Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nikto mi nevie pomoct, postupna degeneracia tela

Príspevok v téme: Nikto mi nevie pomoct, postupna degeneracia tela
Kyfoza

Zdravim,
Uz som sem raz pisal, myslel som ze problem je od chrbtice, no na mri mi zistili iba hypekyfozu a naznacenu s skoliozu.
Problem je v dolnej casti rebier a hornej casti brucha. Citim tam silne tlaky, takisto divne zvuky idu stadial ako keby tam bolo malo priestoru, tazko sa mi dycha a na hrudi ma tiez tlaci, ked mi to tlaci na zaludok, je mi na vracanie. Kedze sa chrbtica vylucila, co by to mohlo byt? Zaujimave je ze pred rokom mi trochu pomahali cviky uvolbit ten utlak ale vzdy len na par tyzdnov. Vzdy sa to vratilo znovu a znovu a momentalne ma to tlaci stale a cviky su uplne bez ucinku. Prosim vas uz neviem co mam robit na ake vysetrenie mam ist? Citim ako sa to kazdym dnom zhorsuje a realne mi odchadza fyzicke telo. Je zapadna medicina vazne tak k nicomu ze sa neviem dopracovat aspon k diagnoze?
Dakujem za odpovede

Kyfoza

Ano na mri th chrbtice som bol pred par tyzdnami. Par prispevkov dole som pisal aj zaver vysetrenia. Nic vazne co by mi tieto problemy mohli sposobovat sa nezistilo. Uz vazne neviem ako sa posunut vpred a co robit aby som konecne dostal diagnozu. Najlepsie bude asi zacat hladovkou.

mascha

už máš jednu MR? ak by si absolvoval hrudnú chrbticu,čo asi nedostaneš ani odporúčanie, mám obavy, či by nejaké neznáme útvary považovali za parazity, ten pacient to mal doslova inváziu,čo pri tom množstve nebol problém..
chápem ťa, potrebuješ diagnózu od kl. medicíny, to by som presadzovala, ale mám pochybnosti...

Kyfoza

No je to nechutne. A co ten tlak, ktory sa po cvikoch uvolnil? Mozu to sposobovat parazity?
Myslis ze by mi na mri hrudnej chrbtice tie cervy zaznamenat?
Potreboval by som zistit ci ich vazne mam, potom sa uz mozem zariadit a skusat rozne liecby, len je to nepotvrdene. V mojom pripade ziadna diagnoza je este horsia ako zistena.

mascha

aj ploché červy ovplyvňujú hodnoty pri vyšetrení štítnej žľazy, lenže vyšetrujúci nevie, čo je zatým...
tu je link, RTG snímky spomínaného pacienta
de.amomama.com

Kyfoza

V klude by to aj sedelo, preco mi ale kedysi pomahali cviky uvolnit ten tlak? Bolo to presne takto, zacvicil som si tlak ustupil a citil som este pol dna taku prijemnu uvolnujucu bolest v chrbtici. Takto sa mi to vzdy po mesiaci vratilo, zacvicil uvolnilo sa do chrbtice. Momentalne nepomaha ziadny cvik. Mohli toto sposobit parazity? Jednalo sa o tlak na zaludku a branici( tazke dychanie, pocit na vracanie)
Neexistuje nejaky dobry test co by potvrdil parazity?
Este ma napada minuly rok mi zistili zvysenu funkciu stitnej zlazy, konkretne ths, este som nebol s tym u doktora, to by mi to nemohlo sposobovat?

mascha

ja sa tiež prikláňam k názoru, keď po rôznych vyšetreniach nič nenájdu, že to budú len parazity...
situácia je aj po MR nebýva diagnostikovaná, poznám prípad, keď mal pacient larvu pásomnice v mozgu, a pri prvej nanič neprišli, len keď bola situácia kritická ďalšou MR kvôli zmenenej polohe segmentu zistili, že sa jedná o pohybujúci parazit..
ďalší prípad pacienta, ktorý jedával suší, na RTG videli spústu plochých červíkov..
nemá to byť strašenie,ale keď sa už aj na SK našli v rybacej konzerve škrkavky, nejde o výmysly...
čiže obráť sa na ponúkanú možnosť pomoci v predošlom príspevku

Kyfoza

Niekto este nejaky nazor co by to mohlo byt? Aj ked sa posuniem o 1% je to stale pokrok.
Do sukr. laboratoria kym nasetrim na vysetrenie a objednaju ma to potrva minimalne rok. Takze by som bol rad za akekolvek rady.

Kyfoza

jauyneviem:
Tiez som sa na to pozeral tvojim pohladom ale neviem, chrbtica je podla mna na 99% vylucena... To mi povedal aj jeden chirurg, ak by to bola chrbtica tak by som mal tlaky a bolesti v urcitej polohe, ja to mam cely den nezavisle na tom ci lezim, stojim, ohybam sa, a co tie divne zvuky v oblasti spodnej casti rebier a hrdla? Ved take zvuky by urcite neboli od chrbtice.

Nalez je:
Záver:

Th hyperkyfóza, naznačená skolióza, diskrétne degeneratívne zmeny na skelete, v dif. dg. neúplne vyjadrený M.

Scheuermann, kritériá typického M. Scheuermann nie sú splnené

T.č. bez spinálnej a foraminálnej stenózy, bez myelopathie.

Vysledky som dal ortopedovi a povedal mi ze ziadny akutny ani vazny nalez, vravel mi ze mi predpise papier na rehabilitaciu a to je vsetko. Ani za nim uz nepojdem naco, ta rehabilitacia je o nicom,, tie cviky vobec nepomahaju, ja som si nasiel aj ucinnejsie a lepsie, no celkovo mamm pocit ze cviky to na chvilu uvolnia ale neriesia pricinu len docasne nasledok. Navyse mam kamosa co ma hyperkyfozu minimalne 2x vacsiu ako ja a vobec nema nic z toho co ja, dokonca ho neboli ani chrbat, takze si nemyslim ze mi to sposobuje chrbat, uz vazne neviem co to moze byt.
Smer lekar uz bol a nepomohol mi, v klude to mozu byt aj tie parazity ja neviem uz, tazko sa dopatrat k diagnoze, ked nikto nevie ani zdaleka co by to mohlo byt.

jauzneviem

Ako ze nic nezistili? Preco zas vsade pletiete tych parazitov? Zistena mu bola hyperkyfoza a skolioza, co s tymto maju paraziti ? Nic podla mna. A ty sa nedaj odbit a prediskutuj to s lekarom znovu. Necitis sa dobre musi to riesit a mal by ta poslat na fyzioterapie a cvicenia kde si to das do poriadku. Asi mas riadne zle drzanie tela a krivu chrbticu tym padom to tlaci na hrudnik, brucho...z toho opisane problemy. Takze smer lekar lebo tu ti "odbornici" z tohto fora diagnostikuju take choroby ze sa najdes aj na psychiatrii. Nic v zlom.

Kyfoza

peterfk: Rozmyslal som ci sa vobec najde nejaky clovek co je na tom podobne a nasiel.Tiez to mam podobne ale len druhy rok. Pracovat este ako tak zvladam ale dost ma to obmedzuje na vykonnosti v praci, niekedy mam pocit ze nezvladnem dokoncit ani zmenu tak mi byva zle. Mozem sa ta spytat ako si nakoniec zistil ze mas parazity? Ja som nad tym tiez premyslal, mam aj zltu hnacku uz minimalne 3 roky a tiez nevedeli zistit preco. Aj ked tam by tu zltu farbu vysvetloval zviseny bilirubin? Ja m am tie divne zvuky hlavne v hornej casti bruha a dolnej casti hrudniku, v tych miestach mi je aj zle od zaludku a tazko sa mi dycha. V dolnej casti mam tiez zvuky ale menej. Najviac tie zvuky pocujem ked lezim. Takisto mi tie tlaky prerazaju az do chrbtice a tam tiez citim taku tupu bolest. Divne je ze mi cviky pred rokom pomohli uvolnit ten tlak na par tyzdnov a vobec netusim preco, momentalne mi cviky uz vobec nepomahaju,

tomas: ak to bolo na mna tak na mri hrudnej chrbtice som bol, cize tam im to zobrazilo aj cely hrudnik nie?