Bisexualita, homosexualita-můj problém

Príspevok v téme: Bisexualita, homosexualita-můj problém
MobyDick

Je tomu už nějaký čas, kdy jsem zde psal na poněkud citlivé téma ohledně sexuální orientace, a týkal ose to právě mě. Pokud někdo nechcete na toto téma reagovat, nereagujte na něj, ale vám ostatním, kteří budete, děkuji.

Oč jde. Mám velký problém, který se nazývá sexuální orientace a v mém případě je menšinová. Já jsem tenkrát psal, že jsem se poměrně dlouho nedokázal vyrovnat s tím, že mě přitahují muži, ale rovněž jsem psal, že jsem procházel i citovým a fyzickým zmatkem, ohledně rozhodnutí se, a uvědomění si, jak to vlastně s tou mojí sexuální orientací je. Už jsem si myslel, že to mám vyřešeno na 100 % procent, že už jsem se ustálil, ale vypadá to, že u mě to takto nefunguje, a já nevím proč? Kdo vlastně jsem, když mě přitahují jak muži, tak některé ženy (píši některé ženy) a to jak v rovině fyzické a tak v rovině citové přitažlivosti. Připadá mi to, jako nějaký hermafroditismus. Mnozí tvrdí, že bisexualita neexistuje, že existuje jen jakési bisexuální chování, ale prý existují i výjimky. Problém je v tom, že jedna věc je čistá věda, a druhá věc je ideologie, vyberte si.

Já nevím, kdo jsem, vůbec už sobě nerozumím a někdy mi připadá, že si se mnou mé tělo, či vlastní já úplně hraje. Nemusíte mít obavy, že by to byl příznak nějaké schizoidní poruchy, protože toto cítím už od mládí, respektive puberty. Ano, zcela s jistotou mohu říci, přitahují mě muži a dokážu si s nimi představit společný život ve všech možných sférách vzájemného soužití, ale dokážu si to představit, i s určitými ženami! A teď jak z toho ven?

Je homosexualita jen to, že si to dokážu představit, že mě to přitahuje, ale co když nakonec skončím soužití s nějakou ženou, kým jsem potom byl? Muž, který žije s ženou, a přitom touží po muži? Anebo naopak budu žít s mužem, a budu zároveň toužit i po ženě, co s tím? A takto je to u mě se vším. Možná jsem ten vzácný případ bisexuála, který je asi více primárně homosexuál, ale nikoliv 100 %, jinak si nedovedu vysvětlit, tu neurčitost, nejasnost. Nebo mám snad raději zůstat sám, než takto žít? Nebo mám zkoušet různé možnosti? A co když stejně nenajdu.

V tomto my asi neporadíte, ale stejně by mě zajímal váš pohled na věc, váš názor, a hlavně, kdo podle vás jsem? Homosexuál, který se nevyrovnal se svojí orientací (tak proč se mu potom některé ženy líbí?) anebo bisexuál, který má tu smůlu, že bude navždy cítit tak, i tak. Heterosexuálem rozhodně nemohu být. Přitažlivost stejným pohlavím, se u mě vyskytla už v pubertě, a nemá to tedy nic společného s nějakou náhradou za chybějící ženu. Možná mi chybí partner, či partnerka, a potom by se vše nějak ustálilo, i když jen možná, ale to už je úděl člověka, žít, v jakémsi zmatku.

Možná píši bizarně, ale tak to je, intimnosti jsem zde nepsal, protože ten příspěvek může číst kdokoliv, a téma je to citlivé. Díky za vaše názory, případné rady. Jestli někdo o tomto problému víte, tak mi k tomu něco napište, nebo se mě i ptejte.

lLily

tak to je fakt MobyDicku, ze tvoje rozhodnutie zavisi aj od mnozstva inych okolnosti, tak ako aj rozhodnuti dalsich ludi, no vzdy bude najviac tvoje, aj ked sa nechas unasat osudom aj ked sa budes proti tomu burit. Mozno medzitym vsetkym uz ani nevidis ci nechces vidiet moznost vlastnej volby, no to na jej existencii nic nemeni....myslim si. Aj ked "nic" nespravis, aj vtedy je to rozhodnutie a aj ked uz neni na vyber. Tak ako si sa predtym rozhodoval odist, teraz sa rozhodujes ostat ci prisposobit tomu, co mozno nejde a mozno by slo zmenit. A mozno ozaj nemame vlastnu volbu nikto. Vela ludi na vyber nema a cely zivot sa musi prisposobovat, no velmi sa mi nechce verit, ze by volbu nemali, skor ju nechteji uplatnit alebo im to nestoji za to. No hrabat sa v tom da donekonecna i tak je a bude len to, co zivot prinese, nic ineho.

ipsik

Ty si sa Mobicku zacyklil v tomto z pomylenom svete, tak ako som sa kedysi zacyklil ja. Len nech sem pride x ludi z Afriky. Len aby sme potom my neutiekli tam. Keby si sa toho vsetkeho nabazil ako ja, tak by si tiez niekam usiel. Neviem, neviem, kde treba hladat civilizaciu. Clovek, ktory nevidi, ju bude hladat tu... Nad tym sa zamysli.

riadkal

Moc uvažuješ a heabeš sa v pocitoch.
Staraj sa o svoj mikrosvet pokial možeš a nech ťa až tak politika netrápi.
Nájsť čo mi robí dobre.
Keby si nevedel, že existuje bisex a homo. tak by si bol presvedčený
Že si hetero,lani by si o tom neuvažoval.
Daj si prestávku nad takýmto uvažovaním.
Keď ale človek poskúša všeličo/nevieme čím si prešie/ tak ma z toho miš maš a depku, lebo je to neprirodzené a niekedy ....tlačí na vec.
Nevieme aký máš vek.Pokial si mladý -mladého napadne všeliaké uvažovanie hľadá sa.
Myslím že ked budeš žiť kľudne a nebudeš sa v tom vrtať, tak to vyriešiš pomaly človek ďalej zajdeš.
Ale ak sin mal nepokoj.....
Myslím že ked budeš ustálený,netlačiť na pílu, tak skor si nasmerovaný že sa ti páčia viac dievčata.
Miešať všetko dokopy tak jasné že ťa poráža a nevyznáš sa.

Marosko-n

Moby Dick
Život je jednoduchý, to si len mi ľudia ho komplikujeme. Tak že treba si ho zjednodušovať, lebo prídu depresie.
A treba sa to naučiť ako sa na seba pozerať ako tretia osoba a potom bude ten náš život jednoduchý. Neni dobre sa moc zaoberať svojími a iných problémami. Brať život taký ako je ! A hlúposti lepšie neriešiť.

MobyDick

lLily: někdy ti ani nic jiného nezbude, než zůstat, protože ti to okolnosti nedovolují, nejde přeci jen o mě. Život je natolik složitý, že je vůbec umění ho žít. Vidíš sama, že já se neustále v něčem hrabu-fascinuje mě to. Jsou věci, které mě fascinují celý život, neopouští mě to. Já už vlastně nemusím dělat žádnou volbu, ponechám to náhodě, a uvidíme co mi život přinese. Aktivní mohu být, ale život má do iluze hodně daleko, ať už je čímkoliv.

lLily

Ano MobyDicku, nikto za teba nemoze spravit "tvoje" rozhodnutie, bo ak by spravil, tak by nebolo az tak tvoje a dost mozne, ze by si tam casom opat sklzol.....ked sa z toho vyhrabes sam, tak je ovela mensia pravdepodobnost, ze sa do toho este niekedy vratis...no ak by ta odtial ktosi vytiahol, tak mozes spadnut opat a povedat si:"Nevadi, sak ma ktosi zas vytiahne." Ja ani neviem ci je to zle alebo dobre, skor to moze byt iritujuce a do istej miery pohodlne.

V podmienkach v ktorych sa "neda prezit" proste neprezijes ak odtial neodides alebo si tam nevystavias "zakladnu", ktora ta bude chranit. Nech uz sa rozhodnes akokolvek, oboje ta bude stat iste usilie. Nie je vzdy umenim ostat ci odist....naucit sa v comsi zit - to je umenie, akurat za aku cenu to vsetko bude, to je uz na kazdom - na jeho daroch, viere, slabostiach i odvahe.

MobyDick

lLily: ano, máš pravdu, není možné všechny házet do jednoho pytle, a už jsem o tom vlastně napsal, v předchozím příspěvku. To že mi někdo nevyhovuje je problém soužití s ostatních v těch omezených prostorách. Jediné nedestruktivní řešení je odstěhovat se, a to každý rozumný jedinec udělá, zbytek už je destrukce, to znamená vše spojené s konfliktem. Zkusím to ve svém životě změnit, potom už takto nebudu muset psát, jediné co bude, jsou ty texty, které jsem tu psal, jako vzpomínka na to, že jsem někdy ve svém životě tyto problémy měl. Ony jsou z toho depky a já to dříve neměl, asi jsem se izoloval a navíc uděl spoustu chyb, nemá smysl psát je no tom, co někdo jiný udělal.

Pozitivně uvažovat a zažívat jen šťastné chvíle není z nějakého důvodu dáno všem ale u mě se to alespoň střídá, tak úplný "morous" nejsem.

lLily

prepac, ze ani ja ti nemozem napisat nic pozitivneho, ale to je skratka realita a asi by som si i ja mala dat na nejaku dobu pauzu od virtuality a neustaleho premyslania

lLily

MobyDicku, ja vnimam skrz konkretnych ludi, cize na krajinu sa nepozeram cez politikov, ale cez konkretnych jedincov. Ja by dnes mohla nadavat na Slovakov a cele Slovensko, ale naco, ked to ani pravda neni a vsetci ludia v tejto krajine nie su obmedzeni? Do politiky sa nevyznam, no zvacsa je VRAJ zial taka, aku si ludia zvolili, i ked si zaroven myslim, ze cosi tak hrozneho by si nezvolil snad nikto, cize k tomu ti ludia boli najskor zmanipulovani...inak si to vysvetlit neviem. Politici su prefikani a vedia, co na ludi plati...ake sluby a prisluby. Podla mna by za kazdy nesplneny slub mali pykat a snazit sa to nejak odcinit.

Ked by mi ti blbci dychali neustale na krk, tak mozno by aj ja o tejto krajine takto premyslala, ibaze stale prevazuju jedinci, ktorych si vazim a mam na istej urovni dokonca rada, no a ti si nezasluzia, aby som ich hadzala do jedneho vreca so spodinou, ktora sa mi hnusi.
Zle je, ak sa clovek nemoze nijak branit a uplatnit svoje prava (o ktorych mozno ani nevie), to je velmi zle priam destruktivne pre celu spolocnost, ale to si skoro nikto neuvedomuje pri tych pidizivotoch kde sa rieisa len omacky typu nevera a aby dieta zozralo, co rodicia navaria, inak dostane po zadku alebo ochorie.

Ked sa na teba lepia idioti, najskor si im neurcil spravne hranice cez ktore by sa k tebe nedostali, ci prinajhorsom narazili na hubu, ked by sa o to pokusili. Ale to je len teoria...ja sa tiez jedneho neviem zbavit, ale nechcem mu zaroven ublizit, takze sa vo mne biju mozne vycitky s protiutokom ci sebaobranou.

MobyDick

lLily: názory se mění, když pochopíš, jak funguje politika, a kdo je vlastně člověk. Mám žít v zemích a přísahat na jejich ústavu (pokud chci získat občanství) když nesouhlasím s jejich politikou, když nesouhlasím s vůbec ničím? Tím, že si to idealizuješ, tím je potom možné pro tebe žít kdekoliv, pro mě ne. Jak jsem psal, mám tam i příbuzné, a vím o čem tam ten život je a byl. Tady je to už úplně stejné. Tupý materialismus a konzum, to už není pro mě, teď ani nemám náladu moc psát, měl bych si dát na nějakou dobu pauzu.

Člověk mění názory podle okolností. Já s jen ptám, proč já mám celoživotní smůlu na debily které tak nenávidím, a oni se stále na mě lepí, je to nějaký zasraný osud?