Vieme milovať len pekných ľudí?

Príspevok v téme: Vieme milovať len pekných ľudí?
Omarsy

Dobrý večer, aký máte na toto pohľad vy? Keď sa pozriete na svojho partnera/partnerku, je pre vás táto osoba fyzicky atraktívna? Je to jeden z hlavných dôvodov, prečo ste spolu? Alebo vám na ňom/nej učarovalo čosi celkom iné a ten vzhľad neriešite? Už rozprávky nás učia, že sa nemáme zamilovávať do krásy, ale ozaj to tak funguje? Dali by ste niekomu prednosť pri výbere partnera pred niekým len na základe atraktivity?

Nie, neľutujem seba. :D Ale fest ma to zaujíma, keďže aj v mojom okolí vzťahy vyzerajú tak ako vyzerajú a potom sa ľudia divia. Mňa na žene priťahuje vyrovnanosť, sebavedomie, humor, schopnosť byť oporou vtedy sú všetky krásne. Ale dosť často mám pocit, že som jediný takto nastavený,,,

Marunka

A prosim, to co ti pisem, neber ako poucovanie, alebo nebodaj, ze ti cosi nutim :) Ber to ako dalsi pohlad cudzieho cloveka na vec, nic viac ;)

Marunka

Omarsy, ja by som netvrdila, ze taki ludia budu vseobecne odmietnuti a kvoli vyzoru osocovani :) A kto to je "KAZDY"? Ja a ty? :) Mna tiez kedysi trapila nespravodlivost celeho sveta, ale staviam sa uz k tomu inak. Nerozmyslam ako zmenit svet a ako donutit ostatnych, aby "skaredych" ludi akceptovali, ale rozmyslam, ako sa ja postavim k tomuto problemu. Pre pokoj mojej duse je daleko podstatnejsie, ze ja tych "skaredych" prijimam a nie to, ze niekto od nich boci. Mozem sa nadrapovat, robit osvetu atd, ale staci, ze ja ich akceptujem :) Nepaci sa mi tooolko veci na svete, ale zmenit ich nezmenim, to by bolo asi odvazne tvrdit :D No mozem k nim zaujat taky postoj, ktory bude v konecnom dosledku pre niekoho osozny :) Vzdy som sa kamaratila v triede s ludmi, o ktorych vraveli, ze smrdia, su spinavi, bili ich a podobne. Ale nie z lutosti (aspon ja som to tak necitila),ale preto, aby videli, ze nie vsetci sme rovnaki a nemame rovnaky meter na druhych :)

Omarsy

Marunka: Dobre ale čo mnou spomínaní ľudia, ktorí sa cítia odstrkovaní nie preto akí sú ale čisto preto ako vyzerajú? Nie je veľa takých ako som ja či ty, ktorí by chceli vidieť ich vnútornú krásu, a dali im možnosť prejaviť svoje vnútro. A takí ľudia ani nevedia rozmýšľať štýlom,, že mám kašľať na niekoho, kto presadzuje ideál krásy, lebo cítia, že budú odmietnutí u KAŽDÉHO. Z toho by mal každý komplexy a pomaly by si prestal vážiť seba samého. Túto skupinu ľudí zvyknú nazývať aj ako "nechcení".To ma na celej tejto téme mrzí. Nie všetky fyz. nedostatky vieme napraviť (a niekedy ani tie veľmi nepekné). Títo ľudia sa s tým musia zmieriť. No a skús prežiť celý život sama...

Marunka

Mesacny, teba mozno, mna nie :)
Ja sa netvarim, ze svet je krasny, pozitivny a ze mi vsetci chcu dobre :) Ak sa bavime k teme, tak mi je ukradnute aky je ideal krasy. Je mi jedno, co je nastavene spolocnostou. Ako male dievcatko som trpela, preco nemam take a take vlasy, ved take su povazovane za nadherne. Preco nemam rovne nozky ale musia byt trosku krive po tatkovi :D Ved zena ma mat nadherne nohy, tak to kazala spolocnost. Preco nemam tamto a hento. Pozerala som po zenach a hnevala sa na to. Dnes ma vobec nezaujimaju trendy, vseobecny nazor na krasu alebo nebodaj nieco diktovane spolocnostou. Jednoducho to nevnimam a neexistuje to v mojom zivote :) (ano, existuje, ale nema to na mna ziaden dopad). Takze tak :)

Mesačný princ

Marunka - ja s tebou nesúhlasím. vždy ťa bude ovplyvňovať prostredie v ktorom žiješ a ty budeš nútená s ním koexistovať.

Budeš ho vnímať či chceš či nechceš a keď do teba hodí prvé dieťa kameň a povie, že zdochni obluda, tak sa pridajú aj ďalšie.
Taká je realita.
Môže byť človek akokoľvek krásny a pozitívne naladený ale toto ho zlomí.

Marunka

Omarsy, že píšeš o tých chýbajúcich zuboch :D Akurát dnes som sa s takým človekom spoznala, to čo z neho šlo bolo viac ako tie zuby a práve tým, že ich nemal, bol nesmierne svojsky a iný. Keby ich mal, dokonca by to bol fešák veľký :D Ale ak by sa ma spýtal, či si ich má dať urobiť, poviem mu aby sa na to vybodol :D
Ideál krásy je vo všeobecnosti nejaký, je nastavený masou. Dôležité je podľa mňa si zachovať krásu v sebe a nedať sa nejak opantať tým ideálom. Svoj svet si tvoríme okolo seba my sami. Keď upriamiš svoju pozornosť na isté veci, tie zvyšné naokolo prestanú byť podstatné, dokonca ich budeš prehliadať, akoby neexistovali. Budú tu, ale nebudú pre teba nijak dôležité a nebudú ťa ovplyvňovať ;)

Marunka

Kycera, ja nie som ucitelka :)
Rozpravka, ano ano, tak to bolo :) Mam tetu etnologicku, mimo ineho aj na skole som toto studovala, preto ma to zaujalo. Hoci je to odveci k teme, ale okej, ak sa bavime o skaredych a peknych postavam, moze to tu patrit :D

rozpravka

Kyčera a Maruška
áno to čo píšete o rozprávkach je sčasti pravda ale len týkajúca sa mužov kde sa krásavica zamiluje do škaredého hrdinu ale ako písal Semit čo sa týka hlavných hrdiniek ženského rodu vždy boli tie krajšie ako ich macochy, nevlastné sestre, strigy, zlé kráľovné a pod. Princezné a zakliaté hrdinky boli v rozprávkach krásky nie opachy :D
Mesačný princ
Oóóóó.. ani som nevedela že pôvodné rozprávky sú tak surové ako dnešný svet :-O To vážne?
Ono aj pôvodná verzia rozprávok je dosť na ponímanie detskej duše ako čo si pamätám snehulienku má poľovník odniesť do lesa a zastreliť, zlá kráľovná ju chce otráviť jablkom alebo jej predáva otrávený hrebeň, popolušku týra jej macocha a nevlastné sestry doslova otrockou prácou, marušku vyženú uprostred najväčšej zimy hľadať jahody a pod.
Nieje v týchto rozprávkach až príliš nenávisti a násilia pre detskú dušu? A potom kde sa berie tá agresivita a šikanovanosť v detskom kolektíve voči rovesníkom...

Omarsy

Dobre, že na to v tejto téme poukazujeme. Iste, každý z nás poznal človeka, ktorý neoplýval krásou, ale svojm charakterom, humorom, povahou sme sa pri ňom cítili dobre, šťastné, obľúbili sme si ho, či dokonca sa do nich aj zamilovali. Ale keď niekomu raz osud nerozdal šťastné karty, môžeme byť akokoľvek dobrými ľuďmi, ale pokiaľ sme pre druhých fyzicky odpudzujúci (opäť podotýkam, nie vlastnou vinou), málokedy sa nám splnia naše potreby. anjelik, ruku na srdce, bol by si schopný milovať zohaveného človeka s jazvami, popáleninami? Od takých, žiaľ, ľudia odvracajú pohľad a nechcú mať s nimi nič spoločné, lebo sú vraj iní. Nemajú priestor ani možnosti prejaviť svoj charakter, lebo drvivá väčšina im nedá šancu. Veď niekedy sa ešte aj vlastná rodina od takých ľudí odstrihne. A ak s nimi nadviažeme kontakt, tak sa na nás upnú z dôvodu, že boli nesmierne dlho sami.

Zdôrazňujem, že nič proti takým ľuďom nemám. Len v poslednom čase nad tým veľmi často rozmýšľam, stačí sa mi prejsť po nákupnom centre a vidím ten nastavený ideál krásy dnešnej spoločnosti. A myslím, že to cítime a vnímame akosi podvedome drvivá väčšina z nás. Veď už len to ako hysterčíme, keď máme náhodou zlý účes. :D Len aby sme nevyčnievali z davu nejakou nedokonalosťou.
A pritom by tí ľuďia mohli druhým tak veľa ponúknuť. Ako píše anjelik, byť oporou, vrúcne milovať, dovoliť im byť samými sebou. Žiaľ, tých druhých môže ľahko odradiť rad chýbajúcich zubov, či zohavené telo...

cvcvf

Už od malička nás učia že čo je škaredé to je zlé. Čerti sú škaredí a zlí, démoni sú zlí, bubáci sú škaredí.. a to čo je pekné je dobré - pekní anieli, pekní princovia a princezné z rozprávok. Učíme sa milovať krásu a symetriu...

Keď vidíme nejakého škaredého človeka tak ho vnímame ako niekoho s nejakou poruchou alebo tak. A potom sa ani nedivím prečo sú títo ľudia naštvaní na celý svet... táto spoločnosť je povrchná a viac záleží na zovňajšku...