemsky krásna dievčina. Len čo ju princ uvidel, zabudol na jeleňa. Keďže jej veľké srdce okamžite objavilo princov obrovský neduh, vzápätí vyslalo signál - jej lúč sa dvojnásobne zväčšil a zahalil princa od hlavy až po päty. Princ sa hneď začal cítiť dobre, pokojne, ako keď bol malý a mama ho hladkala po vlasoch.
,,kto ste, spanilá neznáma?,, spýtal sa nežne princ. ,,Vy ma naozaj nepoznáte?,, začudovala sa víla. ,,Žijem tu už dlho, volajú ma Slnečná žiara.,, ,,To je krásne meno a nesmierne sa vám hodí,, povedal princ. ,,Môžem tu s vami chvíľu zostať?,, ,,Pravdaže, zostaňte,, pozvala ho víla. ,,Keď je dobre vám, je dobre aj mne.,, A tak princ zostal. Svojho sluhu poslal domov, aby si oňho nerobili starosti. Vílin lúč bol taký silný, že jeho studené srdce zrazu pookrialo. jej veľké srdce sa silno rozbúšilo, lebo princ potreboval jej pomoc ako nikto iný. Otvorila svoju dušu dokorán, aby sa mohol napiť z jej nevyčerpateľného prameňa lásky.
Žili spolu v lese. Vílino veľké srdce si doslova spievalo od radosti. Malo kopu práce, obrovské pole pôsobnosti. Je predsa všeobecne známe, že keď človek plní svoje poslanie, jeho srdce si pospevuje. Človek chce svojho milovaného ochrániť, odohnať od neho všetko zlé, zahaliť ho svojím teplom, ani keby to bola jeho mama. práve to je tá najčistejšia láska na svete - ke´d nežnosť preteká cez okraj a človek si želá, aby to tak ostalo naveky.
Princ, ktorý vyrástol vo veľkom paláci, takú lásku nikdy necítil. Ako je známe, princovia majú tú najprísnejšiu výchovu, aby sa z nich mohli stať praví vladári. Preto sa už od detstva učia, čo sa patrí a čo nie. princovia sa nesmú vrhať kráľovnej matke okolo krku, to nie je povolené. Ani dať sa povoziť otcovi na pleciach, to sa takisto nepatrí. Dvorná etiketa je zložitá vec - veľmi vyberaná, a preto aj chladná. Možno práve preto vladári často mávajú studené srdcia. Veľké srdce Slnečnej žiary nevedelo nič o dvornej etikete, zato veľmi dobre cítilo, že princ potrebuje lásku a opateru. preto ho bez premýšľania začala zachraňovať svojou nevyčerpateľnou láskou.
Les začal nádherne kvitnúť. Vyháňať začali dokonca aj staré pne a kamene sa pokryli mladým zeleným machom. Koľko húb a lesných plodov za ten čas vyrástlo, si neviete ani predstaviť. A všetko, čo ľudia v lese zbierali, bolo liečivé. Toľko lásky okolo seba vyžarovala Slnečná žiara. jej srdce si pospevovalo a ona sa vznášala, akoby mala krídla, a premýšľala, čo by ešte mohla urobiť, aby bol princ zdravý a šťastný. Princ sa čudoval, koľko má energie, koľko úsmevov posiela do sveta a ako ľahko zaháňa jeho smútok. Jeho studené srdce sa začalo postupne roztápať a bilo čoraz rýchlejšie. Bola preňho ako mama. Nie tá kráľovná, ktorá mu ráno podávala ruku na pobozkanie, ale tá, o ktorej od detstva sníval: vrelá, milujúca a odpúšťajúca.
Či princ vílu miloval? Samozrejme, že ju miloval. Svojím spôsobom. Bol jej vďačný, stále ju obdivoval, dokonca jej pomáhal v jej liečiteľskej práci, pretože sa zaujímal o všetko nové. Sila jej lásky ho však niekedy dusila. Na také potoky lásky nebol zvyknutý. V paláci nikdy nič také nevidel. Preto jej dovolil milovať ho, pil z jej nevyčerpateľného prameňa, ale sám sa zatiaľ milovať iba učil.
Jeho rany na duši sa postupne zahojili a on sa cítil čoraz zdravší. Neskôr odchádzal od rozprávkového domčeka každý raz o čosi ďalej a túlal sa po lese. Jedného dňa uvidel pri lesnom jazere neznámu dievčinu. práve sa okúpala, stála na brehu a žmýkala svoje dlhé zlaté vlasy. Sústredený na jej krásu si nedal pozor a vetvička pod jeho nohou zapraskala. Dievčina sa obzrela, ale nezľakla sa. Len si obliekla košeľu a odišla po brehu. Od tej chvíle princ nenachádzal pokoja. Stále mal pred očami krásnu neznámu. Dokonca mu prestalo chutiť jesť. Slnečná žiara si robila starosti, začala mu posielať ešte viac lásky a ešte väčšmi ho zahaľovala teplom. Princ jej v tom nebránil, no bol roztržitý. Rozhodol sa, že bude chodiť k jazeru, sedieť na brehu a čakať, až sa neznáma dievčina príde znova okúpať. Raz sa to stalo.
,,Čo sem stále chodíš?,, spýtala sa dievčina, keď prišla z úplne inej strany, ako ju očakával. ,,Čakám na teba,, povedal chrapľavým hlasom princ. ,,Neviem na teba zabudnúť.,, ,,Na mňa je ťažké zabudnúť,, zasmiala sa dievčina. ,,Ako sa voláš, krásna neznáma?,, opýtal sa princ. ,,Moje meno si musíš zaslúžiť,, mykla plecom. ,,Ako?,, princ bol pripravený spraviť pre ňu čokoľvek. ,,Prines mi niečo zvláštne, potom sa porozprávame,, odvetila vyhýbavo dievčina a jej zelené oči naňho vrhli tajomný pohľad.
Rozišli sa a princ začal usilovne premýšľať, čím by prekvapil svoju novú známu. Čím možno prekvapiť dievča? Keby bol doma, v paláci, našiel by nejakú cudzokrajnú zvláštnosť. No tu, v lese...Potom na to prišiel: našil koreň zaujímavého tvaru, sám ho zbrúsil a vznikol z neho tancujúci človek. O chvíľu už letel na stretnutie a pod pazuchou niesol koreň. Znova musel dlho čakať. Keď dievčina konečne prišla, princ jej ukázal koreň, no ona len zdvihla rozpačito obočie. ,,Týmto ma chceš ohúriť? To viem urobiť aj sama. To nie je nič zvláštne.,,§
Princa pichlo pri srdci. ,,Povedz mi, čo ti mám priniesť, a ja to urobím!,, ,,Rada sa zdobím.,, Celý týždeň sušil princ plody jarabiny, navliekal ich na nitku a robil z nich náhrdelník. Bol prekrásny. ,,To je nádhera! To je pre mňa?,, potešila sa Slnečná žiara. ,,Nedotýkaj sa toho!,, okríkol ju princ. ,,Čo si myslíš, že všetko musí byť iba pre teba? Nie, je to moje.,, Víla zosmutnela, nedala to však najavo. Naopak, svojím lúčom ho ovinula ešte teplejšie. ,,Prestaň,, rozčúlil sa princ. ,,Cítim sa, akoby som bol batoľa. Je to možné?,, ,,Ja ťa predsa milujem!,, pokúsila sa mu to vysvetliť víla. ,,Tak ma miluj, ak chceš, ale pokiaľ je to možné, iba na diaľku,, povedal princ a odišiel k jazeru. ,,To je už lepšie,, prikývla neznáma dievčina. ,,Až na to, že jarabiny nie sú vhodný materiál na pravé šperky. Jarabina nosia iba lesné víly.,, ,,Myslel som si, že si lesná víla,, pokúsil sa o žart princ. ,,Nič také. Som len krásna, nie sú v tom nijaké čary,, odvetila pokojne dievčina.
Princ pochopil, že nemá na výber, lebo celé jeho srdce zaplnila krásna dievčina a pre nikoho iného už v ňom nezostalo miesta. Ani pre Slnečnú žiaru. ,,Prines mi skutočný náhrdelník, nie z jarabín, ale z korálikov,, utrúsilo neznáme dievča na odchode. ,,Potom ti poviem, ako sa volám.,, ,,Keď vezmem v lese koráliky?,, zakričal za ňou zúfalý princ. ,,Neviem, premýšľaj!,, pokrčila plecami a zmizla za vetvami vŕby. Večer princ mlčal a rozmýšľal, na všetky pokusy Slnečnej žiary rozveseliť ho reagoval mlčaním alebo hrubo. Ráno chytil vílu za ruku, pozrel sa jej do očí a povedal: ,,Vraciam sa do paláca.,, ,,Prečo?,, rozčúlila sa víla. ,,Vari ti je tu zle?,, ,,Nie, nie je. Mám sa tu dobre, no chcem ísť medzi ľudí. Prekypujem silou a tu sa nudím.,, ,,Veď môžeš ísť medzi ľudí , kedykoľvek sa ti zachce, a potom sa znova vrátiš domov,, navrhla víla.
Môj domov je v paláci!,, uškrnul sa princ. ,,A moje i kráľovstvo.,, ,,Tak ma vezmi so sebou!,, vykríkla zúfalo víla. ,,Budem ťa milovať, starať sa o teba, všetko ti odpúšťať, haliť ťa do tepla...,, ,,To nepotrebuje. jednu mamu už mám,, odvrkol princ. Keď však uvidel, ako Slnečná žiara zosmutnela, zmäkol ,,Pochop, ja predsa takú opateru nepotrebujem. A ty to inak nevieš. Už dávno som si uvedomil, že je to tvoje poslanie, no ja som už vyrástol a vyliečil som sa. Teraz chcem žiť ako všetci ostatní princovia. Viem, že to pochopíš. Zaľúbil som sa.,, ,,Ty si sa zaľúbil?,, To nie je možné! Do koho?,, ,,Neviem , ale je krásna. Myslím na ňu každú sekundu,, priznal sa princ. ,,Prepáč, jednoducho sa to stalo.,, ,,Začarovala ťa,, žalostne zopäla ruky víla. ,,Áno, začarovala,, zopakoval vyzývavo princ, ,,svojou ženskosťou, nedobytnosťou, tajomnosťou. Musím ju dobýjať a to ma láka, vzrušuje a rozpaľuje vo mne vášeň. Vieš, ako mi pri nej bije srdce?,, ,,Práve ja som vyliečila tvoje srdce!,, šeptom mu pripomenula Slnečná žiara. ,,Áno ty. ďakujem, maminka,, povedal princ úprimne. ,,Nikdy na to nezabudnem. Dám ti za to, čo len budeš chcieť.,, ,,Chcem teba,, konštatovala stroho víla. ,,Tvoju lásku.,, ,,Ja ťa mám rád,, rovnako úprimne odvetil princ. ,,len je to iná láska. Prepáč a zbohom. už sa nevrátim. vezmi si ten jarabinový náhrdelník. Taký nosia všetky lesné víly.,, Odišiel.
Slnečná žiara prežívala ťažké chvíle. Rozmýšľala, ako zákerne princ zradil jej veľkú lásku, tá bolesť bola neznesiteľná. trúchlila, trpela, dokonca aj plakala, a nevychádzala zo svojho rozprávkového domčeka. Keď z neho po veľmi dlhom čase konečne vyšla, šokovalo ju, ako sa všetko naokolo zmenilo. Jej les tak dlho nevidel lásku, že sa celý zvíjal, stemnel a všetko lístie opadalo. Pod nohami jej šuchotalo suché lístie - uschnutí svedkovia veľkej lásky. Na niektorých miestach dokonca napadol sneh. pretože vílina duša bola zavretá a lúč lásky sa nemohol dostať von.
,,Preboha, čo som to urobila?,, vzdychla Slnečná žiara. ,,Ako som mohla zabudnúť na svoj les? Chudáčik...,, Jej veľké srdce premkol súcit. Vždy keď niekoho ľutovala, dvere jej duše sa pootvorili a objavil sa lúč svetla, ktorý hneď začal láskať, ošetrovať a liečiť sčernené kmene. Slnečná žiara neúnavne pracovala. behala po lese, obnovovala, liečila a pomáhala. Čoskoro k nej znova začali chodiť ľudia a ona do nich vkladala celú svoju dušu, a pritom zabúdala na svoje trápenie. Neverím, že na mňa úplne zabudol, premýšľala. Teraz uvidí, začuje, zistí, aká som pracovitá, aké mám dobré a veľké srdce, koľkým ľuďom a stromom som pomohla, a vráti saku mne. Veď nikdy nikto ho nebude milovať viac než ja! Dôležité je, aby mu v tom nezabránila tá jeho čarodejnica!
Princ sa však stále nevracal. Od tých, čo sa k nej chodili liečiť, počula novinky: Princ žije s tou čarodejnicou, robí, čo jej na očiach vidí, každý týždeň jej nosí nový náhrdelník a vyzerá to, že sú spolu šťastní. To nie je možné, myslela si víla. Že ba som ho ešte stále milovala? Víla sa snažila porozumieť svojim pocitom a s hrôzou pochopila, že jej láska sa už dávno zamerala na iných ľudí, na les a že iba malinký lúčik stále patrí princovi. Pestovala ho a ochraňovala, hoci sama nevedela prečo.
jedného dňa k nej prišla starenka. Obyčajná starenka s košíkom prikrytým bielou šatkou. Starenka poprosila, či si u nej môže na chvíľu oddýchnuť a Slnečná žiara jej veselo ponúkla prístrešok a podelila sa s ňou o jedlo. Starenka bola veselá, poznala veľa zaujímavých príbehov. Sypala z rukáva rozličné vtipy a veselé príhody, až sa Slnečná žiara dokonca rozveselila.
,,Ty si ale milé dievča. A máš taký iskrivý smiech! V živote budeš mať veľa šťastia, uvidíš,, sľúbila jej starenka. ,,Moje šťastie už je preč,, zosmutnela víla,, spolu s mojím milovaným. Teraz čakám, že sa vráti.,, ,,Len nečakaj!,, poradila jej starenka. ,,Načo ba ti bolo staré šťastie? Raz odišlo, a to znamená, že nebolo tvoje.,, ,,Je vari tej čarodejnice?,, začudovala sa víla. ,,On s tou rozvratníčkou žije.,, ,,Napríklad tej čarodejnice,, neodporovala starenka. ,,Keď už s ňou raz žije, znamená to, že je to jeho šťastie.,, ,,Ale ja ho milujem,, posťažovala si víla. ,,Ako sa tak pozerám, ty miluješ všetkých,, poznamenala pohotovo starenka. ,,Máš taký dar...vieš liečiť láskou. Ver mi, je to nesmierne vzácny dar.,, ,,Ako to viete?,, zneistela víla. ,,Všeličo viem, veď už dlho chodím po tomto svete,, zasmiala sa starenka. ,,Pozriem sa a vidím. Aj ja mám taký dar. Ty máš dar liečiť, ja zasa dar vidieť rôzne veci.,, ,,A čo ešte vidíte?,, zaujímala sa víla. ,,Všetko možné. Vidím, že si Slnečná žiara, ľudia k tebe prichádzajú a majú ťa radi. Nikoho neodmietneš, všetkým pomáhaš a všetkým dávaš svoju lásku. Za to ťa svet miluje a chráni. Pretože ťa potrebuje.,, ,,Keď všetko tak dobre vidíte, povedzte mi, čo som urobila zle? Preč ten, ktorého som milovala, začal hľadať šťastie inde?,, spýtala sa víla.
,,Dobre, prezradím ti to. Len sa, dievča neuraz,, poprosila ju starenka. ,,Ty totiž miluješ všetkých, no seba takmer vôbec. Preto si myslíš, že si nezaslúžiš, aby ťa niekto miloval.,, ,,To nie je pravda! Mám k sebe dobrý vzťah,, rázne protestovala víla. ,,Kdeže! nerozčuľuj sa a vypočuj si, čo ti vravím. Pochopíš, čo mám na mysli... Mať rád a mať dobrý vzťah sú dve rozdielne veci. Dobrý vzťah má príčinu, ale rád má človek bezdôvodne, len tak. Rozumieš?,, ,,Nie,, priznala sa Slnečná žiara. ,,Tak sa pozri. Čo si robila pre to, aby si si udržala svoju lásku, no...tam s tým?,,
,,Všetko! Milovala som ho len tak, bezdôvodne. Nikdy som nenadávala, starala som sa oňho, o dom aj o les, všetko som mu odpúšťala, do lúčov sam ho zabaľovala,, rozprávala víla. ,,No vidíš, koľko si toho urobila. A načo to bolo?,, ,,Aby som si udržala lásku,, trpezlivo vysvetľovala víla nechápavej starenke. ,,Vari ty potrebuješ za lásku, ktorú daruješ, niečo na odplatu?,, ,,Nie! Kdeže!,, pohoršila sa víla. ,,Ja len tak, kvôli veľkému srdcu.,, ,,Takže svoju lásku len tak daruješ, ale aby si ju dostala od niekoho iného, musela si urobiť všetky tie veci?,, spýtala sa starenka a lišiacky prižmúrila oči. ,,Čo je to za lásku, ktorú si musíš takto namáhavo odpracovať?,, ,,A ako inak si ju mám odpracovať?,, spýtala sa popudlivo víla. ,,Tak vidíš,, pokývala víťazoslávne hlavou starenka. ,,Práve v tom je tvoj problém. Urobíš čokoľvek, aby si si udržala svojho milovaného, a jemu to zväzuje ruky aj nohy, nemôže sa poriadne nadýchnuť ani sa nevie pohnúť. Kto by už len chcel ležať celý život v kolíske pri mame, aj keby bola neviem aká starostlivá?,,
,,Je pravda, že mi stále vravel niečo o mame, ale ja som nechápala, čo tým myslí,, priznala sa víla. ,,Ja to však inak neviem, som takto predurčená.,, ,,Tvoje predurčenie je uzdravovať telá i duše,, povedala starenka. ,,Musíš sa naučiť byť ženou. Buď aj ta čarodejnica a pričaruj si milého. Určite sa ti to podarí. Každej žene sa to podarí, ak chce.,, ,,Ja chcem!,, zvolala víla. ,,Veľmi túžim po tom, aby ma niekto miloval.,, ,,Výborne, súhlasila starenka. ,,To je presne to: aby ťa niekto miloval. Doteraz si milovala ty a on ti to len dovolil. Mám pravdu? Teraz však ty dovoľ niekomu, aby ťa miloval. prijímaj jeho lásku s radosťou, veď si ju zaslúžiš. Každý si ju zaslúži...,, ,,Ako zistím, že ma niekto miluje? A kde ho mám hľadať?,, spýtala sa zamyslene víla. ,,Ach jaj, baby jedny,, vzdychla si starenka. ,,Všetko by ste hneď chceli hľadať. Za ničím sa nenaháňaj, jednoducho ži, staraj sa o les, uzdravuj ľudí a on za tebou príde sám. Jednoducho ži, staraj sa o les, uzdravuj ľudí a on za tebou príde sám. Prenechaj iniciatívu jemu. Keď budeš chcieť všetko robiť sama, zostaneš sama...,, ,,Dáte si ešte čaj?,, spamätala sa Slnečná žiara.
,,Nie dievča zlaté, už musím ísť. Ešte nemám plný košík, do večera ho musím zaplniť.,, ,,A čo máte v košíku, ak to nie je tajomstvo? Huby, lesné plody alebo nejaké bylinky?,, zaujímala sa víla. ,,Akéže tajomstvo? Tam sú rozprávky, dievča. Chodím po svete a zbieram rozprávky. Som rozprávkarka, vari to nevidíš?,, usmiala sa starenka. ,,Teraz tam vložím aj tvoj príbeh.,, ,,A čo s nimi potom robíte?,, spýtala sa prekvapene víla. ,,Dávam ich ľuďom,, priznala ochotne rozprávkarka. ,,Aj tebe jednu dám, za prístrešok a dobrý obed. Vytiahni si jednu z košíka.,, ,,Niečo mi samo skočilo do ruky! Je to mäkké a hebké a má to chvost!,, vykríkla Slnečná žiara.
,,To znamená, že tvoja rozprávka si ťa našla sama. Rozprávka so šťastným koncom,, veselo oznámila starenka. ,,Daj si ju pod vankúš, v noci sa ti bude snívať a cez deň sa stane. To však už musíš zvládnuť bezo mňa. Večer sú najväčšie rozprávkové žatvy, musím sa poponáhľať.,, Starenka zmizla v lese a víla Slnečná žiara strčila svoju rozprávku pod vankúš, umyla a utrela riad, vyšla na schodíky a vtom... No to už je úplne iná rozprávka. Mäkká, hebká a so šťastným koncom.

,,Talizman v tvare srdiečka môžete nosiť na krku, pripnúť si ho na kľúče, k telefónu, na náramok alebo ho nosiť len tak v kabelke. Talizman VEĽKÉ SRDCE vám bude stále pripomínať, že všetku svoju lásku nemôžete venovať iba jednému človeku. Musíte si pamätať, že váš vnútorný svet a váš osobný priestor tiež potrebujú pozornosť a lásku.,,

(Obchod so šťastím - I.S.)

kytica11

Kristinka pomohol mi cas a moj sucastny partner.... tiez ked som nastupovala do prace nemala som chut ani vstat isla som tam totalne polomrtva a cuduj sa svete tam som spoznala mojho osudoveho da sa povedat ze to bola laska na prvy pohlad uz ked sme si podali ruky a predstavili sme sa jeden druhemu ako na mna pozeral:) teraz som tehotna a som velmi stastna aj ked to trvalo roky ale oplatilo sa pockat na neho... keby mam dieta s ex priatelom uz som slobodna mama nestastneho dietata o ktore by sa jeho otec nezaujimal... neboj sa aj na teba to stastie caka vo svete ani nevies kedy a kde :) zamilujes sa a zabudnes na vsetko zle :) len hlavu hore

Ute

Podľa mňa je jeho stretnutie s tvojou rodinou (dokonca to bola nejaka párty?! a bez teba?!) je len zámienka. To, že ty hodnotíš váš vzťah, že ste nemali nijaký problém, to je neuveriteľné. Musela si niečo pocítiť, inak si váš vzťah vôbec neviem predstaviť ako vlastne vyzeral. No teda, je to pre teba ťažké. Neviem, čo by som ti mala v tejto chvíli povedať. Asi iba to, že ty si dôležitejšia ako on. Chlap, ktorý ťa takto opustil nestojí ani štipku za to, aby si sa pre neho trápila. Ale ako vravím, neverím, že váš vzťah bol úplne bez problémov - čo sa udialo?, musíš o tom niečo vedieť.