Je tomu už nějaký čas, kdy jsem zde psal na poněkud citlivé téma ohledně sexuální orientace, a týkal ose to právě mě. Pokud někdo nechcete na toto téma reagovat, nereagujte na něj, ale vám ostatním, kteří budete, děkuji.
Oč jde. Mám velký problém, který se nazývá sexuální orientace a v mém případě je menšinová. Já jsem tenkrát psal, že jsem se poměrně dlouho nedokázal vyrovnat s tím, že mě přitahují muži, ale rovněž jsem psal, že jsem procházel i citovým a fyzickým zmatkem, ohledně rozhodnutí se, a uvědomění si, jak to vlastně s tou mojí sexuální orientací je. Už jsem si myslel, že to mám vyřešeno na 100 % procent, že už jsem se ustálil, ale vypadá to, že u mě to takto nefunguje, a já nevím proč? Kdo vlastně jsem, když mě přitahují jak muži, tak některé ženy (píši některé ženy) a to jak v rovině fyzické a tak v rovině citové přitažlivosti. Připadá mi to, jako nějaký hermafroditismus. Mnozí tvrdí, že bisexualita neexistuje, že existuje jen jakési bisexuální chování, ale prý existují i výjimky. Problém je v tom, že jedna věc je čistá věda, a druhá věc je ideologie, vyberte si.
Já nevím, kdo jsem, vůbec už sobě nerozumím a někdy mi připadá, že si se mnou mé tělo, či vlastní já úplně hraje. Nemusíte mít obavy, že by to byl příznak nějaké schizoidní poruchy, protože toto cítím už od mládí, respektive puberty. Ano, zcela s jistotou mohu říci, přitahují mě muži a dokážu si s nimi představit společný život ve všech možných sférách vzájemného soužití, ale dokážu si to představit, i s určitými ženami! A teď jak z toho ven?
Je homosexualita jen to, že si to dokážu představit, že mě to přitahuje, ale co když nakonec skončím soužití s nějakou ženou, kým jsem potom byl? Muž, který žije s ženou, a přitom touží po muži? Anebo naopak budu žít s mužem, a budu zároveň toužit i po ženě, co s tím? A takto je to u mě se vším. Možná jsem ten vzácný případ bisexuála, který je asi více primárně homosexuál, ale nikoliv 100 %, jinak si nedovedu vysvětlit, tu neurčitost, nejasnost. Nebo mám snad raději zůstat sám, než takto žít? Nebo mám zkoušet různé možnosti? A co když stejně nenajdu.
V tomto my asi neporadíte, ale stejně by mě zajímal váš pohled na věc, váš názor, a hlavně, kdo podle vás jsem? Homosexuál, který se nevyrovnal se svojí orientací (tak proč se mu potom některé ženy líbí?) anebo bisexuál, který má tu smůlu, že bude navždy cítit tak, i tak. Heterosexuálem rozhodně nemohu být. Přitažlivost stejným pohlavím, se u mě vyskytla už v pubertě, a nemá to tedy nic společného s nějakou náhradou za chybějící ženu. Možná mi chybí partner, či partnerka, a potom by se vše nějak ustálilo, i když jen možná, ale to už je úděl člověka, žít, v jakémsi zmatku.
Možná píši bizarně, ale tak to je, intimnosti jsem zde nepsal, protože ten příspěvek může číst kdokoliv, a téma je to citlivé. Díky za vaše názory, případné rady. Jestli někdo o tomto problému víte, tak mi k tomu něco napište, nebo se mě i ptejte.