Nikto mi nevie pomoct, postupna degeneracia tela

Príspevok v téme: Nikto mi nevie pomoct, postupna degeneracia tela
Kyfoza

Zdravim,
Uz som sem raz pisal, myslel som ze problem je od chrbtice, no na mri mi zistili iba hypekyfozu a naznacenu s skoliozu.
Problem je v dolnej casti rebier a hornej casti brucha. Citim tam silne tlaky, takisto divne zvuky idu stadial ako keby tam bolo malo priestoru, tazko sa mi dycha a na hrudi ma tiez tlaci, ked mi to tlaci na zaludok, je mi na vracanie. Kedze sa chrbtica vylucila, co by to mohlo byt? Zaujimave je ze pred rokom mi trochu pomahali cviky uvolbit ten utlak ale vzdy len na par tyzdnov. Vzdy sa to vratilo znovu a znovu a momentalne ma to tlaci stale a cviky su uplne bez ucinku. Prosim vas uz neviem co mam robit na ake vysetrenie mam ist? Citim ako sa to kazdym dnom zhorsuje a realne mi odchadza fyzicke telo. Je zapadna medicina vazne tak k nicomu ze sa neviem dopracovat aspon k diagnoze?
Dakujem za odpovede

Kyfoza

Nemam problemy s nadvahou prave naopak nemozem pibrat, ale to je asi zo stitnej zlazy. Takisto nemam problemy s vysokym cholesterolom mam ho znizeny. Takze tvoj komentar je uplne mimo, toto s tym nesuvisi.

Gima

Zápcha i nadváha: Pomôže psyllium?
Mirka

Odporúčané dávky vlákniny pre jednotlivé krajiny Európy sa líšia. Spravidla ide o 25 až 30 gramov na deň. Smutné je, že jeme len polovicu a následne nás trápia problémy ako zápcha, hemoroidy, nadváha, vysoká hladina cholesterolu v krvi... Je prírodná vláknina cestou k náprave?

V ajurvédskej medicíne je psyllium známe stovky rokov. Aktuálne zaznamenáva „boom“ aj v západnej civilizácii. Dôvody? Žalostne nízka spotreba vlákniny, ktorá súvisí s rakovinovými ochoreniami tráviacej sústavy (toxíny zostávajú dlhšie v tele), zápchou, hemoroidmi, žlčníkovými problémami, vysokou hladinou cholesterolu v krvi, obezitou, nestabilnou hladinou krvného cukru - čo je problém nielen pre diabetikov, ale aj bežných ľudí.
Čo je psyllium?

Psyllium je čisto prírodná rozpustná vláknina, ktorá sa získava z rastlín, ktoré pochádzajú z rôznych druhov Plantago, pričom najznámejšia je indické Plantago ovata. Psyllium rôznych druhov nájdeme po celom svete, ale domovom indického psyllia je India a Pakistan. Rastliny sú pomerne skromné, čo potrebujú, je jasné, slnečné a suché počasie.

Na trhu je psyllium dostupné vo forme prášku, ktorý sa užíva v množstve jednej až dvoch čajových lyžičiek denne. Najlepšou voľbou je užívať psyllium nalačno pred raňajkami s čistou vodou, džúsom alebo čajom. Užívať ho možno aj kedykoľvek počas dňa aspoň 30 minút pred jedlom.

Pri zaradení psyllia do jedálnička je nevyhnutnosťou pitný režim, pretože vláknina absorbuje vodu. Prírodné psyllium je bez chuti a zápachu, čiže sa hodí aj do ovsených vločiek, jogurtov a cereálií. Pri vážnejších zdravotných problémoch, a najmä dlhodobom užívaní niektorých liekov (antidepresíva, lieky pri cukrovke), konzultujte užívanie psyllia s lekárom.
Jednoduchým spôsobom možno teda denný príjem vlákniny zvýšiť až o 5 gramov a predchádzať nasledovným problémom:

Psyllium je prevenciou proti zápche, pretože stimuluje činnosť čriev a pomáha k rýchlejšiemu vylúčeniu stolice, a teda aj škodlivých látok. Je nápomocné aj v opačnom prípade, resp. pri hnačke aj syndróme dráždivéh čreva.
Viaceré vedecké štúdie naznačujú, že nedostatok vlákniny môže súvisieť so vznikom rakoviny hrubého čreva. Dôvod? Toxické látky zostávajú dlhšie v organizme a pôsobia negatívne na organizmus.
Psyllium navodzuje pocit sýtosti a znižuje chuť do jedla, čo je dôležité pri udržaní hmotnosti i redukčných programoch.
Dostatočná konzumácia vlákniny udržuje krvný cukor na uzde, čo je prevenciou cukrovky.
Vysoký krvný tlak a hladina cholesterolu v krvi sú hlavnými dôvodmi vzniku srdcovo-cievnych ochorení. Psyllium ako zdroj vlákniny pomáha regulovať krvný tlak i cholesterol.

Kyfoza

Neviem uz co to moze byt. Podla mna ide o nejaku poruchu svalov alebo nieco podobne, ze mi na bruchu a hrudniku tuhnu a neviem preco. Paraziti co ja viem, to som si cital o nich o nich ze su aktivne hlavne v noci okolo 3 hodine kedy sa znazi pecen zbavovat vsetkych jedov. No mne prave pocas spanku nic neni, vtedy to necitim ako keby to ani nebolo. Problem zacina tak pol hodinu po prebudeni, a pokracuje to cely den. Zaujimave ze ked som si dal pervitin pred pol rokom tak to pocas stavu ustupilo, nic som necitil neviem aky to moze mat vpliv a preco mi to robi. Mne skvrka aj v hrdle nielen pod rebrami a tam pochybujem ze mam parazity.

AMANDAmandy

Ahoj,,podľa toho,čo opisuješ..Pravdepodobne môžu byť za tým paraziti,,a vtedy si človek musí pomoc vyhľadať sám.,, je to tak,ako tu píše peter.Že naše zdravotníctvo nerobí pre nás to,čo treba.Moje zdravotné patálie ( dlhodobé) ma doviedli,že som sama hľadala,lebo lekári mi nevedeli..Respektíve nechceli pomôcť,,môj stav bol vážny,,ked našla som lekara,čo lieči parazitarne ochorenia,je to vzdelany odborník,pretože má kvalifikáciu mikrobiológ,,parazitolog.,a naozaj mi pomohol.-Dr.Milan Pravda ,z Liptovského Mikuláša,ordináciu má v poliklinike.,niekto žiadny šarlatán,,pomohol veľa ľuďom vo vážnych stavoch,keď už medicína zlyhala,vyšetrením potvrdil u mňa určité druhý parazitov,nasadil mi lieky,,3 týždňovú liečbu ,a pomohlo.Tie lieky vyčistia orgány až po tenké i hrubé crevo.Ver mi,uľavilo sa mi.Je dobré,že sú dnes i takíto lekári ,no ľudia o nich nevedia,že existujú ambulancie diagnostiky ,majú prístroje ktoré zmerajú prítomnosť parazitov v tele,,len treba hľadať pracovisko a rozhodnúť sa kam zajst..Takže zvoľ takúto pomoc,uvidíš,,pretože ak by si čakal,že obyčajní lekári ti pomozu..Nie,dockaš sa len toho,že ťa budú preháňať z jednej ordinácie do druhej a bez vysledku.Ver mi,,pretože sama som kedysi pracovala v zdravotníctve.Tazké je sa na to dívať.,No,,a čo opisuješ..tvoje problémy sú urcite charakteru chorého žalúdka a čriev.,ak sú to paraziti,,tie spôsobujú práve to,čo opisuješ: tlak v žalúdku,pod rebrami,bolesťi,kŕče,hnačky,sťažené dychanie., Okrem toho aj kožné choroby,infekcie,škŕkanie v žalúdku,nafuknute brucho a nutkanie na zvracanie,,( týmto som i ja trpela) tie tvoje problémy myslím,že nesposobuje chrbtica.Fyzicky ju nemáš vážne chorú.Treba sa dať vyšetriť ,no žiadne odbery krvné,ani zo stolice prítomnosť parazitov nepreukazu.Sama som to videla.,moje výsledky takisto vždy prišli Negatívne! V laboratóriách klamú,a potvrdil mi to sám jeden nemenovaný lekár.Tak ti držím palce,,a pohladaj nejakú ordináciu diagnostiky..Napr.Diacom,alebo dr.Milana Pravdu..A napíš nám sem...Ako sa ti darí...

peterfk

Kyfoza, este jedna vec, nie na 100% to budu parazity, na to pozor. Len z velkou sancou to mozu byt... problem je, ze medicina ti to nikdy neuzna, a nevie ich odhalovat. Budu sa ta snazit zbavit, len co spomenies parazity, maju to tak naucene. Urobia ti testy, ktore ked nevyjdu pozitivne, tak dovidenia. Tie testy su nastavene tak, aby nevychadzali pozitivne, na to ta upozornujem, ze nieco tam smrdi. Nasiel som napriklad laboratorium, co hlada antigeny v stolici, nie vajicka, pisu, ze parazity takto ide odhalit skor, a nepotrebuju tam mat tu nedokonalost, v podobe toho, ze vajicka musia fyzicky objavit (ono nie v kazdom kusku stolice vobec musia byt pritomne). Cela slovenska diagnostika sa ale spolieha na test parazitov z vajicok... chapes? Nema to ani 10% uspesnost, oni ti to spravia raz, a potom tvrdia, ze NEMAS parazity. Vidis tam ten amaterizmus?

Predstav si, ze v sudnictve by si bol obzalovany. Naraz by niekto prisiel a predlozil dokaz, ktory by s 10% tnou sancou hovoril, ze si spachal nejaky cin (ty by si ale vedel, ze si nevinny). A naraz, sud by tento 10%tny dokaz uznal, a obvinil ta, ze si vinny...Chapes. Tak presne toto robi medicina s parazitmi. Na zaklade testu, ktory ma mizivu a nespolahlivu sancu, ze vyjde (laborant musi fyzicky objavit vajicka), ti tvrdia, ze NEMAS parazity. Pritom pravda je len taka, ze na zaklade testu, moze laborant tvdrit, ze ich NENASIEL, to neznamena, ze ich nemas. Logika im nic nehovori.

peterfk

Kyfoza- heureka... vies sa dostat k tej MRI? Nemyslim k obrazku, k celemu skenu oni na to pouzivaju specialny program! Prosim, vypytaj si to od lekara.

Viem kam to poslat do zahranicia. Prosim odpovedz, je to surne. Ak to tam bude vidiet, mame vyhrate obaja. Viem kam to poslat. Na slovensku to ani neries, lekari tu, to je cisty amaterizmus. Oni by to tam nenasli, ani keby to bolo vidiet. Clovek musi vediet, co hladat, presne ako mascha pise, ale potrebovali na to az 2 skeny, aby to videli (ked sa pasomnica hybe)...

Nasiel som na nete laboratoria ktore su o 1000x krokov vpred pred slovenskom v diagnostike parazitov, aj v citani z MRI. Prosim odpovedz co najskor, nebol som tu dlhsie.

Daj mi na seba aj kontakt, ak mozes. Ja sa na MRI neviem dostat uz vyse roka a nepojde to, ale z tej tvojej by to mohlo byt vidiet.

mascha- to je skvely napad co si napisala, napadlo ma, ze keby sa urobili 2 MRI za sebou, a to v case, ked sa parazity hybu (viem ako ich rozhybat, treba hladovat aspon 1 den, a potom uzit vseliake antiparazitalne bylinky, alebo MMS - potom sa zacnu mrvit ako sialene), islo by to tam vidiet! To je skvely napad, co si napisala, zial bude to nerealne nakladne, urobit 2 MRI za sebou.

Kyfoza

Tak rozhodol som sa ist v pondelok k psychiatrovi, to aspon potvrdi ze to nie je z psychiky. Za ako dlho by mi mali odzniet tie problemy ak je to naozaj iba v hlave?

Kyfoza

Tak rozhodol som sa ist v pondelok k psychiatrovi, to aspon potvrdi ze to nie je z psychiky. Za ako dlho by mi mali odzniet tie problemy ak je to naozaj iba v hlave?

Kyfoza

Ano len, neurologicka ma poslala hned prec, ze to s tym nesuvisi. Ortoped tiez vravel ziadny vazny nalez. Kde sa mam opytat na ten invalidny?
Vysvetli mi jednu vec teda, ked mas v tom tak jasno, preco mi cviky pred rokom pomohli uz po prvom cviceni, uvolnilo sa to no vzdy vratilo po urcitej dobe. Postupne nepomahali tie cviky co by mi odporucili na rehab. Tak som zistil ze mi hiac pomahaju cviky s vlastnou vahou hlavne kliky, snazil som sa cvicit skoro kazdy den vlastnou vahou, na chvilu to zaberalo no postupne aj to prestalo mat ucinok, momentalne mam pocit, ze mi to cviky dokonca zhorsuju. Tak nevrav ze som necvicil. Ako som vravel uz v predoslych prispevkoch, kamos ma minimalne 2x vacsiu hyperkyfozu vypada ako quasimodo, na mne ten hrb neni az tak vidiet, no ziadne tlaky nepocituje dokonca ani ho neboli chrbat, tak tou hyperkyfozou to asi ze nebude?!

Ani3

....zistili len hyperkyfozu a skoliozu...to je LEN?? to si v peknych sra*kach ti poviem a asi si to neuvedomujes..tie deformujuce sa kosti ti tlacia na srdce, pluca, zaludok...mozno zatial len tlacia a da sa tomu najhorsiemu predist ak budes na tie rehabilitacie chodit! to sa ti neulavi po jednom cviceni, trva to mesiace, ale pomoze ti to. Aspon tu na slovensku ti na to nic ine lekar nenavrhne tak to aspon skus predtym ako tvrdis ze je to aj tak nahovno a nezabera to...zabera, len tam treba zacat chodit to je vsetko a myslim ze s takou diagnozou mas narok na invalidny dochodok. Pozistuj si to este predtym, ako nebudes moct raz vobec uz vstat z postele ked uz mas takyto postoj sam k sebe a kasles na to. Hladas choroby tam kde niesu a pritom vies ze aky problem mas a staci chodit na jednoduche cvicenia, ale dlhodobo aby si mal dobre vysledky a ten tlak a zvuky odidu.