Vieme milovať len pekných ľudí?

Príspevok v téme: Vieme milovať len pekných ľudí?
Omarsy

Dobrý večer, aký máte na toto pohľad vy? Keď sa pozriete na svojho partnera/partnerku, je pre vás táto osoba fyzicky atraktívna? Je to jeden z hlavných dôvodov, prečo ste spolu? Alebo vám na ňom/nej učarovalo čosi celkom iné a ten vzhľad neriešite? Už rozprávky nás učia, že sa nemáme zamilovávať do krásy, ale ozaj to tak funguje? Dali by ste niekomu prednosť pri výbere partnera pred niekým len na základe atraktivity?

Nie, neľutujem seba. :D Ale fest ma to zaujíma, keďže aj v mojom okolí vzťahy vyzerajú tak ako vyzerajú a potom sa ľudia divia. Mňa na žene priťahuje vyrovnanosť, sebavedomie, humor, schopnosť byť oporou vtedy sú všetky krásne. Ale dosť často mám pocit, že som jediný takto nastavený,,,

xm

krása je pre každého človeka niečo iné. Niekomu sa páčia štíhli,niekomu plnoštíhly ľudia. Niekomu blondíny a niekomu čiernovlásky či rusovlásky. Niekomu sa páčia vysokí niekomu nízší. NIekomu zarastení a niekomu oholení.
Ale až časom zistíme že krása vonkajšia je menej dôležítá ako krása srdca a duše. Že to ako človek vyzerá je menej dôležité ako nás daný človek vníma, ako sa k nám správa a k iným ľuďom tiež, aký má prístup k životu, aké má hodnoty a pod.
Často tí nepekní ľudia majú lepšie srdce a myslenie ako tí najväčší krásavci. A málokedy človek stretne v živote aj krásneho aj dobrého človeka. Zase ak si niekto len zakladá na kráse tela a ducha zanedbáva svedčí to o jeho prízemnosti myslenia.

Marunka

Omarsy, ráta sa aj to, že žiaden môj priateľ sa nikomu z kamarátok/rodiny nepáčil vzhľadovo? :D Veľa som sa napočúvala o tom, že si neviem vybrať vyslovene pekného muža. Ale pre mňa boli tí moji naozaj pekní, fyzicky ma veľmi priťahovali...

Mesačný princ

Omarsy - to sa ani nedá, pretože si stále myslím, že ,,nepekní,, ľudia nie sú.

Ale ak to je brané, ako celok, tak hej - ale skôr to bolo spôsobené boľavou dušou tej bytosti. Nepáčila sa mi jej duša, teda to, ako s ňou narábala a ako si ju cenila.

Kycera

Marunka,
hneď vidno, že si študovaná! : ) Len neviem, na akej škole sa študujú rozprávky, keď o nich toľko vieš? Chýbala mi aj informácia, že Victor Hugo písal rozprávky. Doteraz som si myslela, že Quasimodo je hlavná postava z jeho románu Chrám Matky Božej v Paríži.
Nedá sa nič robiť, musím sa ešte veľa učiť, veľa učiť... : D

Marunka

Omarsy, ja ze si zena :D
Vobec nevadi, ze vnimas nieco citlivo a ze sa nad tym zamyslas. Kiezby sa vseobecne ludia zamyslali nad najroznejsimi vecami a neprehliadali ich. Ale podla mna by ti to nemalo sposobovat prilis velke trapenie a suzenie v tebe samom :) Co netvrdim, ze sa u teba deje, je to priklad.
Ja som tiez len clovek, nespravodlivost tiez vnimam velmi citlivo. Ale nerada by som sa tym zahltila prilis. Je mi luto napriklad tyranych deti a zvieratiek. Kedysi by som nad nimi preplakala chvilku a rozmyslala aky je tento svet strasny. Dnes rozmyslam, ako im aktivne pomoct a tesim sa aj z malinkych "uspechov". Uvidis, ze budes mat velmi vela prilezitosti v zivote ukazat nejakemu ponizovanemu cloveku, ze su tu aj skveli ludia, ktorym je vyzor ukradnuti :)

Omarsy

Marunka: Tak to ti gratulujem a úprimne klobúk dole. :) Mňa tí odcudzovaní naučili veľa, veci, ktoré by som nepochopil alebo sa nenaučil možno za celý život. Preto si ich vážim a nedám na prvý dojem. Preto to možno aj kus citlivejšie vnímam a rozoberám to tu.