Vieme milovať len pekných ľudí?

Príspevok v téme: Vieme milovať len pekných ľudí?
Omarsy

Dobrý večer, aký máte na toto pohľad vy? Keď sa pozriete na svojho partnera/partnerku, je pre vás táto osoba fyzicky atraktívna? Je to jeden z hlavných dôvodov, prečo ste spolu? Alebo vám na ňom/nej učarovalo čosi celkom iné a ten vzhľad neriešite? Už rozprávky nás učia, že sa nemáme zamilovávať do krásy, ale ozaj to tak funguje? Dali by ste niekomu prednosť pri výbere partnera pred niekým len na základe atraktivity?

Nie, neľutujem seba. :D Ale fest ma to zaujíma, keďže aj v mojom okolí vzťahy vyzerajú tak ako vyzerajú a potom sa ľudia divia. Mňa na žene priťahuje vyrovnanosť, sebavedomie, humor, schopnosť byť oporou vtedy sú všetky krásne. Ale dosť často mám pocit, že som jediný takto nastavený,,,

Mesačný princ

kiddo - len som chcel vedieť, čo je pre teba na druhom človeku považované za atraktívne. To je celé. Ale nemusíš písať, nechaj tak :D

Mesačný princ

anjelik * - naozaj to takto v živote funguje? Určite?

Napísala si to síce super, ale takí ľudia, o akých píše Omarsy ti nebudú vyžarovať atmosféru, pretože vôbec neprídu do kontaktu s inými ľuďmi!
A ak aj budú nejakú vyžarovať, tak bude taká, akú majú možnosť dávať zo seba von.

Naozaj si niekedy zažila človeka, ktorý je takýto, je na okraji spoločnosti a naraz začne vyžarovať niečo odlišné a odrazu je obklopený priateľmi v centre diania ,,niečoho,,???

Hej, môže sa to stať, osobne som to ešte nezažil, ale tak každý človek má inú skúsenosť.

cholesterol

Pre anjelik, takto to nefunguje, clovek sa narodi cisty bez hriechu ako sa vravi, ak je pekny kazdy sa k nemu sprava pekne ak je skaredy tak opacne a tu zacina to o com je tu rec , tu sa zacina cesta nestastnika, zacne si vsimat ako s k nemu spravaju inak ako k peknemu darmo sa bude snazit nevsimat si a byt za kazdu cenu akoze dobry, hlavne zeny si potrpia na krasu a odmenu za to , ten dotycny to citi clovek eni kalkulacka ako si to ty tu opisala staci sa len snazit pretvorit sa ako vo filme ci v nepodarenej rozpravke, takto to nefunguje , tebe ano ak si pekna budujes si pekne spravanie a priatelstva ale nechces vidiet nestastie inych neatraktivnych, Naprogramujes im ich podla svojho vzorca a predstav ako tu nizsie bolo opisane

anjelik *

Omarsy, to, čo druhým ponúkame, je atmosféra. My, ako bytosti, nedýchame vzduch, kyslík, ale dýchame, obrazne povedané, dušu tých druhých. To platí aj o tých, čo sú telesne postihnutí, tabuľkovo nekrásni. Čo je to, čo iným núkajú? Ak by to bolo niečo príjemné, príťažlivé, ľudia im radi odpustia aj telesnú nedokonalosť. Za ten pocit, že je tu niekto, pri kom môžu byť sami sebou. Kto im ponúkne čistotu a krásu. Poznanie a pochopenie. Majú to rozhodne ťažšie, ako tí, čo majú fyzikálnu príťažlivosť.Tá je častokrát vrodená. Vnútornú príťažlivosť už treba tvoriť..poznávaním a chápaním. To je ich cesta. Meniť svoje vnútro, keďže vzhľad zmeniť nedokážu.:o)
Marunka, ďakujem za milý kompliment. :o)

Omarsy

anjelik: Super na zamyslenie, súhlasím s tebou. A neplatí to len v tejto oblasti, do každého rozhodnutia alebo činu vkladáme niečo zo seba...
kiddo: Aj to je skúsenosť. A ako sama píšeš, problémom tých chlapov nebol vzhľad, ale nevyrovnanosť.

Ale predstavte si takúto situáciu: Človeka s nulovou atraktivitou, za ktorú on možno ani nemôže resp. osud mu až tak nedoprial (ťažký fyzický hendikep, plešatosť, nadváha v dôsledku nejakej dedičnej choroby, chýbajúce zuby, ktoré nestratil pre zlú hygienu, popálená tvár....doplňte si tam čo len chcete, kľudne aj všetky spomínané naraz) a práve vďaka tomu skončí na pokraji spoločnosti. Majú z niečoho byť takíto ľudia šťastní? Keď cítia, že sa ostatní s nimi pre ich vzhľad nechcú ani rozprávať, či priateliť, nieto ešte s nimi začínať vzťahy? Ako sa majú vyrovnať s nenávisťou na celý svet? Spoznal som a videl a rozprával sa aj s takými ľuďmi. Oni sami priznali, že by im ich vzhľad až tak neprekážal, keby zaň neboli odstrkovaní ostatnými ľuďmi. A NIKTO z nicch nebol šťastný a to z jedného jednoduchého dôvodu. Cítili sa sami.

cholesterol

Psychiatria je oblasť medicíny zaoberajúca sa rozpravkami, a vztahom ludi jedneho k druhemu, to co sa tu rozobera je fakt dilema hodna psychiatra. Kazdy sa tu snazi byt mudrejsi od druheho, ja si pametam ze ludia mali ksebe dost blizko ale to bolo davno, dnes je kazdy iba menejceny alebo konkurent.,

contentaware

"Ale fest ma to zaujíma, keďže aj v mojom okolí vzťahy vyzerajú tak ako vyzerajú a potom sa ľudia divia. Mňa na žene priťahuje vyrovnanosť, sebavedomie, humor, schopnosť byť oporou vtedy sú všetky krásne"

preco ale radsej neriesis seba, ale to ako koho vnima okolie a divi sa? ved vzdy sa niekto bude divit a pozastavovat nad niecim... vari teraz zvazujes nejaku co ma tieto tvoje kvality popisene vyssie, ale nie je velmi pekna podla nejakzch mainstream pravidiel? patris k tym ludom co maju potrebu rieist co si o nich pomyslia ostatni?